«

»

ALUPROF: Casa cu vedere la confort – avantajele vitrarilor mari. NOU: Sistem cu cadru ascuns MB SKYLINE

Share

Atunci cand alegem un loc confortabil pentru odihna, cautam, instinctiv, cladiri cu vedere panoramica. Accesul la lumina naturala, perspectiva larga, la distanta si sentimentul spatiului nelimitat ne ajuta sa ne relaxam si ne influenteaza buna dispozitie. De aceea, casele cu vitrari mari reprezinta sinonimul confortului si luxului, iar tamplaria moderna ofera, in acest sens, tot mai multe posibilitati.

Cladirile moderne, in care ne petrecem cea mai mare parte a vietii – aproape de 90% – au drept menire nu doar sa ne puna la dispozitie un spatiu utilitar, ci si sa le creeze conditii favorabile mentinerii sanatatii si bunei dispozitii utilizatorilor lor.

Nu trebuie sa mai convingem pe nimeni cat de important este pentru igiena mintii accesul la lumina naturala. In mod similar, si apropierea de natura, verdeata si spatiul deschis. In opinia Asociatiei Poloneze a Constructiilor Ecologice, in constructiile durabile mediul este unul dintre cele trei elemente esentiale, alaturi de constientizarea impactului pozitiv al naturii asupra omului si de asigurarea apropierii de aceasta. Din aceste motive, vitrarile mari, de exemplu, cu vedere la gradina sau la terenuri verzi, reprezinta un element atat de popular al cladirilor inteligente si luxoase. Ce alte avantaje care decurg din vitrarile panoramice atrag atat de mult investitorii sau proprietarii caselor?

 

Designul

Vitrarile mari s-au impletit definitiv in aspectul modern al fatadelor, nu doar ale cladirilor de birouri sau ale hotelurilor, ci si ale caselor familiale. Cel mai adesea reprezinta liantul dintre bucatarie si sufragerie sau gradina. Permit obtinerea unei vederi panoramice, estompand diviziunea din interiorul casei si peisajul din spatele ferestrei, conferind si sentimentul unui spatiu aproape nelimitat. Cu cat este mai putin vizibila aceasta imbinare, cu atat efectul este mai intens. Sunt posibile solutii din ce in ce mai estetice, datorita tehnologiilor avansate.

„Sistemul de usi glisante cu toc ascuns MB-SKYLINE se bazeaza pe profile inguste, datorita carora structurile castiga un aspect modern si minimalist. Cadrul ingust este ingropat in perete, pardoseala si tavan. Avem aici si cercevele complet acoperite de profilul tocului pe laterale. Latimea vizibila a imbinarii cercevelelor este de doar 25 mm. Totul reprezinta aproape o vitrare unitara, cu linii delicate de diviziune. Usile astfel executate confera cladirii un stil deosebit, incadrandu-se perfect in tendintele cladirilor de lux si crescand implicit perceptia intregii investitii. In plus, sistemul permite folosirea usilor cu o inaltime de pana la 4 metri, oferind multiple posibilitati proiectantilor si permite obtinerea unor vitrari spectaculoase” precizeaza Bożena Ryszka, director de marketing si PR Aluprof SA.

 

Confortul 

Interioarele deschise cu acces la lumina naturala reprezinta unul dintre cele mai importante avantaje ale vitrarilor mari in casele familiale. Pentru obtinerea avantajelor maxime care decurg din accesul la razele soarelui, ferestrele mari sau usile de terasa ar trebui sa fie pozitionate spre sud sau sud-est. Sistemele moderne de ferestre si usi permit maximizarea confortului si in alte arii.

Sisteme atat de avansate tehnologic, precum MB-SKYLINE, pot fi actionate manual sau automat, iar propulsiile si centralele de comanda pot fi ascunse in profilele tocului sau pot fi montate in exteriorul structurii” descrie Bożena Ryszka, din cadrul Aluprof.

 

Tehnologia 

Pentru ca vitrarile mari sa fie complet eficiente, trebuie sa asigure izolatia termica la cel mai inalt nivel. In acest sens, sunt necesare profilele corespunzatoare. Parametrii perfecti sunt obtinuti mai ales de profilele din aluminiu.

Pentru productia ferestrelor si usilor din aluminiu se folosesc profile cu punte termica, construite din doua profile din aluminiu si un insert termic. Structurile moderne permit executarea produselor cu un nivel de izolare foarte ridicat. De exemplu, MB-SKYLINE are profile cu structura tricamerala si izolatie termica UW incepand cu 0,85 W/(m2K). Confortul termic este influentat si de sticla, de aceea in sistemul mentionat a fost utilizata o sticla cu pachete de 3 geamuri, avand o grosime cuprinsa intre 52 mm si 60 mm – concluzioneaza Bożena Ryszka.

Atunci cand decidem vitrari mari in casa, merita sa mizam pe solutii care asigura nu doar un aspect perfect, ci si confortul si siguranta locatarilor.

 

Contact:

ALUPROF SYSTEM ROMANIA SRL
Birou si Depozit:
A1 BUSINESS PARK
Sat Dragomiresti-Deal
Comuna Dragomiresti-Vale
Str. Maria – Laura nr. 13; Hala F4-5,
Cod postal: 077096
Jud. Ilfov, ROMANIA

Tel: +40 374 004 594
Email: rulouri@aluprof.ro
www.rulouri.aluprof.eu
E-mail: romania@aluprof.eu
Web: www.aluprof.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 159 – iunie 2019, pag. 40

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/06/01/aluprof-casa-cu-vedere-la-confort-avantajele-vitrarilor-mari-nou-sistem-cu-cadru-ascuns-mb-skyline/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.