«

»

ROSLER: Liderul in automatizare pentru vibrofinisare si sablare. Liniile de conservare KON

Share

Tehnologia de vopsire Rösler este folosita pentru a asigura o acoperire preliminara sau finala a pieselor de lucru, dupa procesul de sablare. Scopul sau principal este aplicarea de primeri de sudura solventi, sau pe baza de apa, ca protectie temporara impotriva coroziunii pentru table si profile.

 

In general, o linie completa de conservare este formata din urmatoarele componente ale sistemului:

 

  • Partea de alimentare si sisteme de descarcare, statie de sablare, pre-incalzitor, echipament de sablare cu benzi transportatoare sistem automat de vopsire cu colector de praf, uscator de vopsea cu banda transportatoare cu lant si sistem de post-combustie termala.

 

  • Benzile rulante in cruce sau in lant, precum si benzile rulante transportatoare sunt folosite pentru a manevra piesele de lucru. In functie de aplicatia respectiva, pot fi completate de benzile transportatoare inclinate / basculante cu mediul integrat al sistemului de intoarcere, dispozitivele de centrare si cele de sortare.

  • Pre-incalzitorul, in combinatie cu statiile de sablare, permite eliminarea apei, ghetii / zapezii si a altor contaminari de pe piesele de lucru depozitate la exterior si contribuie la cresterea temperaturii suprafetei la un nivel ce va permite vopsirea. Acest lucru previne ca mediul de sablare al sistemului de reciclare sa fie afectat de umiditate.

 

  • Prin intermediul unui sistem sofisticat de distributie a aerului, incalzitorul cu convectie mare, functionand pe baza de gaz sau ulei, incalzeste piesele de lucru la o temperatura optima pentru urmatorul proces de vopsire. Acest lucru ajuta in mod specific in ceea ce priveste adeziunea vopselei si reduce timpul de uscare, contribuind la o viteza de linie per total si la o rata de transfer mai mare a pieselor de lucru.

 

  • Echipamentul de sablare cu benzi transportatoare este piesa centrala a intregului sistem. In echipament, in functie de sarcina respectiva, zgura, rugina sau alte materiale sunt eliminate de pe piesele de lucru, iar suprafata lor este, in acelasi timp, uniformizata pentru o aderenta mai buna a vopselei. Turbinele de inalta performanta, a caror pozitie pe camera de sabalare este determinata prin intermediul unei simulari pe computer, garanteaza rezultate de prelucrare omogene si timpi mai scurti ai ciclurilor. In urmatorul sistem automat, vopseaua se aplica in diferite culori la o grosime a invelisului specificata, intr-un timp foarte scurt. Un senzor va reduce surplusul de pulverizare la un minimum absolut. Sistemele de vopsire ofera o mare varietate de optiuni ale procesului, indeplinind cele mai inalte cerinte ale clientului. Parametrii de functionare ai uscatorului sunt reglabili. Este alimentat cu aer cald eliberat de pre-incalzitor si in mod normal nu implica un arzator suplimentar, ajutand in mod semnificativ la reducerea per ansamblu a consumului de energie. Lungimea uscatorului de vopsire se calculeaza in functie de vopseaua folosita, grosimea invelisului si viteza de miscare a pieselor de lucru.

 

Liniile de conservare pot fi integrate foarte usor in liniile generale de productie si pot fi complet automate.

 

Rösler ofera solutii complexe, precum si multe combinatii de sisteme. Suntem incantati sa va ajutam cu tot ceea ce aveti nevoie in rezolvarea problemelor legate de protectia impotriva coroziunii.

 

Aflati mai multe despre solutiile Rosler 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 159 – iunie 2019, pag. 6

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/06/01/rosler-liderul-in-automatizare-pentru-vibrofinisare-si-sablare-liniile-de-conservare-kon/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.