«

»

Prima editie a Saptamanii Geodeziei Romanesti va avea loc la Cluj-Napoca, intre 23 si 28 septembrie 2019

Share

Saptamana Geodeziei Romanesti (SGR), este cea mai importanta manifestare a comunitatii profesionale din domeniu organizata de catre Uniunea Geodezilor din Romania (UGR). Anul acesta, la prima editie, UGR are alaturi Comisia 3 a Federatiei Internationale a Geodezilor (FIG) si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca (USAMV), care aniverseaza 150 de ani de existenta.

Evenimentul se va desfasura in campusul principal al USAMV Cluj-Napoca, aproape de centrul municipiului unde sunt amplasate, pe o suprafata de peste 40 de hectare, spatii de studiu si de cercetare.

Pe parcursul intregii saptamani sunt asteptati peste 200 de geodezi, specialisti in managementul informatiei spatiale, in evaluarea proprietatii si geomatica, din aproximativ 10 tari. Toti acestia vor fi prezenti incepand cu data de 23 septembrie la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.

Pe parcursul unei saptamani intregi, oaspeti speciali din Europa vor fi alaturi de noi la Cluj-Napoca, in campusul USAMV. Presedintele FIG – Prof. Rudolf Staiger, Presedintele Comisiei 3 FIG – prof. Hartmut Müller si alti lideri de marca ai organizatiei internationale, prieteni ai Romaniei, prof. Chryssy Potsiou – presedinte onorific al FIG, dr. Enrico Rispoli, ex-presedinte al Comisiei 3, prof. Ralf Schroth, ex-vicepresedinte FIG sunt doar cativa dintre oaspetii anuntati in acest an la Cluj-Napoca, la „Saptamana Geodeziei Romanesti”.

In cadrul programului, intre 23 si 26 septembrie, va avea loc Workshop-ul Comisiei 3 FIG cu tema  Advances in Geodata Analytics for Smart Cities and Regions”, intalnirea anuala a Comisiei, dar si o expozitie de tehnologie dedicata furnizorilor de servicii de profil, urmand ca intre 26 si 28 semptembrie sa se desfasoare lucrarile Conferintei Internationale a USAMV Life Sciences for Sustainable Development”, sectiunea Geodesy, Geomatics and Property Valuation”.

 

Saptamana Geodeziei Romanesti este cel mai important eveniment al comunitatii geodezice care va avea loc anul acesta in Romania, fiind organizat pentru geodezi si care va aduce alaturi specialisti din tara si strainatate. In cadrul evenimentului vor avea loc sesiuni tehnice ale UGR si ale Comisiei 3 FIG, dar si workshop-uri si dezbateri pe teme diverse din sfera geodeziei. De asemenea, in aceasta saptamana va avea loc si o expozitie tehnica, unde firme din sectorul privat vor prezenta ultimele noutati in domeniul echipamentelor de specialitate. Cu ocazia Conferintei Internationale Life Sciences for Sustainable Development”, sectiunea Geodesy, Geomatics and Property Valuation”, vor fi sustinute prezentari stiintifice, participantii avand ocazia publicarii lucrarilor ca articol in-extenso, in Buletinul UASVM-CN Horticulture (indexat in presigioase baze de date internationale). Asteptam cu nerabdare sa va intampinam in vibrantul oras Cluj-Napoca, unul dintre cele mai efervescente orase europene, cu un mediu multicultural.”, a tinut sa ne transmita principalul organizator al evenimentului de anul acesta de la Cluj-Napoca, dl conf. univ. dr. ing. Tudor Salagean, prodecan in cadrul Facultatii de Horticultura, USAMV Cluj-Napoca si vicepresedinte al UGR.

Unul dintre oaspetii de seama pe care ii asteptam la Cluj-Napoca, incepand cu 23 septembrie, este dl prof. univ. dr. ing. Hartmut Müller, Presedintele Comisiei 3 FIG – Managementul Informatiei Spatiale. Prof. Müller ocupa pozitia de Presedinte al Comisiei 3 FIG incepand cu luna ianuarie a acestui an, anterior fiind Vicepresedinte al aceleiasi Comisii. Cu o bogata experienta in cadrul Comisiei 3 FIG, dl Muller a dorit sa transmita cateva cuvinte inainte de eveniment.

 

Noi, membrii Comisiei, suntem foarte recunoscatori gazdelor noastre din Romania, care au facut posibila desfasurarea acestui eveniment si care sustin aceasta initiativa cu entuziasmul lor. Permiteti-mi sa va invit sa participati la workshopuri si la intalnirea anuala si sa impartasiti cu colegii din diverse tari cunostintele si experienta dumneavoastra.

Mai mult de 80% din PIB este obtinut in orase, urbanizarea fiind un motor al dezvoltarii continue. Dezvoltarea urbana sustenabila are nevoie urgent de metode avansate de management, permitand patrunderea inovarii si a noilor idei. Tema seminarului „Advances in Geodata Analytics for Smart Cities and Regions” vizeaza rolul comunitatii geospatiale profesionale dar si stiintifice in a forma viitorul devoltarii urbane si regionale si de a crea oportunitati.

Veniti cu noi in Romania si nu uitati sa va faceti noi prieteni.

Va astept sa ne intalnim in frumosul oras Cluj-Napoca, in septembrie”, a incheiat prof. Hartmut Müller.

Obiectivul organizatorilor evenimentului este ca Saptamana Geodeziei Romanesti sa devina un moment special in viata UGR.

In fiecare an, pentru cateva zile, intr-unul dintre centrele universitare cu studii geodezice, specialistii din domeniile cadastrului, geodeziei, topografiei si cartografiei vor avea posibilitatea ca, impreuna, la sesiuni tehnice, ateliere de lucru, dezbateri pe teme de interes si expozitii de tehnologie, sa participe activ la viata comunitatii profesionale.

Pe parcursul acestor evenimente vor fi alaturi specialisti din toate generatiile, cadre didactice si companii, iar tinerii geodezi si studentii vor avea un cadru optim pentru participarea activa la „Saptamana Geodeziei Romanesti”. Astfel, coeziunea comunitatii profesionale va creste si va exista un climat propice inovarii, introducerii progresului tehnic si a standardelor europene in domeniu, cu un impact asupra calitatii serviciilor oferite de profesionisti in beneficiul intregii societati romanesti.

In afara sesiunilor tehnice si a prezentarilor stiintifice, in data de 25 septembrie 2019, va avea loc Consiliul National al UGR, la care sunt asteptati sa participe, pe langa membrii Biroului Executiv si Presedintii Comisiilor UGR, si toti presedintii Asociatiilor Locale ale Uniunii.

Si anul acesta, ca si in anii trecuti, in organizarea evenimentelor, UGR are alaturi sponsori precum Heveco, Gauss, Corne&Cornel Topoexim, Top Geocart, Geoter Proiect, Molbak Proiect, Toposurvey. Alti sponsori traditionali sunt asteptati sa se alature in organizarea cu succes, la inalte standarde calitative, a primei editii a „Saptamanii Geodeziei Romanesti”.

Reamintim ca, pe parcursul celor patru zile „geodezice” avem 6 sesiuni tehnice in cadrul workshop-ului Comisiei 3 (24 – 26 septembrie), si 3 sesiuni de prezentari stiintifice organizate de catre USAMV Cluj-Napoca cu ocazia Conferintei Internationale „Life Scenice for Sustainable development” (26 – 27 septembrie).

Saptamana incepe cu un tur al orasului Cluj-Napoca si se termina cu o excursie la Sighisoara.

Joi, 26 septembrie, va fi inaugurata expozitia tehnica unde sunt asteptati expozanti de marca in domeniu.

Programul evenimentului si alte detalii organizatorice disponibile la data prezentei se regasesc la adresa web  www.sgr.ugr.ro. 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 160 – iulie 2019, pag. 20

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/07/01/prima-editie-a-saptamanii-geodeziei-romanesti-va-avea-loc-la-cluj-napoca-intre-23-si-28-septembrie-2019/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.