«

»

HUENNEBECK: Solutii tehnice pentru proiecte de infrastructura

Share

Solutia propusa de Hünnebeck pentru proiectele de infrastructura este reprezentata de sistemul InfraKit, care se afla in plina dezvoltare, cea de-a doua generatie a acestuia, InfraKit L&M fiind lansata pe piata cu ocazia targului International Bauma 2019 – cel mai mare targ din lume dedicat sectorului constructiilor.

InfraKit este un sistem modular utilizat la construirea de poduri, tunele si lucrari ingineresti; este foarte flexibil, atat in adaptarea formei, cat si in distributia incarcarilor, componentele sale putand fi dispuse variabil. Alaturi de celelalte sisteme Hünnebeck, InfraKit H, L&M acopera toate solicitarile de infrastructura printr-o singura solutie globala.

Sistemul InfraKit H a fost folosit pentru prima data in tara noastra la turnarea unei grinzi perete in cadrul proiectului CET Turceni in anul 2010. Dupa aceasta aplicatie, sistemul InfraKit H a inceput sa fie solicitat din ce in ce mai des de catre companiile din Romania, fiind utilizat in unele dintre cele mai importante proiecte de infrastructura.

Dintre cele mai semnificative lucrari la executia carora s-a apelat la InfraKit pot fi amintite: Podul Calafat – Vidin, Centura ocolitoare Arad, autostrada Orastie – Sibiu, Pasaj suprateran „Mihai Bravu”, Pasaj Suprateran „Ciurel”, Pasaj superior la Gara de Vest Ploiesti, Statia De Metrou si Depoul „Valea Ialomitei” etc.

Ca si Infrakit H, sistemul InfraKit L&M este tot un sistem modular care vine sa completeze si sa intareasca din punct de vedere tehnic si economic solutiile existente.

Hünnebeck Romania a implementat cu succes in 2020 prima aplicatie practica a sistemului InfraKit L&M in cadrul proiectului „Penetratie Splaiul Independentei – Ciurel – Autostrada Bucuresti – Pitesti”, in prezent cel mai mare proiect de infrastructura din Bucuresti.

„Nu este deloc o intamplare ca prima aplicatie a celei de-a doua generatii InfraKit se implementeaza in Romania, avand in vedere ca primele santiere ale sistemului InfraKit H au fost de asemenea in tara noastra, echipa locala fiind foarte bine pregatita sa raspunda celor mai pretentioase si dificile lucrari de arta”, mentioneaza domnul Daniel Sturz – Manager Proiect Infrastructura si Manager de produs InfraKit.

Prima etapa a acestui proiect, Strapungere Ciurel – Nod Rutier Virtutii,  se apropie de finalizare iar in acest context, pentru incadrarea in timp a lucrarilor ramase, s-au impus solutii tehnice facile, usor de pus in opera si cu un consum de manopera minim. Astfel, la construirea structurii 116B pentru realizarea lisei de trotuar s-a apelat la o solutie inovatoare, conceputa cu ajutorul sistemului InfraKit L&M, solutie care a permis realizarea lisei de trotuar in conditii de siguranta deplina, rapid si sigur, finalizarea lucrarilor incadrandu-se in graficul prestabilit.

Solutia aplicata in cadrul structurii 116b consta intr-un ansamblu de juguri si conectori InfraKit care permit turnarea lisei de trotuar fara a fi necesar accesul sub tablierul metalic. Un beneficiu la fel de important pentru constructor a fost turnarea lisei de trotuar in patru etape de betonare, ceea ce a permis reutilizarea echipamentului de cofraj cu un efort minim. Astfel, daca la prima etapa de cofrare a fost necesar montajul cofrajului la pozitie, pentru urmatoarele etape de betonare a fost suficienta asezarea unitatilor de cofraj pe roti, mutarea acestora la noua pozitie realizandu-se in decurs de cateva secunde, urmata de ajustarea ansamblelor de cofraj la noua pozitie de cofrare.

Atunci cand ritmul santierul impune si se intrunesc toate conditiile tehnice de rezistenta si stabilitate, acest ciclu de cofrare/decofrare poate fi restrans chiar si la o zi, obtinandu-se astfel costuri minime si rapiditate in executie in conditii de deplina siguranta.

Solutia de cofrare InfraKit permite ajustarea cofrajului pe orice directie cu un efort minim de timp, fara a fi implicate utilaje de ridicat sau alte echipamente scumpe si greu accesibile.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 168 – aprilie 2020, pag. 46

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/04/01/huennebeck-solutii-tehnice-pentru-proiecte-de-infrastructura/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.