«

»

KÉSZ Instalatii – solutii SMART pentru viitor

Share

Societatea KÉSZ, ca antreprenor general in constructii, pune un accent deosebit pe capitolul instalatii. Sistemele de instalatii de ultima generatie, automatizarea cladirilor, sistemele BMS (Building Management System)  sunt pentru siguranta, pentru a asigura un mediu construit confortabil oamenilor si pentru a optimiza costurile de exploatare.

Instrumentele sale sunt aproape exclusiv dispozitive de control digital, autonome si bazate pe computer, sisteme de administrare centralizata a cladirilor, alcatuite din statii digitale in cladiri mari, controlere locale, cu sau fara fir, servere si statii de lucru. Rolurile sistemelor de administrare centralizata sunt asigurarea, monitorizarea, controlul functionarii mecanice a iluminatului, iluminatului de urgenta, alimentarii cu apa, incalzirii / climatizarii, ventilarii si aerului conditionat, siguranta, protectia impotriva incendiilor, toate acestea realizandu-se in mod automat.

O cladire inteligenta este dotata cu un BMS complex, care colecteaza automat informatii la scara larga, din care interpreteaza grafice, analize. Pe baza acestor informatii colectate si sintetizate, BMS-ul poate fi programat la orice procedura automatizata, care aduce imbunatatirea sigurantei, confortului in exploatare si optimizare de costuri.

  • KÉSZ Electric, firma membra a KÉSZ GROUP, este specializata exclusiv pe lucrari de alimentare cu energie electrica a cladirilor construite in antrepriza generala, dar lucreaza si pentru alti beneficiari. Sarcinile complexe sunt: proiectarea, asamblarea de tablouri electrice, executia retelelor de joasa tensiune, inclusiv retele de curenti slabi, alimentarea utilajelor si echipamentelor industriale, chiar si a statiilor de incarcare auto electrice.

KÉSZ incearca implementarea solutiilor inovatoare pentru a ajunge la cel mai inalt nivel de siguranta in exploatare, fara intreruperi de functionare, aspecte extrem de importante in domeniul proceselor industriale, birourilor, spitalelor etc. Aceste exigente sunt realizate cu ajutorul generatoarelor inteligente, capabile sa se sincronizeze cu reteaua, UPS-uri de mare capacitate.

Executam sisteme de iluminat inteligente, care asigura luminozitatea impusa din proiect, care monitorizeaza si se sincronizeaza cu intensitatea luminoasa naturala utilizand in acest mod resurse energetice minime. Sistemele de iluminat integrate pot fi programate, monitorizate, comandate cu senzori de miscare, metode care pot sa aduca reduceri semnificative ale consumului energetic.

Retelele de curenti slabi alcatuiesc „sistemul nervos” al cladirilor,  fara de care nu putem vorbi de constructii inteligente. In secolul al XXI-lea este importanta asigurarea transferului de date intr-un volum mare, prin care se realizeaza monitorizarea utilajelor si echipamentelor, monitorizarea zonelor de interes cu ajutorul sistemului CCTV, functionarea retelelor de calculatoare, realizarea sistemului de control acces.

  • Siguranta in exploatarea cladirilor este, inainte de toate, cel mai important capitol si se axeaza pe protejarea vietii umane in situatii de urgenta. Sistemele de detectie si semnalizare incendiu, sisteme de stingere, de desfumare, de asigurare a cailor si conditiilor de evacuare sunt executate de KÉSZ cu cea mai mare responsabilitate.
  • Punem accent pe confortul persoanelor care utilizeaza constructiile realizate de noi, pentru ca suntem constienti de faptul ca eficienta creste in mod direct cu confortul asigurat in mediul ambiental. Incalzirea / racirea asigurata cu sisteme inteligente poate crea temperatura optima, cu costuri de exploatare minime.
  • Sistemele de ventilatie, centralele de tratare a aerului cu recuperatoare de caldura, monitorizarea calitatii aerului asigura cantitatea necesara de aer proaspat, contribuie la mentinerea sanatatii si atingerea nivelului de eficienta dorit. Echipele noastre specializate instaleaza sisteme de ventilare si climatizare complexe in mediul industrial, cladiri de birouri, chiar si in camere curate, necesare pentru procesele tehnologice cu exigente ridicate cum sunt fabricile de microelectronica si de medicamente.

Procentul din bugetul de investitii al cladirilor industriale complexe alocat pentru sistemele de instalatii poate sa atinga si o cota de 50%. Acest raport ne arata ca merita sa alocam o atentie si o seriozitate sporita capitolului instalatii.

Societatea KÉSZ persevereaza sa actioneze in permanenta in directia de a proiecta, de a executa cladiri complexe, echipate cu cele mai moderne si performante sisteme de instalatii, cu scopul de a crea un mediu confortabil si sustenabil, cu impact redus asupra mediului. Dorim sa oferim beneficiarilor siguranta ca in cladirile livrate de noi sunt incorporate cele mai bune si cele mai inovatoare solutii, care minimizeaza impactul asupra mediului. Atentia noastra se extinde in aceeasi masura si la reducerea impactului ecologic in timpul procesului de construire, fapt important in obtinerea certificatelor de performanta energetica.

Una dintre cele mai mari recunoasteri ale eforturilor noastre a fost obtinerea certificatului in sistemul BREEAM cu calificativul Excellent de catre investitia proprie a Grupului KÉSZ, cladirea de birouri Hexagon Offices din Cluj-Napoca.

 

KESZ ROMANIA
400495 – Cluj-Napoca
Calea Turzii 178K, Et. 2
Tel.: +40 364 08 01 36
Fax: +40 264 44 32 69
Mobil: +40 733 77 00 22
Email: kesz@kesz.ro
Web: www.kesz.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 165 – decembrie 2019, pag. 24

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/12/01/kesz-instalatii-solutii-smart-pentru-viitor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.