«

»

Siguranta cladirilor la incendiu va fi dezbatuta in cadrul conferintei PRIA Fire Safety of Buildings Conference la Bucuresti, in 28 octombrie

Share

PRIAevents organizeaza conferinta PRIA Fire Safety of Buildings Conference la Bucuresti, ARCUB, in strada Lipscani 84-90, in 28 octombrie 2019, dezbatand temele importante cum vor fi implementate in Romania prevederile Directivei nr. 844/2018 privind performanta energetica a cladirilor si despre cum imbunatatim legislatia de siguranta la incendiu.

Siguranta la incendiu a cladirilor devine o tema tot mai importanta la nivel european, mai ales dupa incendiul din Turnul Grenfell, Londra.

Comisia Europeana a creat Platforma de Schimb de Informatii pentru Foc si pentru prima data, o directiva europeana, include cerinte despre siguranta la incendiu a cladirilor.

Directiva promoveaza eficienta energetica a cladirilor si va incuraja renovarea acestora. Creste eficienta energetica dar poate creste si riscul de incendii. Suntem pregatiti sa facem fata?

In UE au loc 5000 de incendii zilnic!

Cladirile reprezinta 40% din consumul de energie total din Europa, iar parcul imobiliar, care este responsabil pentru aproximativ 36 % din totalul emisiilor de CO2 din Uniune.

In Romania, majoritatea cladirilor nu au certificat de siguranta la incendiu!

De asemenea, normativul tehnic privind siguranta la incendiu a cladirilor e vechi de aproape 20 de ani.

De ce este nevoie astazi sa abordam siguranta impotriva incendiilor cladirilor? Pentru ca modul nostru de viata s-a schimbat. Societatea se schimba, tehnologia se schimba, nevoile noastre se schimba.

In consecinta, comportamentul focului se schimba. In 1950, o camera era cuprinsa de flacari in 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.

Stim ca natura cladirilor se schimba: industria constructiilor dezvolta noi solutii inovatoare pe care regulamentul si regimurile de testare existente nu le-au depasit.

Modificam drastic modul in care construim si totusi regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbari.

La acest eveniment vor participa: reprezentanti ai MDRAP, MAI, ISU, experti in domeniul incendiilor, pompieri, asociatii europene dar si din Romania, companii internationale din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanturi de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producatorii de materiale, camere de comert si ambasade, ONG-uri si asociatii de proprietar, reprezentanti ai Parlamentului si Senatului, arhitecti, investitori, asiguratori, banci, avocati si reprezentanti ai mass-mediei.

Pe de alta parte, eficienta energetica a cladirilor devine o necesitate in Europa, pentru a reduce facturile la incalzire si racire a imobilelor, pentru confort dar mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc incalzirea globala. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeana au nevoie de eficientizare energetica si trebuie luate masurile necesare pentru cresterea sigurantei la incendiu.

Cladirile verzi si automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeana.

Ceilalti lectori invitati sunt:
Diana TENEA – Director General, Directia Generala Dezvoltare Regionala si Infrastructura, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice
• Col. Benone Gabriel DUDUC – Sef Directie Prevenire, IGSU
• Col. Arthur STAN – Reprezentant, Departamentul pentru Situatii de Urgenta
• Reprezentant OAR
• Mihai TOADER-PASTI – Co-Founder si General Manager EFdeN
• Cosmin PATROIU – CEO, TeraSteel
• Irina ODOR – Director Comercial, CELCO SA
• Mihai MEREUTA – Presedinte, Liga Habitat
• Arh. Florin ENACHE – Coordonatorul proiectului #BETTER
• Reprezentant companie cablu
• Reprezentant companie constructii
• Alina VLADOIANU – Director Legal & Public Affairs la Mega Image Romania / Vicepresedinte, AMRCR
• Reprezentanti Primarii
• Influenceri

Conferinta PRIA Fire Safety for Buildings face parte din seria de conferinte PRIAevents – conferinte ce aduc in atentie, de fiecare data, cele mai importante si mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu si beneficiaza de o prezenta mare a participantilor si a mass – mediei. Cu o experienta de peste 12 ani in organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscuta pentru pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

PRIAevents este recunoscuta de multa vreme ca o platforma independenta, si echidistanta de discutii despre cele mai importante teme, despre schimbari legislative, politici in toate sectoarele economiei.

Participa la editia a 2-a a conferintei PRIA Fire Safety in Buildings sa dezbatem impreuna despre cum putem aplica toate aceste shimbari si despre cum este mai bine sa le implementam in legislatia noastra!

Pentru detalii complete si inscriere accesati:

https://priaevents.ro/pria-fire-safety-of-buildings-2019/

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/10/19/siguranta-cladirilor-la-incendiu-va-fi-dezbatuta-in-cadrul-conferintei-pria-fire-safety-of-buildings-conference-la-bucuresti-in-28-octombrie/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.