«

»

URSA Romania – inovatie in materiale izolatoare

Share

Ultimii ani de inovatie in constructii au generat o abordare noua, sustenabilitate si dezvoltare durabila. Eficienta energetica a cladirilor este cheia reducerii consumului de energie si a reducerii emisiilor de CO2, imbunatatind in acelasi timp confortul cladirii. Populatia Europei este supusa unei noi provocari, renovarea locuintelor sau a cladirilor comerciale folosind sisteme de izolatii eficiente si inovatoare. Aceasta actiune va fi benefica din mai multe motive. In primul rand se va reduce poluarea, se vor diminua facturile de intretinere a cladirilor atat pe timpul verii cat si iarna si nu in ultimul rand va creste exponential confortul termic si acustic in locunte si cladiri de birouri.

„Provocarea este transferata si producatorilor de sisteme de izolare a cladirilor, cu aplicatii in renovarea cladirilor vechi sau in construirea de cladiri noi confortabile, care au demarat investitiile pentru dezvoltarea unor produse «verzi». Incepand cu 2017, specialistii de la URSA au schimbat toata gama de produse de izolatie odata cu lansarea pe piata a unei noi tehnologii, URSA Bionic. Aceasta a adus pe piata europeana materiale de izolare performante, URSA BiOnic fiind o tehnologie care ofera produselor durabilitate, avand o simbioza buna intre proprietatile tehnice si liantul biologic utilizat la fabricarea lor. Produsele URSA BiOnic au ​​rezistenta excelenta la foc, ofera confort termic si acustic si posibilitatea reducerii semnificative a consumului de energie in cladiri. Produsele URSA Terra si URSA Glasswool, care beneficiaza de tehnologia URSA BiOnic, au o durata lunga de viata si sunt complet reciclabile. Produsele inovatoare au primit certificatele internationale Blue Angel, EUCEB, RAL si EPD. Toate produsele URSA beneficiaza de aceasta tehnologie si sunt marcate cu sigla BiOnic direct pe ambalaj. Produsele noi URSA BiOnic sunt garantia pe care compania noastra o ofera pentru sustenabilitate si dezvoltare durabila.” a declarat Sorin Pana, director comercial URSA Romania. 

URSA inseamna confort si sustenabilitate

Produsele premium pentru izolare, care beneficiaza de tehnologii „verzi”, sunt garantia unei locuinte sau cladiri sustenabile. Sustenabilitatea unei cladiri presupune proiectarea durabila in constructii, adica inglobarea in procesul de proiectare a cladirii a impactului pe care aceasta il are asupra mediului pe o perioada de 50-100 ani, cat a fost prevazuta sa functioneze.

Pe toata perioada de functionare a unei cladiri izolatiile de calitate, montate corect, aduc economii la facturile de intretinere, reduc poluarea mediului ambiant si asigura confortul locatarilor. Pentru a imbunatati confortul si sustenabilitatea cladirilor prin izolarea cu produse premium, URSA a dezvoltat in ultimii ani cercetarea, iar rezultatele se vad in produsele prietenoase cu mediul care satisfac cerintele constructiilor moderne de astazi.

„Materialele izolante performante imbunatatesc confortul intr-o locuinta. Este recomandat sa alegem materiale termoizolante cu o eficienta energetica mare, produse prietenoase cu mediul. Platforma de cercetare dezvoltata de URSA si-a propus si a reusit sa creeze si sa lanseze pe piata vata minerala cu impact pozitiv asupra protectiei mediului. Produsele URSA imbunatatesc eficienta energetica a cladirilor cu impact pozitiv asupra reducerii poluarii. Dupa investitia in produse sustenabile a venit investitia in imagine realizata in 2018, cand compania a rebranduit toate ambalajele URSA.” povesteste Sorin Pana.

Produsele URSA sunt prezente pe piata din Romania inca de la inceputul anilor ’90. In ultimii ani, livrarile de produse URSA au cunoscut o crestere organica, compania locala URSA Romania ajungand sa detina o cota de piata de circa 40% pe segmentul de vata minerala de sticla.

Despre URSA 

URSA este o companie producatoare de materiale izolatoare termic si acustic, cu o politica de dezvoltare orientata pe eficienta energetica si dezvoltare durabila in constructii. Astazi, URSA este unul dintre cei mai mari producatori de vata minerala si polistiren extrudat (XPS) din Europa, doua materiale izolatoare complementare ce contribuie la izolarea termica si acustica a cladirilor. URSA are o experienta de peste 60 de ani in domeniu. In Romania URSA este prezenta cu produsele sale de 20 de ani. Incepand cu luna august 2017, URSA a devenit parte din grupul Xella, functionand ca o unitate de business independenta. 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 163 – octombrie 2019, pag. 36

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/10/01/ursa-romania-inovatie-in-materiale-izolatoare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.