«

»

FPSC: In sprijinul angajatorilor si angajatilor din constructii – solicitare adresata Guvernului Romaniei

Share

Stimati colegi constructori,

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), alaturi de Casa Sociala a Constructorilor si Federatia Generala a Sindicatelor Familia, in calitate de parteneri sociali, a solicitat Guvernului Romaniei – avand in vedere starea de urgenta decretata in data de 16.03.2020 – extinderea masurilor de protectie sociala a angajatilor si pe perioada starii de urgenta.

Casa Sociala a Constructorilor asigura protectia angajatilor din sectorul constructii in perioada intreruperii activitatii din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, In conformitate cu Legea 215/ 1997 privind infiintarea Casei Sociale, insa legea nu este aplicabila in situatia exceptionala cu care se confrunta astazi Romania.

Modificarea urgenta a legii ar permite acordarea unei indemnizatii salariatilor cu contract individual de munca, in cuantum lunar de 75% din media pe ultimele 3 luni a salariului de baza brut, pe perioada pandemiei.

Modificarea propusa nu afecteaza bugetul de stat, dar sprijina angajatorii si implicit angajatii in depasirea perioadei pandemiei Covid-19.

Valentin Petrescu
Presedinte FPSC

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/04/01/fpsc-in-sprijinul-angajatorilor-si-angajatilor-din-constructii-solicitare-adresata-guvernului-romaniei/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.