«

»

GORDIAS: Proiectarea structurilor speciale. Acoperisul zonei food-court din Shopping City Sibiu

Share

Structura a fost proiectata in cadrul proiectului de remodelare si extindere a complexului comercial „Shopping City” Sibiu, constand in proiectarea unui acoperis de circa 1.600 mp, in mijlocul caruia a fost amplasat un luminator de forma eliptica de 27 m lungime si 10 m latime. Dificultatile proiectului s-au datorat deschiderii mari a acoperisului, care a putut fi rezemat doar perimetral, pe 13 stalpi de beton armat. Luminatorul s-a rezemat pe grinzi cu zabrele perimetrale, care au format structura acoperisului si care au fost fixate de stalpii de sustinere prin imbinari articulate. In directia transversala, la capetele luminatorului, grinzile perimetrale au fost sustinute prin introducerea a doua ferme spatiale triunghiulare. Atat analiza structurala generala, cat si analizele detaliate de tip shell pentru zonele mai sensibile, cum ar fi grinda soclu a luminatorului, au fost realizate utilizand programul de analiza structurala ConSteel.

Noua versiune de ConSteel 13 include cateva caracteristici unice pentru modelarea fidela, analiza exacta si proiectarea eficienta a elementelor formate din bare cu pereti subtiri. Astfel, exista optiunea de a parametriza sectiuni de tip Sigma, Z, C, Omega sau Zeta sau se pot crea sectiuni personalizate, dupa forma dorita de utilizator. In plus, panele pozitionate pe un model 3D pot fi acum verificate utilizand noua optiune de proiectare a liniei panelor folosind oricare tip de sectiune enumerata mai sus. Zonele de suprapunere, respectiv reazemele pot fi definite si adaugate la model.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 165 – decembrie 2019, pag. 45

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/12/01/gordias-proiectarea-structurilor-speciale-acoperisul-zonei-food-court-din-shopping-city-sibiu/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.