«

»

Vorbeste lumea, vorbeste…! …Tulbure sau tulburel?!

Share

Si asta pentru ca din afirmativul tulbure deriva si … tulburel adica alintat putin pentru ca sa fie mai aproape de ce sunt in stare sa faca unii dintre semenii nostri. Si nu numai ei ci si multi altii in sezonul licorilor specifice toamnei. Cand spui tulbure despre oameni, imediat gandul te duce la unul sau unii care au ceva pe la… „mansarda”, ca sa ne exprimam mai aproape de realitate.

Tulburel la minte si nu vede decat totul in ceata! Tulburel ca de-abia poate vorbi, repetand si silabisind cuvintele insotite de repetate… hacuri, crezand ca astfel poate fi inteles cat de cat de cei din jurul lui. Tulbure ca indemanare, si atunci cand sa faca si el ceva anume, nu reuseste mai deloc.

Intr-un singur loc este intr-adevar tulbure complet, cand in urma repetatelor paharele ingurgitate pe ici pe colo, unde apuca, se alege praful de el intrand voit, deci, in starea de inconstienta.

Revenind la… oile noastre, pe buna dreptate, unii se intreaba care ar fi legatura intre cele scrise mai inainte si ceea ce se intampla in zilele noastre si in sectorul care face obiectul publicatiei de fata.

Sa ne explicam putin in cele ce urmeaza. Va intrebati, desigur, pe buna dreptate, in ce stadiu s-au aflat si se mai afla gandurile si mai ales faptele unora in cateva domenii ale sistemului de constructii din tara noastra, dupa asa-zisa „revolutie” din 1989. Se bate atata moneda (in special in campaniile electorale) ca in domeniul rutier nu avem drumuri si nici macar o autostrada care sa lege Romania de Europa. Criticii „vehementi” spun cu un oarecare naduf ca in 30 de ani pe la ministerul de resort, mai precis cel al transporturilor, s-au perindat „n” ministri care, asa cum au venit, asa au si plecat. Adica nu au facut aproape nimic. Si mai trist este ca nici nu au raspuns legal si financiar pentru aceste „performante”.

Asa se explica faptul ca dupa un asemenea interval de timp (retineti, de aproape 30 de ani) banii s-au „tocat”  bine-merci, regasindu-se doar in averile unora dintre ei si, desigur, ale sustinatorilor lor.

Un om, s-au cativa dintre ei, ne…tulburi la cap, ar fi putut „incropi” nu mii, ci macar cateva sute de kilometri de autostrada. Ca sa nu mai vorbim si despre ceea ce s-a facut la vestita autostrada care ar trebui sa lege Constanta de iesirea spre Ungaria, nu incepandu-se de la un capat la altul ci de la… mijlocul ei (vezi zona Cluj, Turda, Deva…).

Pentru ca spatiul acestor randuri nu este mai generos ne oprim si la alte genuri de constructii unde… tulburelul ii ameteste pe unii la cap.

„Tinerii frumosi” si mai ales zgomotosi carora li se adauga si altii ca ei vor sa „salveze” Romania. Si ce fac ei? Neaga tot ceea ce s-a facut de catre „ciuma rosie”. Adica ce au facut parintii si bunicii nostri, fratii si surorile noastre.

De ce nu demoleaza ei si sa puna ceva in locul metroului bucurestean, a institutiilor in care activeaza, a „hulitelor” spitale si scoli, a locuintelor pe care le populeaza?

Sunt in stare ei, atat de capabili cum se lauda, sa faca macar ceva de ochii lumii pentru a fi crezuti?

Cred ca cel mai potrivit lucru ar fi sa se salveze pe ei din „tulbureala” in care se afla.

Tot tulbure este, de cativa ani, si legislatia privind achizitiile publice in domeniul constructiilor.

Contestatiile, in functie de „toanele politice”, abunda in detrimentul mai multor genuri de constructii. Reprezentativ a devenit si cazul Cazinoului din Constanta aflat intr-o stare jalnica, vecina cu ruinarea. In momentul actual s-a dat din nou „sah” cazinoului constantean tot din cauza interminabilelor contestatii.

De ce oare nu raspund contestatarii care pierd, atat din punct de vedere financiar cat si penal, pentru nechibzuinta lor?

Autor:
Ciprian Enache

Recent, vechea „schimbare a stapanilor, bucuria nebunilor” este in floare. Si nu se stie cand se va ofili complet. Credeti ca ne asteapta zile mai bune? Miram-as!

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 164 – noiembrie 2019, pag. 18

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/11/01/vorbeste-lumea-vorbeste-tulbure-sau-tulburel/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.