«

»

CARANDA® – un nume, o firma, o marca inregistrata. Baterii auto pentru toata gama de autovehicule si echipamente de transport pentru constructii

Share

 • Un nume: ARISTIDE CARANDA, absolvent al Facultatii de Chimie Industriala Bucuresti, in anul 1956, care, de atunci si pana in prezent, a lucrat si lucreaza numai in industria romaneasca de baterii, fiind un model de longevitate profesionala, greu de egalat si depasit.

 

 • O firma: S.C. CARANDA BATERII S.R.L. Bucuresti, cu capital 100% romanesc, infiintata in 1991, care in cei 28 de ani de activitate neintrerupta, a reusit sa se impuna pe piata autohtona, fiind mereu in avangarda progresului tehnic, prin calitatea produselor si serviciilor oferite la standarde europene, printr-o politica economica eficienta si echilibrata, prin respectarea legislatiei mediului inconjurator, toate acestea fiind rezultatul muncii unei echipe puternice de specialisti ai acumulatoarelor, profesionisti cu experienta, disciplinati, loiali valorilor firmei, ceea ce a creat, constant, o imagine pozitiva, sustinuta mai mult prin fapte si mai putin prin vorbe.

 

 • O marca inregistrata: CARANDA®, inscrisa la OSIM acum 20 de ani, in anul 1999, printr-un act de curaj managerial, care a transformat numele in renume.

 

Domeniul atat de dinamic al constructiilor beneficiaza de cele 3 clase de baterii si acumulatoare produse si comercializate de S.C. CARANDA BATERII S.R.L. Bucuresti.

 

 1. Bateriile de demaraj auto: folosite atat pe utilajele de constructii, cat si pentru flotele de business, sunt realizate cu o tehnologie hibrid, speciala pentru solicitari grele – „Heavy-Duty”, cu grupuri rigidizate in rasini speciale, ceea ce le mareste rezistenta la vibratii si socuri mecanice si termice si le confera caracteristici tehnice superioare:
 • constructia heavy-duty asigura o functionare optimain regimulsolicitant de vibratii si socuri de pe camioane;
 • se pot depozita fara reincarcare o perioada de minimum 3 luni (conditii de depozitare normale);
 • puterea de demaraj (la -18°C) este superioara cu pana la 50% fata de bateriile cu intretinere.

Cele 3 game de baterii auto produse in aceasta categorie sunt: CARANDA Heavy Duty®, CARANDA Super Heavy Duty® si CARANDA Magic Truck SMF®, acoperind toata gama de autovehicule si echipamente de transport pentru constructii.

 

 1. Bateriile de tractiune: sunt destinate echiparii utilajelor (electrostivuitoare, electrotranspalete, lise etc.), a podurilor rulante etc., pentru siguranta in exploatare, asigurand propulsia acestora, in conditii de poluare redusa.

Portofoliul nostru include baterii si elemente de tractiune DIN, DINS si BS. Putem oferi baterii de tractiune cu electrolit lichid sau GEL, in cutii cu dimensiuni adaptate tipului de echipament pe care il detineti. Avem echipamente specializate si expertiza tehnica necesara pentru regenerarea bateriilor cu plumb-acid.

 

 1. Bateriile stationare: alimenteaza majoritatea echipamentelor si aparatelor ce sunt folosite in cladirile rezidentiale si industriale. Sunt folosite si pentru echipamente mobile, de analiza a calitatii lucrarilor, de semnalizare pe santiere si drumuri in constructie.

Caracteristici tehnice:

 • constructie etansa cu doua straturi de rasina epoxidica;
 • carcase si capace ABS (UL94HB, UL94V-0) optional;
 • supapa de siguranta antiexplozie;
 • caracteristica scazuta de autodescarcare;
 • performanta exceptionala de refacere dupa descarcare adanca;
 • design flexibil, pentru multiple pozitii de instalare.

Aplicatiile uzuale pentru bateriile stationare sunt:

 • UPS

Cladirile construite azi (industriale, sociale, rezidentiale etc.) folosesc UPS–uri, pentru alimentare, in cazurile de intrerupere accidentala a energiei electrice;

 • Sisteme de acces si monitorizare

Toate zonele de acces au echipamente dotate cu surse de backup, care sa asigure functionarea continua, chiar si in cazuri de forta majora (cutremur, incendiu, inundatii etc.);

 • Echipamente de comunicatii

Comunicatiile mobile sunt indispensabile in functionarea optima a tuturor operatiunilor desfasurate pe un santier de constructii;

 • Sisteme securitate si de urgenta

Sistemele de securitate, de semnalizare si de protectie la incendiu si efractie sunt obligatorii in autorizarea functionarii spatiilor si cladirilor de orice fel;

 • Televiziune prin cablu si internet

Toti furnizorii de internet si televiziune folosesc solutii de electroalimentare permanenta, care sa nu perturbe transmisiile si comunicarea in timp real;

 • Sisteme fotovoltaice si eoliene

Reducerea poluarii, cresterea necesarului de energie electrica la nivel global, trecerea la propulsia electrica a autovehiculelor a necesitat folosirea resurselor regenerabile, nepoluante de producere a energiei. Cum producerea si consumul nu sunt intotdeauna simultane, bateriile stationare joaca un rol important in stocarea energiei si a reglajelor in functionarea sistemelor de transmisie si distributie a energiei electrice.

De asemenea, in zonele fara electricitate, costurile de conectare si de extindere a retelelor constituiau un factor de franare, piedica eliminata prin folosirea sistemelor independente de alimentare.

 • Cladiri inteligente – orase inteligente

Progresul tehnologic si dezvoltarea globala necesita o gandire complexa, in care spatiul de locuit trebuie sa devina eficient energetic, cat mai independent de retelele publice, care nu tin intotdeauna pasul cu evolutia si interconectat cu mobilitatea electrica ce urmeaza sa se impuna intr-un viitor apropiat.

Contact:
CARANDA BATERII SRL
Calea Grivitei 180, Bucuresti, Sector 1
Tel./Fax: 021/ 231 4444 | 021/ 231 0750
Email: office@caranda.ro
Web: www.caranda.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 160 – iulie 2019, pag. 29

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/07/01/caranda-un-nume-o-firma-o-marca-inregistrata-baterii-auto-pentru-toata-gama-de-autovehicule-si-echipamente-de-transport-pentru-constructii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.