Cladirile din sticla surprind datorita sistemelor din aluminiu de efect.
ALUPROF are in portofoliul sau investitii, care atrag atentia prin aspectul atipic, estetica impecabila si sistemelor ignifuge folosite in acestea.
Aluminiul este materialul tot mai popular in constructiile contemporane, datorita proprietatilor sale: rezistentei peste medie, plasticitatii si durabilitatii, fiind si foarte rezistent la coroziune. Sistemele ignifuge din aluminiu ALUPROF permit executia de diverse elemente de constructie, responsabile pentru organizarea zonelor de protectie impotriva incendiilor din cladiri, asigurand conditii corespunzatoare de evacuare a persoanelor. Aria acestor solutii include atat produse legate structural de grupul sistemelor de ferestre si usi, cat si solutii bazate pe sistemele montant-traverse pentru fatade. Rezistenta la foc a acestor structuri poate varia intre clasele El15 pana la El120 pentru structurile verticale.
Sistemele ignifuge, tot mai populare
Standardele tot mai ridicate in constructii si protectia persoanelor impotriva efectelor incendiilor si fumului sunt printre cele mai importante asteptari aflate inaintea arhitecturii moderne. Sistemele ignifuge sunt modernizate continuu, iar dezvoltarea acestora consta in cresterea rezistentei la foc, extinderea posibilitatilor structurale si in eficientizarea proceselor tehnologice si reducerea consumului de munca in productie.
Solutiile pentru pereti despartitori si usi ignifuge se bazeaza cel mai adesea pe profile cu izolare termica. Elementul cheie care influenteaza rezistenta la foc este utilizarea separatoarelor termice, astfel sistemul asigura utilizarea nu numai a constructiilor de interior, ci si pentru cele exterioare.
Cum a conceput acest lucru ALUPROF?
Cel mai nou sistem de ferestre ignifuge ALUPROF MB-86EI este destinat executiei ferestrelor cu deschidere, in clasa de rezistenta la foc EI30 conform normei EN 13501-2+A1. Sistemul este o imbinare a caracteristicilor ferestrei cu proprietatile peretilor ignifugi. – Structura incorporata in acesta corespunde tuturor cerintelor prevederilor si normelor referitoare la economisirea energiei si protectia mediului. Sistemul este clasificat ca fiind fara raspandire a focului. Ferestrele ignifuge MB-86EI sunt caracterizate de un nivel ridicat de izolare termica si fonica si de etanseitate la apa si aer. Sistemul este compus din profile cu o constructie cu 3 camere, partea centrala fiind o camera de izolare intre inserturile termice cu o latime de 43 sau 42 mm.
Profilele sistemului MB-78EI au 3 camere, cea din mijloc este totodata zona de izolare termica, avand posiblitatea utilizarii a doua tipuri de cartuse ignifuge: tip GKF sau CI, care in functie de pozitionarea si numarul de camere, dau posibilitatea obtinerii clasei de la EI15 pana la EI90. Structura este foarte rezistenta, permitand executia usilor si peretilor de dimensiuni mari. Suplimentar, este de asemenea flexibila din punctul de vedere al tipului de feronerie, incuietori, autoincuietori si alte accesorii. Sistemul MB-78EI este si o baza a altor structuri interesante: usi glisante automate MB-78EI DPA in clasele EI15 si EI30 precum si separatoare antiincendiu MB-118EI cu rezistenta la foc in clasa EI120.
Un alt produs MB-78EI din gama peretilor despartitori este solutia peretilor ignifugi opaci – pereti fara sprosuri, permitand constructia de peretilor interiori fara profile verticale vizibile, cu rol de separare a modulelor particulare ale peretilor, cu o foarte buna rezistenta la foc (EI30 – EI60), datorita utilizarii umpluturii cu material ignifug intumescent si silicon neinflamabil in fanta dintre panourile de sticla, de doar 4 mm. Sistemul de pereti fara sprosuri MB-78EI permite proiectarea peretilor despartitori cu o inaltime de pana la 3,6 metri, iar modulele singulare cu o latime de pana la 1,8 metri, cu o lungime nelimitata a intregii structuri.
O solutie in sfera sistemelor ignifuge este reprezentata de structurile de fatade ALUPROF MB-SR50N EI si MB-SR50N EFEKT, utilizand sistemul de montanti si traverse MB-SR50N, dotate cu cartuse ignifuge in interiorul profilelor si accesorii suplimentare, care functioneaza in spatiul dintre umpluturi, structura portanta si suporturile de vitrificat. Astfel, fatada ignifuga nu difera vizual cu nimic fata de varianta sa de baza. Sistemele MB-SR50 EI si MB-SR50N EI EFEKT sunt de asemenea solutii universale: dau posibilitatea utilizarii atat pentru constructii exterioare, cat si pentru separatoare interioare inalte, din ele putand fi executate si geamuri pentru acoperisuri cu inclinatie intre 0° si 80° si structuri verticale sau inclinate fata de verticala cu un unghi de ±10°. Fatadele ignifuge Aluprof au rezistenta la foc in clase intre EI 15 pana la EI 60, iar ferestrele pentru acoperisuri clasa RE 45/REI 30. Desi indeplinesc criterii stricte de siguranta la incendii, dau o mare libertate in formarea constructiilor arhitecturale, segmentele fatadelor verticale pot fi imbinate si in unghi.
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns