«

»

SAIDEL ENGINEERING: Iarna e ca vara cu fundatia SAIDEL-monopile!

Share

Beneficiind de experienta ampla, acumulata in peste 50 ani de membrii echipei noastre in cercetarea geotehnica, proiectarea si executia fundatiilor speciale, proiectam si executam economic fundarea complet mecanizata a oricaror stalpi pentru orice teren si pe orice vreme.

 

Pornind de la nevoile clientilor nostri, am dezvoltat si realizam fundatiile SAIDEL-monopile, care asigura respectarea bugetului de fundare si a graficului de executie si in conditii de iarna. Economii considerabile se obtin si la lucrarile de terasamente, atat prin eliminarea excavatiilor locale si a compactarilor din jurul fundatiilor, cat si prin utilizarea straturilor de fundare a pardoselilor ca platforma de lucru pentru executia monopilotilor. Pentru ca implica exclusiv operatiuni realizate mecanizat iar betonul se toarna direct in terenul de fundare si se protejeaza termic prin acoperire, fundatia SAIDEL-monopile prezinta avantajul major de a se executa independent de conditiile meteo obisnuite precum ploaie, ninsoare sau ger, pana la temperaturi diurne de -5°C.

Proiecte cu suprafete de circa 100.000 m2 construite in toate regiunile istorice ale tarii au la baza fundatia SAIDEL-monopile. Aceasta solutie prezinta avantajul unei viteze accelerate de executie si a pozitionarii precise a paharului format din corpul pilotului, fiind alcatuita dintr-un pilot de fundare avand un diametru mare pentru zona de incastrare si continuand cu un diametru redus pana la adancimea rezultata in urma calculului de rezistenta si deformatii.

Diametrul superior al pilotului rezulta din dimensiunile stalpului prefabricat si grosimea necesara a gulerului paharului.

Lungimea si caracteristicile de rezistenta ale sectiunii inferioare a pilotului se obtin in urma analizelor de interactiune teren-structura realizate utilizand programe de calcul tridimensional bazat pe metoda elementului finit. In acest scop realizam investigatii geotehnice detaliate in situ si in laboratorul propriu, specifice proiectarii acestei solutii.

Pilotii se executa conform prevederilor SR EN 1536:2011+A1:2015. Paharul monolit se obtine in situ prin introducerea cu precizie in betonul proaspat a unui negativ cu dimensiunile necesare din proiectul de structura. Pentru asigurarea preciziei necesare se indeplinesc o serie de masuri si verificari topografice suplimentare. Pozitia fiecarei fundatii SAIDEL-monopile este verificata individual in toate etapele de executie. Pozitionarea precisa a cofrajului interior se realizeaza prin reglarea fina a cadrului de sustinere si ghidare atat in plan vertical, cat si in plan orizontal. Verificarile se efectueaza in timp real pentru a se asigura pozitionarea precisa a negativului pe orientarea axelor structurii. Dupa decofrarea fundatiei, se verifica topografic pozitia interiorului paharului, pentru predarea catre echipa de montare a structurii prefabricate.

Pentru verificarea comportarii ansamblului format din pilotul de fundare si stalpul prefabricat, am efectuat mai multe incarcari de proba la sarcini verticale de compresiune si la sarcini orizontale, dar si la sarcini ciclice combinate. Incercarea combinata cu sarcini orizontale si verticale a fost condusa cu succes pana la cedarea planificata a stalpului prefabricat, in conditiile in care deplasarile pilotului nu au depasit 2 mm, acesta revenind elastic la pozitia initiala dupa mai multe cicluri de incarcare proprii actiunii seismice.

Sistemul inovator SAIDEL-monopile este protejat privind dreptul de autor prin cererile de brevet de inventie nr. 711 din 2016, 41 din 2017 si 223 din 2019, inregistrate la OSIM. Ne bucuram sa va oferim cea mai potrivita optiune pentru optimizarea proiectelor dumneavoastra prin compararea directa a avantajelor fundatiei inovatoare SAIDEL-monopile in fata oricaror altor solutii de fundare.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 163 – octombrie 2019, pag. 66

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/10/01/saidel-engineering-iarna-e-ca-vara-cu-fundatia-saidel-monopile/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.