«

»

Lumea de dincolo! Constructorii… „infinitului”

Share

De obicei, la necaz cu deosebire, oamenii se gandesc cu ingrijorare la jertfa suprema care ar fi Apocalipsa. Adica disparitia in neant a tot ce exista si misca in lumea din care facem parte de atatea milenii.

Nimeni nu stie si nu poate preciza daca aceasta Apocalipsa se va intampla si mai ales, cand. Pana atunci, insa, oamenii isi vad de cele pamantene, bune sau rele. Cu alte cuvinte omul, si ce face pentru el si pentru societate, reprezinta elementele care definesc cat se poate de clar daca a contribuit cu ceva pentru prezent si viitor.

Cei mai apropiati de un asemenea rost pe pamant, ca vrem sau nu, sunt cei care dureaza constructii. Prin munca lor intelectuala si concreta ei au reprezentat ceva pentru oameni si societate, ramanand astfel puncte de referinta pentru multa vreme.

Lucrarile pe care le-au pus in opera sunt, desigur, argumente de netagaduit. Unele sunt, cum se spune, la vedere, iar altele le ajuta pe acestea sa fie functionale pentru cei care beneficiaza de ele. Si cum uitarea face parte din viata noastra, putini cunosc sau isi mai amintesc de inginerul constructor Mihail Erbasu si de ce a lasat acesta in urma sa: retele de utilitati pentru locuinte si constructii pentru obiective economice diverse. De la disparitia in nefiinta iata ca la mijlocul acestui an s-au implinit… 15 ani.

Valoroasa sa pregatire profesionala si puterea de munca i-au permis inginerului Mihail Erbasu ca, fara ezitare, dupa 1990 sa-si ia, cum se spune, „soarta in propriile maini”, infiintand societatea de constructii cu aceeasi denumire cu a numelui sau.  In timp, s-a demonstrat ca n-a fost o alegere gresita, pentru ca rezultatele ei confirma ceea ce inginerul Mihail Erbasu a reprezentat in sectorul de constructii. Tot ce a facut dupa `90 a insemnat un succes in afacerile pe care le-a intreprins pana in anul 2004, cand soarta l-a facut sa paraseasca scena vietii in conditii neelucidate nici pana acum.

Au trecut, deci, 15 ani. Ani de tristete pentru familie si cei apropiati lui. 15 ani reprezinta, desigur, o perioada in care oamenii, luati cu treburile de zi cu zi, poate au uitat de inginerul constructor Mihail Erbasu. Nu si noi, cei de la Revista Constructiilor, pentru ca el a fost un sustinator al presei de specialitate in domeniu. Acest gest laudabil a fost transmis si urmasului operei sale multiple. Este vorba de dr. ing. Cristian Erbasu, care conduce cu rezultate palpabile “mostenirea” preluata de la tatal sau.

La tot ceea ce a durat firma de constructii Erbasu o contributie esentiala a avut-o, desigur, si sotia lui Mihail Erbasu, Elena Erbasu, care, din pacate, a decedat si ea, nu de mult timp.

Astazi, SC Erbasu si-a diversificat oferta sa care cuprinde o gama variata de ansambluri edilitare. Tatal, deci, a demarat o afacere in domeniul constructiilor dezvoltata ulterior de fiul sau.

15 ani este, de acum, intervalul de timp in care inginerul Mihail Erbasu a devenit membru al familiei eternitatii, adica „Lumea de dincolo”, necunoscuta de traitorii acestei Planete si este, poate, una care ofera liniste fara sfarsit. Iar acesti „constructori ai infinitului” au un rol important, ca de altfel si pe pamant.

Autor:
Ciprian Enache

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 161 – august 2019, pag. 59

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/08/01/lumea-de-dincolo-constructorii-infinitului/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.