«

»

EDIL IMOB GROUP: Cofraje modulare pentru pereti si stalpi

Share

Un cofraj eficient pentru constructii poate rezolva multe probleme in acest domeniu, fiind un mijloc de a economisi costuri cu forta de munca.

Geoplast  ofera o gama larga de cofraje pentru lucrari din beton care pot satisface numeroase nevoi ale constructorilor si anume: construirea peretilor, a coloanelor rotunde, patrate si dreptunghiulare precum si a stalpilor eliptici si a caselor prefabricate.

Obiectivul sistemului este de a permite lucratorului sa foloseasca cofrajul in conditii de siguranta lucrand independent, fara sa se ajute de utilaje, deoarece niciun element nu cantareste mai mult de 11 kg.

Geopanel, Geopanel Star si Geotub sunt fabricate din plastic reciclat si inlocuiesc eficient cofrajele traditionale din lemn, care sunt mai dificil de utilizat si de depozitat.

 

RAPID

  • Un cofraj bine conceput, simplu, usor si rapid de instalat. Cofrajele Geoplast folosesc ABS-ul turnat prin injectie intr-un mod inteligent, permitand efectuarea lucrarilor cu cea mai mica cantitate posibila de echipament. Diversele panouri de diferite dimensiuni pot fi asamblate usor impreuna, limitand astfel utilizarea lemnului.

 

PRACTIC

  • Greutatea redusa si modularitatea sunt doua dintre punctele cheie ale proiectarii sistemului de cofraj Geoplast. Umiditatea si apa nu deterioreaza panourile, de fapt cofrajele pot fi depozitate si la exterior si in zonele umede. Datorita greutatii reduse a sistemului, nu este necesar sa folositi macarale sau camioane pentru a muta elementele, imbunatatind astfel logistica si operatiunile de transport.

 

ROBUST

 

  • ABS este un polimer foarte rezistent la socuri si abraziune. Cofrajul Geoplast rezista la o presiune de beton de pana la 80 kN/m2. Rezistenta excelenta a ABS-ului atat la temperaturi ridicate, cat si la temperaturi scazute este esentiala pentru utilizarea cofrajului la toate latitudinile globului. Experienta a aratat ca aceste cofraje Geoplast pot fi reutilizate mai mult de 100 de cicluri, daca sunt utilizate corect.

 

MODULARE

  • Elementele care alcatuiesc sistemul Geoplast sunt modulare si concepute pentru a se adapta unui numar cat mai mare de combinatii posibile, satisfacand astfel fiecare cerere de santier. Panourile au forme si dimensiuni precise ce pot fi fixate impreuna pentru a reduce numarul total de elemente necesare cofrajului.

 

DEZARMARE

 

  • Betonul nu adera la suprafata neteda a ABS-ului, facand ca aceste cofraje Geoplast sa fie foarte usor de curatat, doar cu utilizarea apei si fara a folosi niciun detergent. Pentru indepartarea cofrajelor este posibila utilizarea unui agent de eliberare pe baza de apa. Timpul este cel mai valoros element din orice santier si curatarea rapida inseamna reutilizarea imediata a echipamentului. Datorita cofrajelor Geoplast este posibila optimizarea fazei de turnare a betonului.

Proiect de referinta in Romania

Este un complex rezidential nou, compus din 10 cladiri identice, cu spatii tehnice la subsol si 6 etaje cu cate 7 apartamente pe fiecare nivel. Suprafata fiecarui etaj va fi de aproximativ 560 metri patrati.

Versatilitatea Geopanelului a fost ideala pentru construirea peretilor cu o inaltime de 243 cm. Mai mult, a fost posibila accelerarea semnificativa a lucrarii: intr-o zi si jumatate de lucru, 10 tamplari au putut lansa 5 stalpi, 5 pereti in forma de L si 2 pereti taiati T. Firma de constructii rezidentiale Ivonco a fost intr-adevar satisfacuta de rezultatul final.

Geopanel s-a dovedit a fi modular si versatil, manerele standard de cofraj au permis o fixare excelenta a panoului, acestea fiind de asemenea foarte durabile si putand fi refolosite de peste 100 de ori. In plus, acestea cantaresc doar 11 kg si pot fi mutate pe santier fara utilizarea macaralelor sau dispozitivelor mecanice de ridicare. In acest fel, instalarea poate fi efectuata si de un singur operator si, dupa finalizarea lucrarilor, cofrajul poate fi indepartat si depozitat cu usurinta, chiar si in locuri umede.

Contact:

EDIL IMOB GROUP SRL
Mihail Popescu – Tel.: 0771 146 202
E-mail: m.popescu@edilimobgroup.ro | Web: https://www.facebook.com/EdilImobGroup/

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 164 – noiembrie 2019, pag. 19

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/11/01/edil-imob-group-cofraje-modulare-pentru-pereti-si-stalpi/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.