«

»

A XVI-a Conferinta Nationala de Constructii Metalice CM16-2019 (Timisoara, 13-14 iunie 2019)

Share

Universitatea Politehnica Timisoara (UPT), Facultatea de Constructii,

Departamentul de Constructii Metalice si Mecanica Constructiilor (CMMC),

Centrul de Cercetare pentru Mecanica Materialelor si Siguranta Structurilor (CEMSIG)

impreuna cu

Academia Romana – Filiala Timisoara,

Centrul de cercetari tehnice fundamentale si avansate (CCTFA), Sectia de constructii metalice si sudura

 

va invita sa participati la cea de-a 16-a Conferinta Nationala de Constructii Metalice
CM16-2019 (Timisoara, 13-14 iunie 2019)

 

Contextul conferintei

A 16-a editie a Conferintei Nationale de Constructii Metalice (CM16-2019) va avea loc la Timisoara (UPT), in perioada 13-14 iunie 2019, onoarea de a fi gazda si organizator revenindu-i din nou Facultatii de Constructii din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, Departamentul de Constructii Metalice si Mecanica Constructiilor (CMMC), impreuna cu Academia Romana – Filiala Timisoara, Centrul de cercetari tehnice fundamentale si avansate (CCTFA) si in colaborare cu Asociatia producatorilor de constructii metalice din Romania (APCMR).

 

Tematica conferintei

Conferinta va integra urmatoarele tematici:

  • Noutati si tendinte in metodologia de calcul, in proiectare, in executie si in normele tehnice din domeniul constructiilor metalice si compuse din otel – beton
  • Constructii remarcabile: proiectare, executie, montaj
  • Comportarea constructiilor metalice la actiuni extreme
  • Reabilitarea constructiilor prin solutii constructive bazate pe utilizarea materialelor metalice
  • Impactul asupra mediului inconjurator: criterii si parametri de dezvoltare durabila
  • Structuri metalice in arhitectura moderna

 

Formatul conferintei

Conferinta se va desfasura pe sectiuni tematice, lucrarile acceptate spre publicare urmand a se prezenta oral.

Pe langa sesiunile conferintei vor fi prezentari ale unor invitati speciali (keynote speakers) de la Universitatea Tehnica Atena (Grecia), Universitatea din Coimbra (Portugalia), Universitatea din Aachen (Germania), Universitatea din Łódź (Polonia).

De asemenea, vor fi organizate 2 workshop-uri care vor prezenta rezultate obtinute in cadrul proiectelor de cercetare europene EQUALJOINTS Plus si PROGRESS.

 

Workshopul 1: PRE-CALIFICAREA EUROPEANA A IMBINARILOR METALICE GRINDA – STALP

Codurile moderne de proiectare antiseismica (P100-1, Eurocode 8) impun demonstrarea experimentala a performantei seismice a imbinarilor grinda – stalp de la cadrele metalice necontravantuite, ceea ce ingreuneaza mult procesul de proiectare. O solutie la aceasta problema o constituie adoptarea unor imbinari pre-calificate. In cadrul proiectului european EQUALJOINTS-PLUS au fost pre-calificate trei tipologii de imbinari grinda – stalp cu placa de capat extinsa utilizate frecvent in Europa, pe baza unui amplu program de cercetare experimental si numeric. La simpozion vor fi prezentate principalele rezultate obtinute in cadrul proiectului: (1) procedura de proiectare a imbinarilor grinda – stalp precalificate seismic; (2) procedura de proiectare, modelare si calcul a structurilor tinand cont de comportarea imbinarilor; (3) software si aplicatie pentru mobil pentru calculul raspunsului inelastic al imbinarilor. De asemenea, rezultatele obtinute prin proiect, respectiv precalificarea imbinarilor vor deveni Anexa a normei europene EN1998-1.

 

Workshopul 2: REUTILIZAREA structurilor metalice

Proiectul PROGRESS ofera metodologii, instrumente si recomandari privind refolosirea componentelor din otel din cladirile existente si planificate. Proiectul vizeaza in special proiectarea pentru deconstructia si reutilizarea invelitorilor, a cadrelor structurale, a zabrelelor si a elementelor secundare ale cladirilor parter din otel. Acest tip de constructie are o aplicabilitate ampla ca industriala, comerciala, sportiva, expozitie, depozitare si prezinta cel mai mare potential de sustenabilitate pentru reutilizare si viabilitate pentru modelele de afaceri din economia circulara. Beneficiile pentru intreaga durata de viata ale cladirilor parter din otel reutilizabile sunt cuantificate din punct de vedere ecologic si economic. Rezultatele sunt diseminate extensiv in special in randul producatorilor, proiectantilor, contractantilor si cercetatorilor.

 

Participarea este libera, iar participantii vor primi materiale informative in format tiparit si electronic.

 

Locul de desfasurare si data

Timisoara, Universitatea Politehnica, Biblioteca UPT, bd. Vasile Pirvan nr. 2, in perioada 13-14 iunie 2019.

 

Informatii suplimentare
www.ct.upt.ro
www.ct.upt.ro/cncm2019/index.htm
daniel.grecea@upt.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 159 – iunie 2019, pag. 4

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/06/01/a-xvi-a-conferinta-nationala-de-constructii-metalice-cm16-2019-timisoara-13-14-iunie-2019/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.