«

»

SAINT-GOBAIN RIGIPS: Plafoane Gyptone® – imbinarea desavarsita dintre estetica si performante acustice superioare

Share

Saint-Gobain Rigips ofera pietei romanesti gama de plafoane Gyptone Activ’Air® cu caracteristici acustice excelente, cu putere mare de reflectare a luminii, design atractiv care ajuta la crearea unui mediu profesional performant, dar si sanatos datorita tehnologiei patentate Activ’Air® de reducere cu peste 70% a compusilor organici volatili (COV) din incaperi, de exemplu formaldehida.

Gama Gyptone Activ’Air®, compusa din plafoane demontabile si plafoane nedemontabile din placi acustice mari, pentru suprafete continue fara rosturi, reprezinta rezultatul multor ani de studiu in domeniul plafoanelor acustice si al imbunatatirii calitatii aerului pe care il respiram.

Cu perforatii rotunde, patrate, rectangulare, hexagonale sau fara perforatii, plafoanele Gyptone Activ’Air® reduc considerabil ecoul si timpul de reverberatie, asigurand astfel o calitate imbunatatita a discursului si mai putin zgomot de fond in incaperi, dar si o calitate imbunatatita a aerului in interior, prin puterea de adsorbtie a compusilor organici volatili.

Plafoanele Gyptone® cu tehnologia Activ’Air®, ca parte componenta a peretilor si tavanelor pot reduce concentratia de formaldehida dintr-o incapere cu pana la 70%*, prin montarea placilor cu tehnologia Activ’Air® pe suprafete cuprinse intre 0,4 m2 si 1,4 m2 pentru 1 m3 de spatiu interior.

 

Rezultatul? Un aer interior semnificativ imbunatatit pe intreaga durata de viata a constructiei, intrucat substanta activa din miezul de gips ramane eficienta cel putin 50 de ani.

Plafoanele acustice Gyptone Activ’Air® nu contin niciun aditiv sau liant periculos pentru sanatatea oamenilor, fiind special concepute pentru a descompune formaldehida in compusi inerti nedaunatori. Acest tip de plafoane poate contribui la atribuirea de puncte suplimentare in cadrul certificarilor verzi ale unei cladiri, de tipul BREEAM, LEED, DGNBsau HQE.

 

*Durata de actiune a fost confirmata experimental si prin calcule pe un esantion de placi de catre laboratorul certificat independent ULE, in colaborare cu Prof. J. Zhang de la Universitatea din Syracuse, expert in Chimia si Ingineria Mediului, Ventilatie Mecanica si Calitatea Aerului Interior.

 

Informatii suplimentare: www.rigips.ro 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 159 – iunie 2019, pag. 45

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/06/01/saint-gobain-rigips-plafoane-gyptone-imbinarea-desavarsita-dintre-estetica-si-performante-acustice-superioare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.