«

»

Premiile Anualei de Arhitectura 2019 (VII) Arhitectura Spatiului interior – Amenajari HORECA

Share

O interactiune de durata relativ scurta – ragazul pe care ni-l ingaduim cale de-o masa, o cafea sau un pahar de vin – trebuie sa fie foarte convingatoare, pentru a crea legaturi. Sa fim realisti: un obiectiv HoReCa este atragator (sau nu) inainte de a oferi o experienta culinara placuta (sau… mai putin). Depinzand in asemenea masura de felul in care-si joaca cartea amenajarii inteligente, un proiect HoReCa presupune un tip special de abordare, diferita de cea a oricarui alt gen de proiect, si trebuie sa imbine coerent estetica, mesajul (identitatea localului), ambianta si – extrem de important – functionalitatea spatiului. Cum reusesc sa se raporteze fericit la client dar si la propria identitate proiectele recente putem observa aruncand o privire asupra lucrarilor nominalizate si premiate la sectiunea dedicata din cadrul Anualei de Arhitectura 2019. 

 

Sectiunea Arhitectura spatiului interior / amenajari HORECA, 2019 

Premiul sectiunii „Arhitectura spatiului interior / Amenajari HORECA” 

Raionul Floreasca – Piata de peste 

Autori: arh. Dan Enache, arh. Calin Radu, arh. Andrei Alexa – LAMA ARHITECTURA

Colaboratori:

Executant confectii metalice, lemn: Bogdan Vijaica, Mihai Manda (ATELIERELE BOGMAN)

Fotograf: ARTHUR ZINZ

Beneficiar: Raionul de Peste

 

Comentariul autorului:

Preluand conceptul de piata de peste, amenajarea si-a propus sa aduca diversitatea si atmosfera specifica, reunind pescaria, zona legume, vinuri, restaurant, bar, bar de peste, street food. Spatiul a fost tratat unitar, cu trimiteri la elemente acvatice. Fundalul e sobru, lasand sa iasa in evidenta produsele, culorile acestora si insertiile tematice de mozaic. Spatiul e deschis vizual pentru client, gatitul devenind spectacol. Plafonul de plasa face trimitere la geometria valurilor, volumele de peste bar la acoperirea specifica tarabelor pietelor. Mobilierul custom reia tema acvatica, materialele fiind specifice pietelor si bucatariei.

 

 

Nominalizare la sectiunea „Arhitectura spatiului interior / Amenajari HORECA” 

Papila 

Autori: arh. Stefan Prigoreanu, arh. Iulia Circei – OBLIC STUDIO

Comentariul autorului:

Conceptual, designul propus este tesut in jurul sentimentului de nostalgie al ritualului domestic de servire a mesei in familie (o sufragerie a gusturilor). In mod intangibil, obiectele decorative si de mobilier ascund acest ritual in materialitatea, forma si utilitatea lor. Designul urmareste o linie minimalista sustinuta de layout-ul curat al mobilarii, decoratiile putine si formele primare utilizate. Impletitura de ratan, oglinda antichizata, desenul lemnului, textura peretilor imbogatesc atmosfera lasand impresia unei atingeri delicate a timpului.

 

Citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 170 – iunie 2020, pag. 38

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/06/01/premiile-anualei-de-arhitectura-2019-vii-arhitectura-spatiului-interior-amenajari-horeca/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.