«

»

Trofeul Calitatii ARACO: Construire ansamblu rezidential „CONEST GRAND RESIDENCE”

Share

Beneficiar: SC CONEST SA
Executant: SC CONEST SA
Proiectant general/arhitectura: SC SAM CONCEPT SRL Iasi
Proiectant structura: SC REFCON STEEL SRL Iasi
Proiectant instalatii: SC CLIMATHERM CENTER SRL Iasi

 

Descrierea lucrarii

Conest Grand Residence se intinde pe o suprafata de teren de 11.932 mp si este alcatuit din 3 cladiri cu regim de inaltime S+P+11E, respectiv S2+S1+P+11E – complexul dispune de: spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, centru SPA / salon de infrumusetare, sala fitness, club activitati artistice pentru copii si ceainarie.

Complexul de constructii se afla situat in bulevardul Chimiei, nr. 2, in imediata apropiere a campusului studentesc „Tudor Vladimirescu” municipiul Iasi.

Corpul 1 are un regim de inaltime de S2+S1+P+11E, cu 3 scari, cu Sc = 1.474 mp si Sd = 17.688 mp.

Corpul 2 are un regim de inaltime de S1+P+11E, cu o scara, cu Sc = 661 mp si Sd = 7.932 mp.

Corpul 3 are un regim de inaltime de S1+P+11E, cu 2 scari, cu Sc = 951 mp si Sd = 11.412 mp.

Corpul 4, denumit parcajul general la nivelul subsolului S1, cu o suprafata totala = 7.969,01 mp si incluzand suprafata celor trei constructii, este alcatuit din 7 tronsoane (P1, P2 , P3, P4, P5, P6 si P7) cu rosturi seismice de 5 cm.

Corpul 1 are un subsol 2 cu Sc = 1.474 mp, in care sunt amenajate adaposturile de protectie civila pentru intregul complex si spatiile tehnice. Suprafata totala construita a celor trei corpuri este de 3.087 mp, cu o Sd = 37.032 mp si cu 459 de apartamente.

La parter exista accesele in fiecare casa de scara, spatii tehnice aferente scarilor (spatii pentru tablourile de distributie, contoare, apometre etc.) precum si 6 spatii comerciale cu suprafete sub 200 mp fiecare unitate.

Corpul C1 are 209 unitati locative – 40 apartamente de 1 camera, 120 de apartamente de 2 camere, 40 apartamente de 3 camere, 1 apartament tip penthouse cu 3 camere si 8 apartamente tip penthouse cu cate 4 camere.

Corpul C2 are 84 unitati locative – 60 de apartamente de 2 camere, 20 apartamente de 3 camere si 4 apartamente tip penthouse cu cate 4 camere.

Corpul 3 are 166 unitati locative – 80 de apartamente cu 1 camera, 80 apartamente cu 2 camere si 6 apartamente tip penthouse cu cate 4 camere.

Suprafata balcoanelor aferente apartamentelor este de 1.837,41 mp la corpul C1, de 715,62 mp la corpul C2 si 1.248,5 mp la corul C3.

CORPUL 4, parcajul subteran aflat la subsolul 1 – puternic ventilat, este impartit in 4 compartimente de incendiu distincte, din considerente de securitate la incendiu.

Accesul pe terasa blocului se va face exclusiv prin chepenguri metalice si scari de pisica, securizate, fiind destinate doar accesului ocazional, pentru intretinere. In cazul in care, pe parcursul realizarii executiei sau ulterior, proprietarii apartamentelor de la ultimul nivel vor dori, vor putea opta pentru transformarea terasei de deasupra apartamentului in terasa circulabila pentru agrement.

 

Sistemul constructiv

Constructiile au fundatii din beton armat sub stalpi. Structura de rezistenta este structura duala cu diafragme, stalpi, pereti, grinzi si planseu din beton armat monolit.

Deoarece presiunile pe teren la nivelul radierelor depasesc rezistenta terenului, pentru corpurile cladirilor rezidentiale cu structurile de rezistenta de tip dual (pereti structurali si cadre din beton armat monolit) s-a optat pentru un sistem de fundare indirect, pe piloti forati cu tubaj recuperabil – diametrul pilotilor fiind Ø100 cm. Varful pilotilor este incastrat in stratul de argila cenusie pe o adancime de cel putin 2,0 m, iar capatul superior al pilotilor va fi incastrat in radiere de tip placa groasa cu grosimea de 80 cm din beton armat monolit clasa C25/30. Pentru asigurarea rigiditatii sistemului de fundare, astfel incat distributia presiunilor sub radiere sa fie cat mai aproape de o distributie liniara, s-au prevazut pe inaltimea subsolului (corp 1, 2 si 3) si pe inaltimea subsolului care serveste si ca adapost de aparare civila (corp 1), pereti structurali suplimentari.

Pentru structurile pe cadre din beton armat monolit ale parcarilor de la nivelul subsolului, sistemul de fundare este alcatuit din grinzi de fundare din beton armat monolit clasa C25/30 cu sectiunea 55 cm x 90 cm. Fundatiile s-au realizat pe un teren consolidat realizat din cadre de beton armat monolit. S-a optat pentru un sistem de fundare indirect, pe piloti forati cu tubaj recuperabil pentru sustinerea peretilor gaurii in timpul saparii pana la betonarea corpului pilotului. Diametrul pilotilor este Ø100 cm. Varful pilotilor este incastrat in stratul de argila cenusie pe o adancime de cel putin 2,0 m, iar capatul superior al pilotilor va fi incastrat in radiere de tip placa groasa cu grosimea de 80 cm din beton armat monolit clasa C25/30.

Pentru structurile pe cadre din beton armat monolit ale parcarilor de la nivelul subsolului sistemul de fundare este alcatuit din grinzi de fundare din beton armat monolit clasa C25/30 cu sectiunea 55 cm x 90 cm. Grinzile s-au executat pe un strat de egalizare din beton simplu de 5 cm. Fundatiile se vor realiza pe un teren consolidat in suprafata prin intermediul unui strat de geogril rigid si a unui strat de balast (grosime 0,50 m).

  • Fundatii pentru corpurile cladirilor rezidentiale – avand in vedere tasarile foarte mari, presiunile pe teren la nivelul radierelor si recomandarile din studiul geotehnic, pentru corpurile cladirilor rezidentiale cu structurile de rezistenta de tip dual (pereti structurali predominanti si cadre din beton armat monolit) s-a optat pentru un sistem de imbunatatire a terenului in adancime cu coloane din beton armat, vibrate, pentru a asigura o distributie uniforma a incarcarilor si reducerea tasarilor. Coloanele se executa prin indesare si sunt partial armate. Distanta interax intre coloane va fi de cca. 1,85 m … 2,50 m, pentru un diametru mediu al coloanei Dmed = 50÷60 cm. Varful coloanelor este incastrat in stratul de argila cenusie, iar capatul superior al coloanelor reprezinta un reazem simplu pentru fundatii. Radierul de tip placa are o grosime de 80 cm din beton armat monolit clasa C30/37. Radierele s-au executat pe un strat de egalizare din beton simplu.
  • Finisaje interioare: la nivelul parcajului subteran peretii si tavanele s-au zugravit cu vopseluri lavabile, iar elementele verticale s-au zugravit cu culoare puternica (pana la h = 120 cm) pentru a fi vizibile.

Spatiile comune: (zone de intrare, casa scarii, holurile de nivel) au pardoseli din gresie Albaracin beige – 33 cm x 33 cm, plinta din gresie de 8 cm inaltime, pereti tencuiti, gletuiti si varuiti. Traseele verticale (coloanele) de distributie au fost imbracate cu masti de gips-carton avand prevazute usite de vizitare.

In apartamente s-au realizat finisaje complete:

– Pardoseli, parchet laminat 8 mm pentru trafic mediu;

– Peretii tencuiti, gletuiti si varuiti cu var lavabil alb;

– Baile – a fost montata faianta aleasa de catre cumparator;

– Balcoanele au gresie portelanata, antiderapanta;

– In grupurile sanitare au fost montate obiectele sanitare (WC cu rezervor pe obiect, lavoar cu corp de mobilier cu sertare si cada de baie rectangulara);

– Traseele verticale (coloanele) de instalatii din apartamente au masca cu placari cu gips-carton rezistent la umezeala;

– Tamplariile interioare sunt de tip prefabricat, celulare, cu fete din MDF, HDF sau similar cu toc reglabil si pervaze pe ambele parti. Usile interioare au dimensiunea golului de montaj de 700 mm x 2.080 mm, 800 mm x 2.080 mm, 900 mm x 2.080 mm, iar cele de intrare in apartament, metalice: 1.040 mm x 2.170 mm.

  • Finisaje exterioare: soclu – tencuiala mozaicata de soclu; fatade – tencuiala decorativa de fatada (alb si pastel); trepte exterioare – granit si gresie portelanata antiderapanta.

Tamplarie exterioara (ferestre si usi de iesire pe balcoane) din PVC, profil cu minimum 5 camere.

Glasvanturile de la parter sunt din profile de aluminiu, pe sistem de perete cortina.

Peretii exteriori sunt izolati cu termosistem cu vata bazaltica si tencuiala decorativa.

Parapetii balcoanelor sunt din sticla securizata cu montanti si mana curenta din inox.

Terasa superioara este de tip necirculabil (circulabila ocazional pentru intretinere). Acoperisul si invelitoarea accesul pe terasa blocului se va face exclusiv prin chepenguri metalice si scari de pisica, securizate, fiind destinate doar accesului ocazional, pentru intretinere.

Amplasarea centrala a ansamblului rezidential Conest Grand Residence, vizavi de Iulius Mall, in apropierea Campusului Studentesc „Tudor Vladimirescu”, le ofera noilor proprietari proximitatea Universitatii „Gh. Asachi”, a scolilor si a gradinitelor cu traditie si a unui puternic centru de retail si hypermarketuri (Kaufland, Lidl, Practiker, Leroy Merlin).

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 167 – martie 2020, pag. 6

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/03/01/trofeul-calitatii-araco-construire-ansamblu-rezidential-conest-grand-residence/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.