«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: ABS Trenchless GmbH – foraje orizontale de subtraversare

Share

Membra a grupului BAUER, firma germana ABS Trenchless GmbH este specializata in productia de instalatii, scule si accesorii pentru foraje orizontale de subtraversare, folosind sistemul de foraj cu melc continuu, ABS (Auger Boring System).

In cazul in care este necesara trecerea unor conducte pe sub o cale ferata, o intersectie dintr-un oras, sau chiar pe sub o autostrada sau un rau, fara a se perturba traficul sau activitatea in zona, ABS Trenchless GmbH ofera o solutie rapida, sigura si ieftina. Se sapa doua incinte, una de start si cealalta de sosire, de o parte si de alta a zonei respective, la adancimea la care se va introduce conducta. In incinta de start se introduce echipamentul de foraj orizontal, care se pozitioneaza pe sine speciale, bine ancorate in sol. Grupul hidraulic de putere, care actioneaza echipamentul de foraj, ramane la exterior.

Instalatiile ABS dezvolta forte de impingere de pana la 3.100 kN si cupluri de pana la 100 kNm. Pot executa foraje cu diametre de la 100 mm la 1.520 mm, pe distante de pana la 100 m. 

Forajul se poate executa cu sau fara ghidare.

Forajul fara ghidare se executa in special pentru distante de foraj mai mici. Dupa ce suportul de sustinere a echipamentului de foraj a fost bine pozitionat pe directia dorita, se executa forajul in interiorul tuburilor de protectie. Materialul excavat de catre capul de sapare este trimis inapoi in incinta de start de catre elicea continua a burghiului de foraj.

Forajul cu ghidare consta in introducerea, in prima faza, a unei coloane de ghidare, cu un cap de sapare special, taiat asimetric, care, prin foraj, preseaza materialul rezultat in peretii gaurii forate.

Directia  este  controlata  printr-un sistem optic de masurare a unghiurilor, cu camera de luat vederi, denumit teodolit si este urmarita pe un monitor. Sistemul de ghidare cu control optic permite o precizie de foraj de max. 20 mm, pe o distanta de 100 m.

In faza a doua, capul de foraj montat pe sectiunea de burghiu cu elice continua incepe forarea la diametrul dorit, in interiorul tubului de protectie, inaintand impreuna cu acesta pe coloana de ghidare introdusa anterior. Materialul forat este eliminat prin conducerea lui catre incinta de pornire de catre elicea continua a burghiului de foraj, de unde este scos cu ajutorul unor containere speciale. Operatia se repeta introducand o noua sectiune de burghiu impreuna cu un alt tub de protectie. In functie de natura lucrarii, tuburile din otel pot fi sudate intre ele si sa ramana drept suport de protectie prin care vor fi trecute conductele noi, sau cablurile necesare.

Tuburile de protectie pot fi scoase prin impingere, pe masura ce se introduc tuburile noi, din PVC, destinate lucrarii respective.

Cele mai solicitate instalatii de foraj orizontal de subtraversare sunt in prezent modelele ABS 600, ABS 800 si ABS 1200.

Cel mai nou dezvoltat este Sistemul de foraj controlat pentru roca dura, CRB 100. 

Folosirea sistemului optic de ghidare asigura deviatii de la directia stabilita de doar cativa milimetri.

Pentru mai multe informatii despre instalatiile ABS Trenchless contactati distribuitorul pentru Romania, firma TRACTOR PROIECT COMERT SRL din Brasov.

Contact:
Tractor Proiect Comert SRL
Str. Turnului, nr. 5
500152 – Brasov
jud. Brasov
Romania
Tel/Fax: 0040 268 406406 / 0040 268 427797 / 0040 268 548147
Email: tpcom@rdslink.ro
Email: office@tpcom.ro
Web: www.tpcom.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 170 – iunie 2020, pag. 18

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 138 – iulie 2017, pag. 36

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/06/01/tractor-proiect-comert-abs-trenchless-gmbh-foraje-orizontale-de-subtraversare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.