«

»

SIGURA TOTAL FIRE & BUILDING ENGINEERING: Avantajele unui consum redus de apa in caz de incendiu folosind cortinele EI 180’ SUPERFIRE produse de compania BACH SL

Share

Ca de obicei, Grupul de firme SIGURA este pionierul din Romania in introducerea celor mai performante produse ale domeniului. De aceasta data, SIGURA aduce pe piata locala cortinele BACH SUPERFIRE EW60 EI60/EI120/EI180. Echipamentul este testat si aprobat in conformitate cu Standardele Europene UNE EN 1634-1 si UNE EN 1363-1 si certificat pentru vanzare si instalare pe piata locala prin Agrementul Tehnic 017-03/281-2018.

In caz de incendiu, aceste cortine nu doar limiteaza si controleaza focul ci si reduc transferul de caldura pe intreaga suprafata, maximizand, astfel, protectia persoanelor si a marfurilor aflate in imediata apropiere. Domeniile de utilizare sunt protectia spatiilor libere de trecere intre compartimentele de incendiu, a vitrinelor de magazine si a ferestrelor cladirilor, a caselor de scari rulante si a caselor de lift, precum si a atriumurilor si a scenelor de spectacole.

 

Ce aduce nou acest tip de cortina fata de altele existente pe piata?

  • Dimensiuni maxime agrementate: lungime cortina: 30,0 m si inaltime cortina: 13,0 m (comparativ cu alte cortine existente pe piata, ce prezinta dimensiuni agrementate de maximum 3,0 m, atat pe lungime cat si pe inaltime);
  • Caracteristici linie de apa: intensitate minima de stropire: 3,7 l/min/m2 material cortina si presiune minima de lucru: 1,4 bar (comparativ cu alte produse existente pe piata, ce prezinta obligativitatea atingerii unei intensitati minime de stropire de 13 l/min/m2 cu utilizarea unei duze cu constanta k = 80 l/min/bar1/2 functionand la o presiune de minimum 1,5 bar).
  • Fiecare sistem livrat vine insotit de calculul hidraulic al liniei de apa aferente acestuia, calcul efectuat cu soft specializat (SprinkCALC).

De aici rezulta si avantajele utilizarii acestor cortine, atat prin prisma domeniului mai larg de aplicare cat si prin costurile reduse (la instalare si in exploatare). Sunt produse intr-o gama variata de cortine, verticale si orizontale, impotriva propagarii fumului (fixe sau mobile) – smoke curtains si impotriva propagarii focului – fire curtains.

De asemenea, firma BACH produce si o gama extrem de variata de ferestre (orizontale si verticale) pentru ventilare si evacuarea fumului precum si usi rezistente la fum si foc.

Produsele BACH au aplicatii uzuale in centre logistice, industrie, centrale nucleare, industria agro-alimentara, centre comerciale, teatre, centre sportive etc.

 

Alte informatii tehnice

  • Unitatea centrala controleaza electrovana de alimentare a liniei de apa, oferind o intarziere standard in actionarea acesteia de 3 minute de la declansarea alarmei de incendiu. Optional, se poate realiza o conditie suplimentara de actionare a liniei de apa (pentru a evita inundarea in caz de alarma falsa) prin realizarea pornirii acesteia doar in conditia declansarii unui detector termic montat suplimentar. Astfel, pentru o siguranta sporita, linia de apa nu va fi actionata pana nu sunt indeplinite simultan cele trei conditii: 1. alarma de incendiu, 2. intarziere de 3 minute, 3. detectorul termic activat.
  • Numarul de capete de sprinklere deschise variaza in functie de suprafata fiecarei cortine in parte. Sprinklerele deschise se amplaseaza conform Agrementului tehnic.

 

Echipamente optionale:

  • Detector termic suplimentar pentru evitarea declansarii accidentale a liniei de apa;
  • Vopsitoria partilor metalice vizibile in orice culoare a paletarului RAL;
  • Profile speciale pentru mascarea elementelor de contragreutate in tavanul fals;
  • Motoare tubulare de actionare de diferite puteri electrice (80 Nm si 120 Nm);
  • Butoane de evacuare de urgenta – pentru a comanda ridicarea cortinei timp de 30 secunde in vederea evacuarii personalului.

 

In Romania, sistemele de cortine BACH au fost deja implementate in centre comerciale (foto 1), sali de spectacol (foto 2), obiective civile si hale industriale (foto 3, 4, 5).

 

Oferim catalog, fise tehnice si consultanta tehnica la cerere!

 

Contact:
SIGURA TOTAL FIRE & BUILDING ENGINEERING
Str. Balta Arin nr. 4, Sector 3, Bucuresti
Tel.: +(40) 21 312.31.32 | Fax: +(40) 21 314.45.37
E-mail: sigura@sigura.ro | Web: www.sigura.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 159 – iunie 2019, pag. 52

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/06/01/sigura-total-fire-building-engineering-avantajele-unui-consum-redus-de-apa-in-caz-de-incendiu-folosind-cortinele-ei-180-superfire-produse-de-compania-bach-sl/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.