«

»

EJOT: CROSSFIX – consola din inox pentru fatade ventilate de la EJOT

Share

Crossfix face parte din urmatoarea generatie de console destinate sustinerii structurilor de fatade ventilate. Noul sistem genereaza o veritabila revolutie pe acest segment, fiind primul astfel de element realizat din otel inoxidabil care poate fi  folosit pentru suportul profilelor atat pe directie verticala, cat si orizontala. Aceasta caracteristica deosebita duce la cresterea flexibilitatii operatiunilor de montaj, simplifica foarte mult procesul de asamblare si asigura economii importante de timp, respectiv scaderi ale costurilor de stocare.

Consola Crossfix este executata din inox A2/A4/A5, garantand o reducere semnificativa a transmisiei termice a intregii structuri. Sistemul este format din consola propriu-zisa (cu lungimi de  40 mm – 400 mm si dimensiuni individualizate, la cerere), o tija speciala (power key) pentru optimizarea distributiei sarcinilor si un element din material plastic (Ejot Thermostop) pentru imbunatatirea coeficientului de transfer termic. Fixarea consolelor se efectueaza cu dibluri speciale de fatada EJOT, SDF, SDP pentru beton, caramida sau BCA.

 

Grad ridicat de adaptabilitate si un coeficient scazut de transfer termic

Consola este certificata in sistemul de case pasive PHI Darmstadt, fiind optimizata pentru preluarea sarcinilor prin analiza elementelor finite (FEM). Produsul de la Ejot constituie o solutie de tip „one-stop”, fiind un sistem complet, ce poate fi  folosit la toate tipurile de aplicatii si care este insotit de informatii cuprinzatoare de asamblare si procesare. Consola prezinta caracteristici de universalitate si adaptabilitate, datorita faptului ca se poate folosi pentru fixari verticale si orizontale, utilizandu-se un singur surub din inox pentru punctele fixe sau mobile.

Procesul de montaj este simplu si rapid, iar costurile operationale sunt reduse datorita economiilor obtinute cu materialele si cu stocarea acestora.

De asemenea, conductivitatea termica a materialului inox este mult mai mica in comparatie cu cea a aluminiului, respectiv a consolelor realizate din acest material (circa 13 W/mK fata de 160 – 220 W/mK).

In planul sigurantei, avantajele majore sunt date de capacitatea deosebit de mare de a sustine incarcari statice, precum si de performanta imbunatatita in ceea ce priveste securitatea la incendiu.

Informatii suplimentare gasiti la www.ejot.at 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 164 – noiembrie 2019, pag. 55

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/11/01/ejot-crossfix-consola-din-inox-pentru-fatade-ventilate-de-la-ejot/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.