«

»

TEMAD: Alege, mixeaza si coloreaza ecologic cu… Vitex ECO

Share

Cei 60 de ani de expertiza, cercetare si inovatie ai companiei Vitex se materializeaza intr-o gama complexa de produse performante de cea mai buna calitate. Alegerea consumatorilor in topul preferintelor in 2018 pentru Vitex Teflon si Vitex Superbond, peste 10 premii acordate la nivel international de organisme de specialitate si 12 certificari si agrementari europene sunt recomandari de incredere in calitatea, durabilitatea si siguranta produselor Vitex.

Un spatiu, oricat de modest ar fi ca dimensiuni, poate fi transformat in cea mai elocventa expresie a ceea ce s-ar putea numi „lux cotidian”, adica luxul de a trai zi de zi dupa standardele cele mai inalte pe care ni le putem permite. Astazi, luxul nu mai are nimic de a face cu opulenta ci este asociat cu un grad ridicat de confort si reprezinta nevoia de a pune la vedere tot ce este mai frumos, de a ne face sa nesimtim,noiinsine, mai confortabil.

Astfel, in amenajarea unui interior, culoarea peretilor si calitatea vopselei lavabile fac diferenta intre un spatiu care emana lux si rafinament si unul ordinar. Combinarea culorilor in designul interior poate genera armonie, prospetime, ingeniozitate sau extravaganta.

Tendintele actuale in amenajarile interioare se axeaza pe ideea de a imbina materialele naturale precum lemn, piatra cu materiale de constructii eco-sustenabile. Acest tip de amenajare exprima conceptul modern al fuziunii dintre traditie si inovatie, dintre coerenta si armonie. Brandul Vitex s-a adaptat cerintelor actuale ale consumatorilor si a dezvoltat vopseaua ecologica Vitex Eco cu proprietati antimicrobiene, dar care nu contine amoniac sau alte substante periculoase precum hidrocarburi aromatice, formaldehida libera, metale grele sau alchifenotoxilati.

Vitex Eco este o vopsea lavabila ecologica certificata conform criteriilor Comitetului Uniunii Europene pentru Etichetarea Ecologica (CUEEE), conform standardului EN 71-3:2013 privind migrarea metalelor usoare din materialele din care sunt realizate jucariile si certificata de catre Industrial Microbiological Services Ltd, in ceea ce priveste efectul antimicrobian si hipoalergenic conform ISO 22196:2007.

in alegerea unei vopsele lavabile trebuie sa se tina cont de lavabilitatea acesteia mai mult decat de culoarea preferata. Aceasta caracteristica face diferenta intre vopselele lavabile disponibile pe piata.

Rezistenta la frecare umeda (lavabilitatea) ofera informatii cu privire la cat de mare este rezistenta la murdarirea repetata a stratului vopsit. Conform standardului DIN EN 13300 exista 5 clase de lavabilitate clasificate de la 1 la 5 (clasa 1 = cea mai mare lavabilitate). Standardul stabileste cerintele de calitate ale straturilor de zugraveala interioara cu vopseluri pe baza de dispersie, cum ar fi rezistenta la frecare sau la spalare. Vitex Eco corespunde Clasei 1, ceea ce inseamna ca la 200 de curse de frecare umeda se pierd doar 5 micrometri din stratul vopselei.

Pentru rezultate exceptionale in zugravirea peretilor cu Vitex Eco trebuie acordata o atentie deosebita pregatirii suprafetei. Astfel, un alt aspect important se refera la alegerea amorsei, aceasta fiind esentiala pentru stabilizarea suprafetei, acoperirea petelor si trecerea nuanteideculoaredelainchisladeschis.

Vitex Acrylan Unco Eco este amorsa acrilica siliconica si ecologica pe baza de apa care asigura o penetrare in substraturi minerale poroase din ipsos, beton, rigips.

Este recomandata pentru suprafetele care anterior au fost vopsite cu vopsele pe baza de apa sau tempera. Suprafetele patate de fum, grafitti, cafea sau alte pete se vor pregati cu amorsa Vitex Blanco Eco, alba sau usor colorata conform nuantei stratului final.

Datorita formulei speciale, Vitex Eco previne dezvoltarea microbilor in pelicula de vopsea, prin urmare este ideala pentru vopsirea incaperilor ce necesita conditii suplimentare de igiena si sterilizare cum ar fi camera copiilor, spitale, maternitati, clinici chirurgicale, cabinete medicale, scoli, gradinite, sali de sport, depozite pentru alimente, hoteluri etc.

Alege, mixeaza si coloreaza intotdeauna cu Vitex pentru a crea atmosfera pe careti-o doresti!

Informatii complete pe www.temad.ro

Distribuitor exclusiv pentru Romania: TemadCo SRL, Brasov

0268.506.108, office@temad.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 158 – mai 2019, pag. 45

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/05/01/temad-alege-mixeaza-si-coloreaza-ecologic-cu-vitex-eco/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.