BUILD EUROPE – Uniunea Europeana a Dezvoltatorilor si Constructorilor de Locuinte – a elaborat un document strategic cu privire la locuirea accesibila.
Acest document – Manifesto – „HOUSING: THE EUROPEAN CHALLENGE. A new strategy” – a fost lansat in Romania cu ocazia Summit-ului pan-european al BUILD EUROPE, organizat de Patronatul Societatilor din Constructii.
Casa Sociala a Constructorilor – CSC, impreuna cu Casa de Meserii a Constructorilor – CMC, au fost mentionate in acest document ca exemplu de buna practica in Europa pentru serviciile oferite, in stransa legatura cu directiile posibile catre succes analizate in lucrare. Rolul pe care il joaca cele doua entitati in asigurarea calitativa, cantitativa si economica a resursei umane atat de necesare in sector este recunoscut de industria de profil europeana si este sustinut in fata decidentilor publici care pot influenta asigurarea unor reglementari functionale.
Cu ocazia alegerilor europarlamentare din luna mai 2019, BUILD EUROPE intentioneaza sa joace un rol-cheie prin Manifestul sau pe tema locuintelor, in special a locuintelor la preturi accesibile. Este esential ca organizatia sa mobilizeze toti actorii europeni pe o tema care este in centrul preocuparilor cetatenilor europeni, si aceasta in toate statele membre. lata de ce BUILD EUROPE s-a aflat in 22-24 mai in Bucuresti, pentru a celebra munca depusa atat de Presedintia Romaniei a Consiliului Uniunii Europene, cat si de catre Patronatul Societatilor din Constructii.
Manifestul este o parte integranta a transformarii Organizatiei europene, a carei actiune este, in opinia Presedintelui Marc PIGEON, mai ales „de a raspunde aspiratiilor sociale si de mediu ale societatii. Aceasta este abilitatea de a face fata provocarilor de astazi care da legitimitate actiunilor construirii Europei”.
Documentul a fost inmanat oficial ES Domnului Ministru Secretar de Stat Alexandru Viorel MICULA, Ministerul Afacerilor Externe si Domnului Subsecretar de Stat Alexandru STOICA, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in prezenta Domnului Director General Claudiu MUNTEANU, Casa Sociala a Constructorilor si a liderilor constructori si dezvoltatori din 9 tari europene.
Despre Casa Sociala a Constructorilor
Casa Sociala a Constructorilor (C.S.C.) este o organizatie non-profit, autonoma, cu personalitate juridica, infiintata in baza Legii nr. 215/1997, avand ca obiect principal de activitate protectia sociala a salariatilor din sectorul de constructii pe perioada timpului nefavorabil (01 noiembrie – 31 martie).
Organizatia s-a constituit si functioneaza in sistem bipartit, cu participarea egala si libera a organizatiilor sindicale si asociatiilor patronale reprezentative la nivelul sectorului de constructii.
In decursul celor peste 20 de ani de activitate, Casa Sociala a Constructorilor:
A acordat peste 511.000 de indemnizatii de protectie sociala salariatilor societatilor de constructii membre, a caror valoare totala depaseste 444 milioane lei;
A constituit o alternativa sectoriala avantajoasa pentru angajatorii si angajatii din sector, ca si pentru statul roman, la somaj si somaj tehnic, avand ca rezultate principale reducerea somajului, fidelizarea fortei de munca calificate in sectorul national de constructii si reducerea muncii la negru;
A reprezentat locul de dialog social si economic al sectorului, de negociere a Contractelor Colective de Munca si a altor acorduri bipartite la nivel de sector;
A fost recunoscuta ca un exemplu de bune practici in domeniul protectiei sociale la nivel national si european, atat prin obtinerea statutului de membru observator al AEIP – Asociatia Europeana a Institutiilor Paritare de Protectie Sociala, cat si prin includerea in materialele tematice ale ILO – Organizatia Internationala a Muncii.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 160 – iulie 2019, pag. 12
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns