«

»

Trista despartire… TIC-TAC…

Share

TIC-TAC…

Parca asa suna metronomul in lumea asta…

Cel mai trist este insa cand… TAC pune punct oricarui moment al vietii pe pamantul pe care locuim de milenii. Si daca in general ne pare rau ca a sosit, atunci cand este vorba de cineva apropiat, durerea este nemarginita. Ultimul… TAC inseamna si… gata, adica adio…

Asemenea sentimente si stari de suflet le traversam si noi toti cei apropiati celui care, trecand in nefiinta, se numeste Ionel Cristea.

El a fost de-a lungul vietii, asa cum se spune, un adevarat om de omenie prin tot ceea ce a facut si lasat in urma sa. Desi inginer energetician, el si-a dorit cu ardoare sa imbratiseze profesia de ziarist. Si soarta l-a ajutat sa-si vada visul cu ochii. Initial a vrut sa fie crainic sportiv pentru ca si vocatia lui pentru sport i-a fost prezenta pana in ultimile clipe ale existentei sale printre noi. Viata, asa cum este ea, a vrut insa sa-l indrepte spre alta directie.

Si astfel a devenit realizator de emisiuni economice la TVR, ajungand pana pe treapta de director de departament in cadrul aceleiasi institutii.

Nelinistit ca intotdeauna, dupa iesirea la pensie, si-a continuat activitatea jurnalistica infiintand publicatia tehnica de specialitate Revista Constructiilor pe care a coordonat-o pana in ultima clipa a vietii sale.

Incerc si eu din plin cele mai dureroase sentimente pentru ca alaturi de colegi, prieteni si colaboratori vom vorbi de acum despre el la timpul trecut. Ca si el, alti fosti pamanteni “populeaza” ceea ce numim generic “lumea de dincolo”…

Suntem alaturi de familia sa indoliata peste margini in aceste momente si-l vom pastra… “viu” in amintirea noastra pentru ca merita din plin aceasta recunostinta.

 

Adio… Ionel Cristea!

 

(Si nu fi trist pentru ca, asemenea tuturor fiintelor vii, omul se naste pentru ca apoi sa moara…)

 

 

Ciprian Enache

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/09/23/trista-despartire-tic-tac/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.