«

»

CONECO ROMANIA: Protectia la foc a structurilor metalice

Share

Activa in domeniul constructiilor de mai bine de 25 ani, Coneco Romania este, in prezent, unul dintre principalii furnizori de protectie pasiva la foc de pe piata locala, avand exclusivitate in aplicarea singurului mortar rezistent la foc fabricat in tara. Este prima companie din Romania care a atins pragul de 1 milion de metri patrati protejati la foc, indreptandu-se, cu usurinta, spre cel de-al doilea. 

Portofoliul companiei s-a dezvoltat masiv incepand cu anii 2000, cand a introdus pe piata mortarul rezistent la foc si a stabilit colaborari cu cei mai mari producatori de vopsele termospumante din Europa, reusind sa ajunga, in anul 2008, la o cifra de afaceri de aprox. 5.000.000 euro.

In tot acest timp, compania a continuat sa dezvolte si sa adapteze solutii integrate de protectie pasiva la foc acoperind intreaga gama de cereri din piata: protejarea structurilor metalice de rezistenta, a structurilor din beton armat, izolarea la foc a conductelor de ventilatie si desfumare, etansarea si izolarea la foc a strapungerilor prin pereti si plansee, usi rezistente la foc, pereti si plafoane rezistente la foc, protectii anticorozive, sablarea metalului, precum si ignifugarea lemnului. Astfel ca investitiile in testele de rezistenta la foc realizate in laboratoare acreditate situate in Slovacia, pentru mortarul PARAFOC-F (fabricat in Romania de catre PARAFOC PROD S.R.L.)  pe diferite elemente structurale metalice, instalatii si conducte de ventilatie si, in mod special, solutii de desfumare multi-compartiment, dar si pentru pereti rezistenti la foc, se ridica la 500.000 de euro.

Lucrarile executate si partenerii Coneco Romania sunt printre cele mai mari nume de pe piata de constructii locala. Concret, compania si-a dedicat toata priceperea inginereasca in realizarea protectiei la foc la cladiri precum: Romexpo,  ISHO I si II Timisoara, Cladirea Charles de Gaulle, Cladirea Unicredit, Open Ville Timisoara, ELI-NP, The Bridge, Park Lake, NIDEC, Global Worth Campus, Floreasca Park, Oregon Park, Skanska Green Court, The Office Cluj, Nusco Tower, Sky Tower, City Gate, Baneasa Shopping City, Barba Center, Millenium Bussines, Ramada Sibiu, Sala Lia Manoliu, Biblioteca Nationala, City Parking Mall etc.

Intentiile de viitor ale Coneco Romania sunt conturate in jurul dezvoltarii si promovarii solutiilor viabile in acest domeniu, cu scopul de a oferi clientilor servicii la cel mai inalt nivel, aliniate normelor si tendintelor europene. 

SINGURA SOLUTIE de izolare la foc a tubulaturilor de desfumare – extractie gaze fierbinti in sistem multi-compartiment cu mortar din Romania

Unul dintre cele mai elocvente exemple de cerinte actuale, care a capatat amploare in vara anului 2018, pe care inginerii de la Coneco Romania il anticipasera inca din anul 2016 (realizand teste de rezistenta la foc, asa cum am mentionat mai sus) este realizarea tubulaturilor de desfumare multi-compartiment.

Astfel, in momentul de fata, conform legislatiei in vigoare si normelor europene, Coneco Romania este singura companie din tara care are o solutie pentru izolarea la foc a tubulaturilor de desfumare – extractie gaze fierbinti in sistem multi-compartiment. 

Conform SR EN 1366:2004 – Incercari de rezistenta la foc pentru instalatii tehnice. Partea 8: Conducte pentru evacuarea fumului, pentru obtinerea clasificarii la foc a sistemului de desfumare tubulatura + mortar rezistent la foc, s-au realizat mai multe teste de diferite tipuri (A – fara gauri, B – cu gauri si C – cu test de presiune diferentiala).

Astfel, clasificarea obtinuta este: EI60 (h0) S1500 multi.

 

Pentru mai multe informatii si consultanta privind acest subiect, echipa Coneco Romania va sta la dispozitie: 

Director Executiv – ing. Stefan Popa
+40-758-758-807
stefan.popa@coneco.ro 

Director Operatiuni – ing. Dragos Pana
40-758-758-811
dragos.pana@coneco.ro 

Sef Departament Tehnic-Marketing – ing. Bianca Galetuse
+40-741-265-077
bianca.galetuse@coneco.ro 

Aflati mai multe despre solutiile de protectie la foc vizitand site-ul nostru web: wwww.coneco.ro sau pagina noastra de facebook: Coneco Romania. 

Va garantam raspunsuri si solutii profesioniste, totul in timp util! 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 161 – august 2019, pag. 18

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/08/01/coneco-romania-protectia-la-foc-a-structurilor-metalice/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.