«

»

TERAPLAST: Cea mai noua solutie pentru instalatii – teava din polietilena PE 100-RC cu strat de polipropilena

Share

Nimic nu e mai important pentru sanatatea omului ca accesul la apa curata. Pentru a asigura acest drept, dar si pentru a veni in ajutorul constructorilor, TeraPlast a scos pe piata un nou produs: teava din polietilena PE 100-RC cu strat de polipropilena.

 

Realizat din materiale performante, acesta are o rezistenta marita la incarcare punctiforma si propagarea de fisuri, oferindu-le constructorilor numeroase avantaje in ceea ce priveste costurile, timpul de executie sau calitatea lucrarii.

 

Tevile PE 100-RC cu strat de PP sunt destinate retelelor de transport si distributie apa si gaz. In ceea ce priveste tevile din PE 100-RC pentru transportul apei, acestea pot fi utilizate pentru: apa potabila, apa de uz general, drenaj si canalizare sub presiune, canalizari vacuumatice si apa pentru alte aplicatii.

 

Tevile PE 100-RC cu strat de PP ofera numeroase beneficii:

 

Rezistenta semnificativ marita la uzura

Teava are o rezistenta mai mare la incarcarea punctiforma si la propagarea de fisuri, venind in ajutorul constructorilor prin costuri mai mici de instalare.

 

Flexibilitate ridicata

Tevile din PE 100-RC cu strat de PP din portofoliul TeraPlast dovedesc o imbunatatire in ceea ce priveste gradul de flexibilitate pe care il pastreaza in timp.

 

Teava din PE 100-RC cu strat de PP nu imprumuta apei transportate insusiri de miros, gust sau culoare

Stratul de protectie din PP nu doar ca apara impotriva radiatiei UV, dar protejeaza si impotriva contaminarii pe toata durata de manipulare, transport si montaj. Mai mult, materialul folosit in fabricarea tevilor nu interactioneaza deloc cu mediul inconjurator si apa transportata. Astfel, nu exista nicio sansa ca apa sa imprumute caracteristici de gust, miros sau culoare. Apa transportata ramane curata, de la sursa pana la destinatie.

 

Are o durata mare de viata

Datorita rezistetei marite la fisurare si propagarea fisurilor, la imbatranire termica, la coroziune si sol agresiv, la abraziune si impact, tevile din PE 100-RC cu strat de PP au o durata de viata de pana la 100 de ani.

 

Teava din PE 100-RC cu strat de PP ajuta la scaderea timpilor si costurilor de executie

Greutatea redusa, usurinta crescuta a imbinarii prin sudura cap la cap (datorita aparitiei unui nou amestec pentru stratul de protectie PP, in cazul sudurilor cap la cap, nu mai e necesara exfolierea acestuia) si compatibilitatea cu fitingurile si echipamentele de sudura existente pe piata in mod uzual fac ca termenele de executie sa fie cu 35-40% mai scurte decat in cazul altor tipuri de tevi. Chiar mai important, costurile cu transportul si executia lucrarilor sunt si ele cu circa 10-15% mai mici.

 

Este usor de instalat

Instalarea tevilor PE 100-RC cu strat de PP se poate realiza cu transeu deschis fara pat de nisip si/sau fara transeu deschis prin metode neconventionale moderne. Exemple de tehnici alternative de instalare: prin foraje orizontale dirijate, relining sau bursting (reabilitari ale retelelor vechi prin frezare sau camasuire).

 

Este foarte prietenoasa cu mediul inconjurator

Tevile PE 100-RC cu strat de PP, din portofoliul TeraPlast, sunt prietenoase cu mediul inconjurator, oferind siguranta in executie si exploatare. Usurinta cu care acestea pot fi instalate, prin tehnici alternative ca relining sau bursting, face ca impactul asupra mediului sa f ie minim. De asemenea, tevile de acest tip emit de pana la cinci ori mai putin monoxid si dioxid de carbon decattevile din otel.

 

Pentru omenire, mileniul 3 a adus numeroase avantaje, sub forma descoperirilor si inovatiilor tehnologice. Teava din PE 100-RC cu strat de PP este un astfel de avantaj, un mare ajutor pentru lumea moderna, care va asigura accesul la surse de apa curate, sanatoase, aducand in acelasi timp numeroase avantaje pentru constructori si dezvoltatori.

 

Afla mai multe despre acest nou produs pe www.teraplast.ro.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 165 – decembrie 2019, pag. 4

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/12/01/teraplast-cea-mai-noua-solutie-pentru-instalatii-teava-din-polietilena-pe-100-rc-cu-strat-de-polipropilena/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.