«

»

GEOSOND: 25 de ani de geotehnica aplicata

Share

Continuam prezentarea activitatii GEOSOND SA in cadrul marcarii aniversarii, in anul 2019, a unui sfert de secol de activitate in geotehnica aplicata.

Mentionam astfel politica de management la cel mai inalt nivel a firmei, care a impus mentinerea unui ritm accelerat de imbunatatire a calitatii in toate proiectele realizate. Dotarea cu utilaje si echipamente performante specializate precum si implementarea unor tehnologii si solutii tehnice novatoare folosite cu succes pe piata din Romania si Germania au reusit sa faca din numele GEOSOND SA un brand cunoscut.

 

Activitatea GEOSOND SA se dezvolta in principal in urmatoarele directii:

  • Proiectare si executie lucrari de geotehnica aplicata in constructii;
  • Cercetare geologico-tehnica, geotehnica si hidrogeologica;
  • Explorarea si exploatarea resurselor minerale subterane, in special cele acvifere.

 

Proiectare si executie lucrari de geotehnica aplicata in constructii

Una dintre principalele tehnologii implementate de GEOSOND SA o reprezinta tehnologia barelor autoforante, cu aplicatii, in prezent, la numeroase proiecte de consolidare a fundatiilor de drumuri si poduri, imbunatatire a terenului suport la constructii noi sau constructii existente si stabilizarea taluzurilor si versantilor. Tehnologia ISCHEBECK TITAN de realizare a micropilotilor injectati, pentru care in prezent detinem Agrement tehnic, este aplicata in Romania de catre GEOSOND SA incepand cu anul 2006.

Prezentam mai jos cateva imagini de la lucrari ale GEOSOND SA de stabilizare a taluzurilor unor excavatii adanci.

 

Cercetare geologico-tehnica, geotehnica si hidrogeologica

In vederea realizarii cercetarilor pe teren, GEOSOND SA s-a dotat cu utilaje si echipamente moderne, in conformitate cu cerintele normativelor romanesti si europene, dintre care enumeram: utilaje de forat (KLEMM, NORDMEYER, CMV, BERETTA) capabile sa execute foraje in carotaj continuu pana la adancimea de 200 m, utilaje de penetrare dinamica marca GEOTOOL, echipamente pentru realizare masuratori si monitorizarea apei subterane in conditii optime.

 

Explorarea si exploatarea resurselor minerale subterane, in special cele acvifere

Pentru realizarea acestui tip de activitate, GEOSOND SA dispune de utilaje capabile sa foreze in sistem uscat sau hidraulic cu circulatie inversa sau directa la adancimi medii si mari.

Dorim sa le multumim celor care au participat, alaturi de noi, la seminarul stiintific organizat de GEOSOND SA in luna mai, cu ocazia implinirii a „25 de ani de GEOTEHNICA APLICATA in Constructii (1994-2019)”, eveniment realizat cu sprijinul SOCIETATII ROMANE DE GEOTEHNICA SI FUNDATII si al UNIVERSITATII TEHNICE DE CONSTRUCTII BUCURESTI.

 

Pe aceasta cale, dorim sa le uram tuturor colaboratorilor Craciun Fericit si La multi ani!

Autori:
ing. Petre Uta,
ing. Ionut Ciocaniu

 

GEOSOND SA
Romania, Bucuresti, Sector 6, Strada Alexandru Ivasiuc nr. 12
Tel/fax: + 40 (21) 319 48 44; Mobil: +40 744 55 00 14 / +40 749 12 08 45
www.geosond.com; office@geosond.com; birou@geosond.com

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 165 – decembrie 2019, pag. 38

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/12/01/geosond-25-de-ani-de-geotehnica-aplicata/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.