«

»

WORK FINDER INTERNATIONAL: Criza fortei de munca din constructii poate fi rezolvata

Share

Avand in vedere criza fortei de munca in constructii, ce solutii ofera compania Dumneavoastra?

International WorkFinder recruteaza forta de munca necalificata si calificata din Asia, in special India, Nepal, Sri Lanka si Vietnam, oferind solutii personalizate si complete pentru piata constructiilor din Romania.

 

Care sunt avantajele angajarii muncitorilor din Asia?

Seriozitatea, anduranta si meticulozitatea sunt cateva dintre calitatile care recomanda muncitorii asiatici pentru domeniul constructiilor. De asemenea, toti cei pe care ii recrutam au experienta internationala, cunosc limba engleza, sunt obisnuiti cu un program de 10 ore/zi, 6 zile/saptamana, se integreaza usor si doresc foarte mult sa faca o impresie buna la locul de munca. Pentru a veni in Romania, asiaticii fac sacrificii majore, de aceea sunt determinati sa se implice si sa isi respecte atat angajatorul, cat si colegii din echipa.

 

Ce responsabilitati au angajatorii?

Personalul strain se supune legislatiei de munca din Romania, prin urmare angajatorii vor avea aceleasi drepturi si obligatii fata de ei. Unica diferenta o face faptul ca angajatorii trebuie sa le ofere cazare si masa. Avantajul major este salariul, care va fi negociat astfel incat costurile de aducere in tara sa se amortizeze destul de repede. Per total, angajatorii vor castiga pe toate planurile, mai ales ca, din nefericire, personalul autohton nu mai este dispus sa munceasca in constructii, iar daca alege sa faca asta, are pretentii din ce in ce mai mari.

 

Care este procesul de angajare?

Procesul de angajare este simplu fiindca ne ocupam noi de toate etapele, iar consultantii nostri se afla in permanenta la dispozitia clientilor. Dupa semnarea contractului cu compania noastra, urmeaza ca cererea sa fie trimisa in Asia. Odata solutionata, clientul va primi CV-uri, interviuri video si probe de lucru, conform cerintelor sale. De indata ce clientul alege un candidat potrivit, incep pregatirile cu formalitatile de imigrare. Angajatii pot intra in campul muncii incepand cu a doua zi de la sosirea in tara, iar pentru procesul de integrare culturala, colaboram cu consulul Nepalului care gestioneaza partea de comunicare cu acestia, fiind un factor de echilibru in gestionarea tuturor situatiilor.

 

In cat timp puteti plasa forta de munca in firmele de constructii?

Procesul dureaza undeva intre 3 si 6 luni, in functie de tara de origine, de specificul jobului, precum si de rapiditatea cu care clientul decide asupra selectiei. Noi sfatuim intotdeauna clientii sa planifice din timp astfel incat sa nu ramana descoperiti. Daca totusi acest lucru se intampla, avem posibilitatea sa ii ajutam cu personal sezonier, asadar, pentru o perioada limitata, nu pentru 2 ani, asa cum se intampla in cazul unui contract standard.

 

Ati mai adus personal asiatic in constructii?

Am adus pana acum zidari, dulgheri, fierari betonisti, sudori, ingineri, operatori utilaje, finisori, instalatori, electricieni, asfaltatori, precum si muncitori necalificati. Firmele care ne-au ales sunt atat din Bucuresti, cat si din tara. Noi mentinem contactul cu clientii nostri chiar si dupa ce se incheie procesul de recrutare si muncitorii ajung in Romania fiindca vrem sa ne asiguram ca ambele parti isi respecta angajamentele.

 

Care este factorul care va diferentiaza de competitie?

Sunt mai multi factori. In primul rand, noi organizam diverse evenimente de integrare culturala pentru a sustine comunitatile asiatice. De exemplu, la ultimul Maraton din Bucuresti, am adus 50 de asiatici care au servit bauturi racoritoare si fructe participantilor. A fost un moment extraordinar de diversitate culturala, in urma caruia s-au legat conexiuni. Multi dintre asiatici isi doresc sa fie implicati in evenimentele locale fiindca au de gand sa ramana mult timp in Romania. Altii vin doar pentru doi ani si, la incheierea contractului, se intorc la ei in tara.

Apoi, echipa noastra este numeroasa si foarte bine pregatita. Avem deja 30 de specialisti care cunosc legislatia si procesele foarte bine. Ne dezvoltam continuu, deschidem filiale noi, iar faptul ca reusim sa aducem oamenii potriviti la locurile potrivite ne incurajeaza sa ne indeplinim misiunea in fiecare zi.

 

International Work Finder
Str. Grigore Manolescu 7A, et. 3, Sector 1, Bucuresti
contact@work-finder.eu | www.work-finder.eu | +40 741 100 179

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 166 – ianuarie-februarie 2020, pag. 9

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/02/01/work-finder-international-criza-fortei-de-munca-din-constructii-poate-fi-rezolvata/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.