«

»

SIXENSE ROMANIA: 10 ani de excelenta in monitorizarea structurala si geotehnica a constructiilor si infrastructurii din Romania

Share

Redactia: Pentru inceput, o scurta prezentare a firmei, a serviciilor pe care le oferiti in piata constructiilor din Romania.

Mariana Garstea: Suntem SIXENSE GROUP, companie internationala cu experienta in domeniul solutiilor tehnice, digitale si stiintifice pentru industria constructiilor si managementul infrastructurii rutiere si feroviare.

Furnizam si propunem solutii specializate care acopera intregul ciclu de viata al infrastructurii, de la construire si mentenanta pana la demolare. Dezvoltarea solutiilor de management al activelor digitale si experienta in data management ne-au facut lideri mondiali in aceste tehnologii.

SIXENSE ofera o gama completa de servicii, combinand specialitatile noastre pentru a raspunde cerintelor specifice ale clientilor nostri.

 

Red.: Marcati, in 2019, 10 ani de prezenta pe piata romaneasca. Care a fost cea mai frumoasa realizare?

M.G.: Sunt destul de multe realizari la activ. Proiecte frumoase prin complexitate, prin context, prin valoarea adaugata adusa de SIXENSE. Bineinteles, in cap de lista se afla proiectul Linia de metrou 5, I sectiune – Servicii de monitorizare structurala si geotehnica. Am revolutionat practic domeniul, am impus un anumit standard de calitate, am adus tehnologii inovatoare si este primul proiect in Romania care a fost monitorizat la acest nivel.

 

Red.: Dar cel mai dificil moment traversat?

M.G.: Nu as putea da exemple de momente dificile, ci mai mult de un moment de cotitura in cadrul grupului si anume in 2016, cand a fost demarat acel proces de rebranding, de transformare profunda a SOLDATA in SIXENSE. A fost un moment sensibil, o perioada oportuna pentru o promovare activa a noii oferte de servicii a grupului, pentru o mai buna intelegere a acestor servicii de catre potentialii clienti / parteneri, pentru o adaptare interactiva la specificul pietei romanesti.

 

Red.: Sixense este un nume de referinta intr-un numar impresionant de sectoare – cladiri, facility management, infrastructura, energie & nuclear, petrol & gaze, mediu, mine, si probabil ca nu le-am mentionat pe toate. Cu referire la principala tema a acestui numar al publicatiei – infrastructura – va rog sa faceti o trecere exhaustiva in revista a solutiilor cu care compania sprijina atat infrastructura feroviara si rutiera, cat si pe cea hidrotehnica, incluzand porturile si barajele.

M.G.: SIXENSE GROUP ofera o gama completa de solutii de detectare, monitorizare integrata si modelare a ecosistemului infrastructurii de transport pe intreg ciclul de viata al unui proiect, de la prefezabilitate pana la exploatare:

  • Consultanta in monitorizarea tunelurilor, proiectare, achizitii, instalare, monitorizare, gestionarea datelor, diagnostic si analiza;
  • Identificarea si monitorizarea alunecarilor de teren;
  • Monitorizarea structurala a podurilor (instrumentare, teste dinamice, data management);
  • Teste nedistructive & inspectii tehnice;
  • Monitorizarea stabilitatii structurilor portuare;
  • Monitorizarea pistelor de decolare;
  • Monitorizarea structurala si geotehnica a barajelor;
  • Asset management – solutii de platforma Beyond;
  • Digitizare structuri.

 

Red.: Cat de dificil v-a fost sa introduceti pe piata romaneasca serviciile si solutiile de monitorizare de top, sinonime, pe plan mondial, cu numele Sixense?

M.G.: Dupa cum foarte bine se stie, industria constructiilor absoarbe foarte greu inovatia si tehnologiile inovatoare, nu e un secret pentru nimeni. Succesul SIXENSE in Romania este datorat muncii de echipa, efortului sustinut, partenerilor, clientilor si bineinteles, anumitor reprezentanti ai industriei constructiilor care au inteles fenomenul, valoarea adaugata si calitatea serviciilor noastre.

 

Red.: Stirea anului 2019 pare sa vina de la Seattle, si este legata de capitolul final al sagai iconicului viaduct Alaskan Way, un proiect-reper in cadrul caruia Sixense a fost responsabila cu monitorizarea construirii tunelului de inlocuire (18 m diametru) iar in prezent monitorizeaza demolarea si umplerea ulterioara a vechiului tunel. Care a fost si ce a presupus cel mai mare proiect (de infrastructura) din Romania la care Sixense a participat?

M.G.: Pentru Linia de metrou 5, I sectiune – Servicii de monitorizare structurala si geotehnica, SIXENSE a furnizat servicii de monitorizare a cladirilor si a masivului de teren aflate in zona de influenta a noii linii de metrou. Mii de senzori instalati atat pe structuri, cat si in masivul de teren, implementarea tehnologiilor Cyclops si Centaur, monitorizarea la scara larga a zonei de studiu prin Atlas – Tehnologie InSAR si data management asigurat in timp real, au reprezentat un inceput foarte solid pentru SIXENSE GROUP in Romania.

Tunelurile, prin natura lor, sunt medii critice pentru siguranta. Accesul la date clare, fiabile si in timp util privind performanta si calculele rezultate sunt cruciale pentru gestionarea comportarii constructiei, a activelor inconjuratoare si a infrastructurii.

 

Red.: Ce urmeaza? Ce proiecte aveti in derulare?

M.G.: Ce urmeaza? Bineinteles ca suntem concentrati pe marile proiecte de infrastructura – tunele, poduri, viaducte, metrou, insa in aceeasi masura suntem implicati si in domeniul privat al constructiilor de cladiri de birouri, rezidential, centre comerciale, industrial etc.

Suntem prezenti, suntem implicati, suntem alaturi de clientii nostri. Venim cu solutii inovatoare, solutii de platforma in vederea digitalizarii proceselor in aceasta industrie (risk management, asset management, digital site management).

In acest moment, facem parte din numeroase proiecte in derulare, atat in infrastructura rutiera si feroviara, cat si constructii civile si ne mandrim enorm cu un portofoliu important de cladiri monitorizate in exploatare.

 

Red.: Si, in final, o provocare: ne puteti da 10 cifre relevante pentru Sixense Romania, in acesti 10 ani?

M.G.: 10 ani de activitate, 250 de proiecte executate, 2 proiecte de linii de metrou monitorizate, 6 poduri instrumentate si monitorizate, cel mai mare pod hobanat din Romania monitorizat in exploatare, 45 de cladiri monitorizate in exploatare, 2 baraje instrumentate, 5 cladiri turn monitorizate in Bucuresti, 4 tipuri de solutii de top, primele 2 tunele feroviare monitorizate in ultimii 25 de ani etc.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 162 – septembrie 2019, pag. 30

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/10/01/sixense-romania-10-ani-de-excelenta-in-monitorizarea-structurala-si-geotehnica-a-constructiilor-si-infrastructurii-din-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.