«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: Bauer la Bauma 2019

Share

De fiecare data expozitia BAUMA din München este un eveniment special pentru firma BAUER, un jucator global, cu radacini bavareze. Exact cu 50 de ani in urma, in 1969, BAUER a inceput sa fabrice masini si echipamente de foraj si a prezentat prima sa masina hidraulica universala de foraj, UBV 01. in 1976 a dezvoltat modelul BG 7, care a revolutionat forajul de piloti tubati cu diametre mari. Alte repere, ca sa amintim doar cateva, au fost: unitatea de freze pentru pereti diafragma BAUER BC 30, in 1984, lansarea cu succes a macaralelor MC pentru fundatii speciale, in 2007, sau dezvoltarea sistemului EEP „Energy-Efficient Power Technology”, prin care BAUER a stabilit noi standarde de eficienta, incepand cu 2014. Grupul BAUER Maschinen si firmele sale subsidiare ofera aproape intreaga gama de utilaje din domeniul ingineriei fundatiilor speciale.

 

BAUER si-a expus produsele pe platforma exterioara destinata producatorilor de echipamente pentru tehnologia fundatiilor speciale in constructii, la standul FN 520. Pavilionul acoperit, etajat, a fost amplasat la mijlocul spatiului de expunere, delimitand zona destinata masinilor Bauer Maschinen de cea a exponatelor firmelor subsidiare. Au fost puse in evidenta cele doua linii de masini de foraj rotativ din seria BG:

  • „ValueLine” destinate doar pentru foraje de piloti cu bare telescopice de tip Kelly. Au fost expuse noile modele BG 15 H si BG 20 H, foarte potrivite pentru santiere mai mici si usor de transportat, avand o inaltime de transport redusa, prin posibilitatea coborarii mastului mai mult datorita noii organizari a compartimentului energetic.
  • „PremiumLine”, masini multifunc­tionale, care pe langa forajul cu bare Kelly, pot fi echipate pentru toate tehnologiile de foraj rotativ, precum: foraj cu snec continuu (CFA), foraj de indesare (FDP), foraj pentru piloti de balast pentru imbunatatirea portantei terenului, sau foraje pentru pereti mulati, cu freze ce amesteca materialul forat cu laptele de ciment introdus prin interiorul tubului de foraj (CSM). Fiecare dintre aceste tehnologii au fost exemplificate pe masinile expuse, BG 23 H, BG 33 si BG 45.

O atractie a standului BAUER a fost amenajarea unui model de santier pentru executia peretilor mulati.

Unitatea de freze BC 48 a fost amplasata pe o macara de baza MC 96, iar o unitate de graifere, tip DHG-V, montata pe o masina de baza GB 50, a fost amplasata alaturi, pozitionata la 90°. A fost reprodus si ghidajul de beton necesar la nivelul solului.

Este de remarcat faptul ca macaraua MC 96 este actionata electric de la retea de un motor trifazic asincron de 550 kW.

Firma RTG Rammtechnik GmbH, membra a grupului BAUER de mai bine de 20 de ani, a expus masinile sale RG 27 S si RG 19 T, simuland o situatie de santier. RG 27 S a fost echipat cu un sistem de foraj CSM („Cutter Soil Mixing”), iar RG 19 T, cu mast telescopic, a fost echipat cu un cap vibrator silentios pentru instalat palplanse, MR 150.

Intre cele doua masini au mai fost expuse doua echipamente ce pot fi atasate pe masini de baza RG cu mast fix: un cap dublu de rotire pentru foraje la perete, DKS 50, cu sistem de cuplare rapida si un ciocan hidraulic cu frecventa accelerata, pentru batut piloti prefabricati.

Firma KLEMM Bohrtechnik GmbH este componenta grupului BAUER specializata in productia de utilaje si echipamente pentru foraje de micro-piloti, foraje de ancorare si foraje pentru injectii de beton in tehnologia „jet grouting”.

In stand au fost expuse ultimele generatii ale masinilor KR709-3G, pentru foraje de micro-piloti si geotermale, KR805-3G, KR806-3GS si KR909-3G, multifunctionale si atractia standului KLEMM, masina de foraj electrica KR704-2E, intr-o constructie compacta si o cinematica a mastului optimizata pentru a lucra eficient in spatii limitate.

Firma PRAKLA Bohrtechnik GmbH a expus masina de foraj pentru puturi de apa, RB 65, care cu un mast extensibil pliabil, actionat hidraulic, poate ajunge la adancimi de pana la 1.550 m, in functie de natura solului si de diametrul de foraj.

Firma BAUER MAT, care produce instalatiile de preparare, injectie si denisipare a fluidelor de foraj, a fost, de asemenea, prezenta in stand, cu cele mai noi sisteme ale sale.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 158 – mai 2019, pag. 18

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/05/01/tractor-proiect-comert-bauer-la-bauma-2019/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.