«

»

KESZ: Servicii complete si complexe de proiectare

Share

Activitatea de proiectare a Grupului KÉSZ este una dintre activitatile principale, de baza si determinanta in industria constructiilor din Europa Centrala si de Est. Consideram ca cele mai importante valori sunt cunostintele profesionale ale colegilor nostri dedicati si responsabili.

Scopul nostru este sa oferim servicii rapide, fiabile, de inalta calitate, care sa satisfaca exigentele clientilor nostri pe parcursul procesului de proiectare. Ne dezvoltam si imbunatatim in mod responsabil mediul nostru printr-o utilizare extensiva si flexibila a cunostintelor, a experientei si a activitatii noastre de inovare.

Pentru a ne mentine competitivitatea si pentru a creste satisfactia clientilor, ne imbunatatim continuu procesele si formam profesional colegii, pentru a oferi o echipa devotata si profesionista.

Le oferim partenerilor nostri un serviciu complet si complex de proiectare care sa-i sprijine de la idee pana la detalii de executie. Cu cele mai inovatoare solutii si procese de proiectare care asigura in permanenta controlul costurilor, suntem siguri ca gasim cea mai buna valoare pentru nevoile individuale ale partenerilor.

Experienta dobandita la nivel de grup, in realizarea a peste 5.500.000 m2 de constructii complexe, ne asigura un avantaj in proiectare, in gasirea solutiilor pragmatice, fezabile comparativ cu societatile a caror activitate se reduce numai la proiectare. Acest avantaj este utilizat in permanenta in optimizarea solutiilor, in „value engineering” permanent, care este in favoarea beneficiarilor nostri.

Inovare in Grupul KÉSZ

Scopul echipei KÉSZ este cautarea constanta de inovatie, solutii de ultima generatie, solutii functionale si domenii de dezvoltare, in primul rand in domeniul proiectarii. Ne dezvoltam continuu colaborarea cu specialitatile conexe pentru a gasi cele mai avansate, performante si potrivite solutii.

Prin aceste proceduri si solutii inovatoare reusim sa oferim si sa realizam proiecte de inalta calitate.

Echipele noastre de proiectare multidisciplinare, internationale, cu abordarea holistica, sunt dedicate proiectarii parametrice. In mediile Rhino-Grasshopper si Revit-Dynamo realizam scripturi si macro-uri care ne ofera o continua accelerare si imbunatatire a lucrarilor de proiectare. Prin abordarea parametrica am obtinut deja rezultate deosebite in domeniul proiectarii panourilor de fatade sau a invelitorii acoperisului acolo unde forma neregulata a fost un obstacol in abordarea clasica cu dimensionarea si distribuirea prinderilor.

Grupul KÉSZ este singura companie din regiune care a dezvoltat un sistem BIM integrat care foloseste modele informationale comune in proiectare, care sunt in evolutie permanenta si satisfac nu numai cerintele beneficiarului ci si raspund prompt la nevoile departamentelor de ofertare / contractare, de achizitie si de productie / constructie. Analizam din punctul de vedere al executantului, optimizam si realizam proiecte construibile.

Dezvoltare si cercetare

O echipa a Grupului KÉSZ, impreuna cu Universitatea Tehnica din Budapesta, cu profesionisti, oameni de stiinta, ingineri si programatori au dezvoltat si dezvolta in continuare programul ConSteel, un program de analiza structurala pentru ingineri proiectanti specializati in constructii metalice si compozite.

Programul acopera toate fazele procesului de proiectare: modelare, analiza integrala, examinare detaliata a sectiunilor si a imbinarilor structurale.

Programul permite o analiza de stabilitate globala cu ajutorul calculelor cu 7 grade de libertate conform Eurocod 3. Rezultatele sunt prezentate printr-o maniera usor interpretabila si intr-un mod usor de inteles. Interfata unica dintre ConSteel si Tekla Structures sau StruCad permite utilizatorului sa exporte modelul complet proiectat, inclusiv articulatiile.

Echipa ConSteel comunica zilnic cu utilizatorii programului pentru a imbunatati in permanenta performanta.

In ceea ce priveste optimizarea consumurilor de materiale, utilizam cu succes solutiile BAMTEC pentru armarea elementelor din beton armat de suprafata, obtinand reduceri semnificative de armaturi si timp de executie.

Referinte

Grupul KÉSZ are o lista de referinte foarte vasta si diversificata. Majoritatea lucrarilor sunt adevarate provocari, solutii ingineresti complexe si de mare anvergura. Cu un colectiv de peste 100 de specialisti, suntem capabili sa proiectam de la detalii de executie a constructiilor industriale (piperackuri, fabrici, centre logistice etc.) pana la stadioane, cladiri de birouri, structuri „free-form”, chiar si centrale nucleare.

Consideram ca posibilitatile sunt nelimitate in proiectarea asistata de calculator, duse la nivel inalt, ceea ce se permite numai in cadrul unui grup mare, cum este grupul KÉSZ. De la idei, prin proiectare parametrica si realitate virtuala, noi cream cu ajutorul  proceselor design & build, realitate.

Grupul KÉSZ stie. Grupul KÉSZ realizeaza. „Construim pe cunostinte” si chiar executam pana la capat!

Autor:
Sárosi Béla – sales manager KÉSZ Romania 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 163 – octombrie 2019, pag. 22

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/10/01/kesz-servicii-complete-si-complexe-de-proiectare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.