«

»

CON-A: Suprastructuri la lucrarile de arta

Share

Industria constructoare de mijloace de transport si cresterea exploziva a numarului de autovehicule impun imbunatatirea conditiilor de trafic rutier. Acest lucru este posibil prin punerea la dispozitie a unei retele de autostrazi la nivel national care momentan s-a dovedit a fi insuficienta. Necesitatea de dezvoltare a infrastructurilor rutiere din ultimii 5 ani a insuflat dorinta Grupului CON-A de a contribui la aceasta evolutie.

 

Cu o vechime de peste 29 de ani pe piata constructiilor, Grupul CON-A are in componenta sa una dintre cele mai mari fabrici de elemente prefabricate din beton din Transilvania. Infiintata in anul 2008, situata la 30 km de Sibiu, in localitatea Marsa, asigura companiei un grad ridicat de eficienta, autonomie si rapiditate in executia proiectelor.

Asocierea dintre Fabrica de prefabricate CON-A si FREYROM introduce in Romania un nou concept structural, pus in opera la lucrarile de arta aflate in aliniamentul autostrazilor A1 Lugoj-Deva, lot 3, respectiv A3 Gilau – Nadasel si Chetani – Campia Turzii. Acest concept este alcatuit din grinzi de beton si predale precomprimate.

Unicitatea lui este data de zveltetea elementelor, avand forma I, cu inaltimi maxime de 2,25 m si lungimi maxime  de 45 m. Predalele precomprimate au latime si lungime variata in functie de dimensiunile lucrarilor de arta, si o grosime de 6 cm.

Executia grinzilor pentru suprastructura podurilor a impus retehnologizarea la standarde inalte, fabrica fiind echipata in prezent cu o linie de productie cu lungimea de 120 m si un sistem automatizat de transport al betonului. Statia de beton proprie, aflata in interiorul halei de productie, are alaturi laboratorul in cadrul caruia sunt pregatite si optimizate retetele  de beton.

Testarile asupra materialelor si betonului pot fi realizate cu usurinta, in conformitate cu rigorile standardelor de produs si ale normelor in vigoare.

Cofrajul aferent productiei de predale este prevazut cu un stand de pretensionare, existand posibilitatea de a adapta numarul sarmelor pentru fiecare tip in parte. Totodata este facilitata si reglarea pe ambele directii a dimensiunilor geometrice ale acestora.

In cadrul fabricii se produc o gama larga de elemente care pot fi utilizate in domeniul constructiilor civile, industriale si agricole, respectand standardele si cerintele europene de calitate. Astfel, toate produsele executate sunt insotite de Declaratii de performanta cu marcaj CE.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 162 – septembrie 2019, pag. 50

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/09/01/cona-suprastructuri-la-lucrarile-de-arta/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.