«

»

URSA Romania, pregatita pentru noua abordare a Comisiei Europene. Fonduri pentru reabilitare termica mai mari dupa 2020

Share

URSA, subsidiara concernului XELLA, este unul dintre liderii europeni in domeniul sistemelor termoizolante, cu o experienta de peste 60 de ani in domeniu si cu o politica de dezvoltare orientata pe eficienta energetica si dezvoltare durabila in constructii.

Fonduri pentru reabilitare termica mai mari pentru Romania cu 8%
Piata europeana a izolatiilor are prioritate in lista de actiuni a Comisiei Europene. Conform ultimelor informatii venite de la Bruxelles, Romania ar urma sa primeasca cu 8% mai multe fonduri de coeziune in viitorul buget multianual – de la 25,2 miliarde euro in perioada 2014 – 2020, la 27,2 miliarde in perioada post-2020. Totodata, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, o cota din finantarile specifice va fi acordata pentru crearea de economii datorate emisiilor scazute de carbon la nivelul tuturor sectoarelor, inclusiv in cazul eficientei energetice, energiilor regenerabile. O mare parte a sumelor respective va fi utilizata pentru reabilitarea termica a cladirilor existente. Potrivit datelor prezentate in ghidul tehnic al Comisiei Europene pentru finantarea eficientizarii energetice a cladirilor prin politicile de coeziune, pentru ca Uniunea Europeana sa-si indeplineasca obiectivele stabilite prin programul Europa 20-20-20 pentru reabilitarea termica a cladirilor sunt necesare investitii anuale de circa 70 miliarde euro la nivelul tuturor statelor.

Despre fondurile europene dedicate eficientizarii cladirilor
„In cazul izolarii fatadelor de bloc URSA nu este implicata ca partener deoarece aceste lucrari se realizeaza cu polistiren sau vata minerala bazaltica. Produsele comercializate de noi au aplicabilitate in cazul izolarii podurilor, a caselor vechi de patrimoniu (in cazul carora este interzisa modificarea fatadelor) si in cazul construirii unor cladiri cu fatade ventilate (la aceste cladiri izolatia se monteaza sub fatada ventilata). Prin urmare, aceste masuri nu ne privesc in totalitate. Totusi preconizam ca este posibil ca vanzarile din Romania ale companiei sa creasca daca finantarile de la Bruxelles vor fi directionate catre aceste tipuri de reabilitare enumerate mai sus”, a declarat Sorin Pana.
In acest moment, piata de profil este evaluata la 15-16 milioane de euro si aproximativ 16.000 de tone pe an. URSA Romania detine o cota de circa 36% pe segmentul de vata minerala din sticla. La mijlocul anului in curs, afacerile URSA se mentin la nivelul perioadei corespunzatoare din 2018. Potrivit datelor firmei, evolutia pozitiva a vanzarilor prognozata pentru 2019 se datoreaza produselor noi, cu calitate sporita, si izolarii corecte cu vata minerala de minimum 30 cm grosime.
In Romania, URSA este prezenta de 20 de ani, comercia¬lizand doua marci de vata minerala, URSA Glasswool si URSA Terra, fabricate in Slovenia. In ultimii ani, URSA s-a aliniat la noua abordare europeana, alocarea de investitii in eficientizarea pierderilor de energie la cladiri, sustenabilitate si dezvoltare durabila in constructii. Eficienta energetica a cladirilor este cheia reducerii consumului de energie si a reducerii emisiilor de CO2, imbunatatind in acelasi timp confortul cladirii.

„Incepand cu 2017, specialistii de la URSA au schimbat toata gama de produse de izolatie, inlocuindu-le cu produse care beneficiaza de o noua tehnologie brevetata de expertii din cadrul companiei, URSA BiOnic. Aceasta este o tehnologie care ofera produselor durabilitate, avand o simbioza buna intre proprietatile tehnice si liantul biologic utilizat la fabricarea lor. Vata minerala care beneficiaza de tehnologia URSA BiOnic are rezistenta excelenta la foc, ofera confort termic si acustic si posibilitatea reducerii semnificative a consumului de energie in cladiri. Produsele URSA Terra si URSA Glasswool beneficiaza acum de tehnologia URSA BiOnic. URSA Romania a comercializat in tara noastra materiale pentru izolatii, care beneficiaza de tehnologia BiOnic, in valoare de aproximativ 6 milioane de euro in 2018”, spune Sorin Pana, directorul comercial URSA Romania.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 164 – noiembrie 2019, pag. 37



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/11/01/ursa-romania-pregatita-pentru-noua-abordare-a-comisiei-europene-fonduri-pentru-reabilitare-termica-mai-mari-dupa-2020/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>