«

»

CARANDA BATERII: Specialistii acumulatoarelor

Share

CARANDA BATERII SRL este prezenta pe piata din Romania din 1991. In septembrie 2021 va sarbatori 30 de ani de activitate. Cunoscuta in special pentru bateriile auto, CARANDA BATERII SRL a investit in ultimii 10 ani in diversificarea portofoliului de baterii industriale pentru a raspunde segmentelor de piata care folosesc baterii de tractiune si semitractiune pentru electrostivuitoare,  lize electrice si utilaje de constructii, baterii stationare pentru UPS, baterii deep-cycle pentru vehicule electrice usoare, carucioare, biciclete si mopede electrice si baterii speciale pentru inmagazinarea energiei produse din surse regenerabile eoliene si solare.

 

Baterii de TRACTIUNE pentru electrostivuitoare

Electrostivuitoarele utilizate pe santiere si in depozite folosesc baterii de tractiune de 12V, 24V, 48V sau 80V asamblate prin inserierea mai multor elemente de 2 volti cu placi tubulare. Bateriile de tractiune sunt montate in cutii de tabla protejate contra coroziunii. Exista mai multe standarde utilizate pentru clasificarea si identificarea elementelor si bateriilor de tractiune. In Romania, cel mai raspandit standard se numeste DIN. Mai rar, putem intalni si baterii construite conform standardului British.

Durata de viata a bateriilor de tractiune depinde de intensitatea cu care sunt folosite, respectiv numarul de cicluri de incarcare/descarcare.

Bateriile de tractiune construite cu placi tubulare si electrolit lichid necesita intretinere pe toata durata de viata, respectiv verificarea si completarea periodica a nivelului de electrolit prin adaugare de apa distilata sau apa demineralizata si incarcarea electrica cu un redresor specializat, dupa utilizare, la sfarsitul unui schimb de lucru. Deoarece exista o mare varietate de baterii de tractiune, atunci cand este necesara inlocuirea unei baterii de tractiune vechi cu una noua, este necesara culegerea anumitor informatii care vor permite identificarea modelului de baterie echivalent pentru inlocuire. Este important de subliniat ca nu intotdeauna este necesara inlocuirea completa a bateriei. Atunci cand se constanta ca performantele bateriei de tractiune au scazut, inainte de a decide inlocuirea bateriei, este recomandata o inspectie si evaluare a starii bateriei de catre un specialist. Cu aceasta ocazie se va determina daca toate elementele bateriei sunt uzate sau daca numai unul sau mai multe elemente prezinta deficiente. Inspectia va evalua si starea de uzura a cutiei si a legaturilor dintre elemente.

Pentru a comanda o baterie noua, posesorul bateriei va comunica furnizorului de baterii informatii suficiente pentru identificarea bateriei care va fi achizitionata.

Majoritatea bateriilor de tractiune au o eticheta lipita pe cutie care contine toate informatiile necesare pentru a identifica in mod unic bateria.

Daca bateria nu este etichetata sau daca eticheta este deteriorata sau ilizibila, se poate furniza numele si indicativul echipamentului. De cele mai multe ori cu aceasta informatie se poate identifica tipul bateriei necesare.

Ca exemplu, in imaginea din dreapta este vorba despre eticheta unei baterii de 80V (formata din 40 elemente de 2V) de capacitate 930Ah. Tipul elementelor care compun bateria este 6 PzS 930. Acest tip de element este denumit conform standardului DIN si are dimensiuni (inaltime, latime, lungime) standard.

Caranda Baterii SRL are o echipa experimentata de specialisti care ofera servicii de evaluare, regenerare, reparare si inlocuire  a bateriilor de tractiune. Este suficient sa trimiteti o cerere scrisa pe adresa de email oferte@caranda.ro. Un membru al echipei CARANDA BATERII va va contacta pentru a va oferi o solutie optimizata.

 

Baterii de SEMITRACTIUNE pentru lize ridicatoare si utilaje speciale 

Pentru echipamentele echipate cu propulsie electrica (lize electrice, aspiratoare industriale) care utilizeaza baterii de semitractiune va putem oferi 4 game de produse din portofoliul nostru:

  • Baterii de semitractiune cu placi plane si electrolit lichid. Capacitati cuprinse intre 50Ah si 180Ah si 300 de cicluri la DOD 80%
  • Baterii de semitractiune cu placi tubulare si electrolit lichid. Module de 6V si 12V cu capacitati cuprinse intre 50Ah si 210Ah si 1200 de cicluri la DOD 80%.
  • Baterii de semitractiune cu GEL. Module de 6V si 12V cu capacitati cuprinse intre 50Ah si 180Ah si 700 de cicluri la DOD 80%
  • Baterii de semitractiune AGM. Module de 12V cu capacitati cuprinse intre 45Ah si 70Ah si 400 de cicluri la DOD 80%

Pentru oferte puteti trimite un email pe adresa oferte@caranda.ro in care veti specifica tipul aplicatiei si echipamentul pentru care solicitati baterii. Va vom contacta in maximum 12 ore pentru a culege toate informatiile necesare si a va oferi cea mai buna solutie din punct de vedere calitate/cost. Puteti de asemenea sa vizualizati oferta noastra de baterii de semitractiune pe WEB la adresa: https://www.caranda.ro/semitraction/tab-semitractiune/

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 168 – aprilie 2020, pag. 56

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/06/01/caranda-baterii-specialistii-acumulatoarelor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.