«

»

CYPE ROMANIA: Software pentru Arhitectura, Inginerie si Constructii. Automatizeaza procesul de proiectare si obtinerea planselor de executie

Share

CYPE este o companie internationala care dezvolta si distribuie programe de proiectare pentru ingineri si profesionisti in domeniul constructiilor. Calatoria CYPE a inceput in anul 1983 cu o activitate intensa in domeniul ingineriei civile si analizei structurale, care a motivat compania sa dezvolte programe asistate de calculator pentru a acoperi nevoile proprii si pe cele ale clientilor sai. Succesul acestor programe de proiectare a condus compania sa-si concentreze activitatea in dezvoltarea, comercializarea si distributia de software tehnic.

Oferim trei module pentru inginerii proiectanti de structuri, si anume:

CYPECAD – este un program de calcul structural si detaliere pentru proiectarea elementelor din beton armat si structurilor metalice supuse fortelor orizontale si verticale. Se poate folosi pentru proiectarea caselor de locuit, cladirilor etajate si lucrarilor civile. Utilizarea sa garanteaza fiabilitate maxima analizei structurale si planselor finale de executie. Recomandam folosirea acestui program pentru proiectarea caselor de locuit, a constructiilor multietajate si a altor structuri din beton armat, zidarie, metal, lemn sau aluminiu.

CYPE 3D – este un program de calcul structural si detaliere pentru hale industriale sau alte tipuri de structuri din bare, agil si eficient, creat pentru a efectua calcule structurale in 3 dimensiuni: din bare executate din otel, lemn, aluminiu, beton sau orice alt material, inclusiv fundatii: continue, izolate, cu grinzi de fundare si piloti forati. Daca structura este formata din elemente de tip bara din lemn, otel sau aluminiu, programul le poate reproiecta astfel incat sa obtinem optimizarea maxima a structurii proiectate. Recomandam utilizarea acestui program pentru proiectarea halelor industriale, a structurilor metalice, inclusiv pentru dimensionarea fundatiei acestora.

Ziduri de sprijin – permite analiza structurala, dimensionarea si verificarea zidurilor de sprijin si fundatiilor acestora (fundatii izolate sau pe piloti).

Software-ul CYPE are implementate ultimele standarde romanesti in domeniul proiectarii civile:

  • Pentru calculul seismic: P100-1/2013 si P100-1/2006.
  • Pentru calculul incarcarilor climatice: Eurocod 1 cu anexa nationala.
  • Pentru calculul elementelor din beton armat si crearea combinatiilor de incarcari: Eurocod 2 si Eurocod 0 cu anexele nationale.

Pentru mai multe detalii vizitati www.cype.ro

 …citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 163 – octombrie 2019, pag. 27

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/10/01/cype-romania-software-pentru-arhitectura-inginerie-si-constructii-automatizeaza-procesul-de-proiectare-si-obtinerea-planselor-de-executie/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.