«

»

ALUPROF: O casa moderna care se dizolva in peisajul salbatic din Warmia. Green Line cu sistemele ALUPROF

Share

Inscrisa cu indemanare intr-un peisaj aproape curat, neatins de mainile omului, casa „Green Line”, proiectata de studioul Mobius Architekci, impresioneaza prin simplitatea formei, detaliile arhitecturale si apropierea de natura. Caracteristica sa este acoperisul verde, care formeaza o linie cu dealul in interiorul parcelei.

Utilizarea de materiale de constructie moderne si solutii arhitecturale, precum sistemele de aluminiu ALUPROF, a facut posibila potrivirea perfecta a corpului cu terenul, ceea ce a deschis casa catre natura din jur, mentinand totusi intimitatea dorita in constructiile rezidentiale.

Dispare din vedere

De la inceput a existat un complot: ascunderea casei intre campuri, paduri si lacuri. Faldul de pamant natural situat pe terenul existent l-a inspirat pe arhitectul Przemek Olczyk sa foloseasca o forma simpla si curata de constructie, care, in ciuda dimensiunilor mari, nu copleseste prin scara. Impresia de naturalete, creata prin intrarea libera a obiectului in morfologia parcelei, este sporita de o linie clara si zvelta creata folosind o placa de beton armat de 90 cm. Aceasta determina dispunerea orizontala a corpului, cu o impartire clara in zona de zi – cea de la parter – si cea de noapte – la primul etaj. Linia verde a acoperisului, care este un fel de extindere a dealului, a conferit intregii cladiri un caracter atemporal.

Orizontul la indemana

Casa cu o suprafata totala de peste 460 m2 este deschisa, pe una dintre parti, spre lac. Utilizarea vitrificarilor de dimensiuni mari ofera un sentiment de spatiu aproape nelimitat. Amplasarea ferestrelor pe partea de sud-vest a permis pastrarea principalelor axe panoramice si iluminarea zonei de zi cu lumina naturala. In plus, peretii vitrati ofera o protectie transparenta impotriva vanturilor puternice care sufla in aceasta parte a regiunii.

Casa Green Line foloseste un sistem de ferestre si usi cu rupere de punte termica – MB-86SI, care este un raspuns la tendintele in domeniul constructiilor durabile. Sistemul este recomandat pentru cladirile care economisesc energie gratie proprietatilor de izolare sporite. Datorita parametrilor obtinuti, este utilizat in elementele arhitecturale exterioare ale constructiei pentru a imbunatati eficienta energetica a cladirii.

Sistemul MB-86 este un raspuns nu numai la tendintele constructiilor durabile, ci si la proiectare. Latimea ramelor ferestrelor, privind din exterior, este redusa, astfel suprafata vitrificata si lumina care patrunde prin aceasta fiind maximizate. Datorita rezistentei ridicate a profilelor, este posibil sa se realizeze constructii de dimensiuni mari, dand impresia de constructie subtire si usoara, de exemplu, geamuri panoramice, care ofera senzatia de spatiu nelimitat” – spune Bożena Ryszka, Director de marketing si PR al ALUPROF SA.

Au fost create, printre altele, elemente din sticla cu sistemul de fatada semi-structurala MB-SR50N EFEKT.

Cladirea foloseste, de asemenea, usi liftant-glisante, care sunt o propunere ideala pentru cladirile care combina interiorul cu natura din exterior.

Aluprof MB-77HS este o solutie pentru persoanele care cauta o iesire confortabila si estetica din casa pe terasa. Designul, care permite miscarea geamurilor de dimensiuni semnificative, este extrem de stabil si confortabil de utilizat. Functionarea usoara si sigura este facilitata de mecanismele disponibile: actionari automate in versiunea vizibila sau ascunsa si frana Comfort Close. Un avantaj important al sistemului este si posibilitatea instalarii coltului in doua versiuni: unghiuri de 90° sau 270°. Datorita acestui fapt, dupa intinderea aripilor, puteti obtine un spatiu complet deschis, fara un stalp vizibil, in deplin acord cu tendintele arhitecturii moderne” – adauga Bożena Ryszka.

Sistemul MB-77HS se caracterizeaza printr-o izolare termica foarte buna a structurii si posibilitatea instalarii de unitati de geam de pana la 58,5 mm. Usile liftant-glisante din acest sistem obtin coeficientul de transmisie termica Uw de la 0,84 W / (m2K)*, ceea ce le plaseaza in fruntea acestui tip de solutie. Mai mult, aceste constructii pot indeplini, de asemenea, cerintele de rezistenta la efractie pana la clasa RC2. Sistemul este disponibil in intreaga paleta de culori RAL sau NCS, lacuri structurate si asemanatoare lemnului. Profilele sale pot fi, de asemenea, in doua culori: diferite la exterior si in interiorul camerei.

In partea cealalta a casei, ferestrele au vedere la atriul interior, caruia i s-a dat o fata moderna cu ajutorul unei scari de beton inspirate din jungla urbana.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 169 – mai 2020, pag. 8

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/05/01/aluprof-o-casa-moderna-care-se-dizolva-in-peisajul-salbatic-din-warmia-green-line-cu-sistemele-aluprof/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.