«

»

ALUPROF: The BRIDGE WROCŁAW cu sistemele ALUPROF – intre gotic si modern

Share

In Ostrów Tumski din Wrocław – cea mai veche parte istorica a orasului (datata din secolul X) si-a inceput activitatea unul dintre cele mai prestigioase hoteluri din Polonia. Hotelul de 5 stele The Bridge MGallery se integreaza excelent in ambientul gotic al Catedralei, subliniindu-i acesteia valoroasa  linie arhitecturala. Sistemele de tamplarie din aluminiu pentru aceasta constructie au fost furnizate de ALUPROF SA.

 

Punte intre istorie si modernism

Ostrów Tumski, candva insula, era legat printr-un pod de malul drept al raului Odra. Exact in acest loc a luat fiinta hotelul The Bridge Wrocław MGallery – construirea sa a durat mai putin de 2 ani. Sarcina arhitectilor a fost scrierea unui nou capitol in istoria celei mai vechi parti a orasului Wrocław si crearea unui corp modern deschis spre oras si locuitorii lui. Iesirea direct spre piata catedralei, gradina cu acces general si apropierea traseelor traditional destinate plimbarilor peste raul Odra au facut cladirea sa se incadreze perfect in ambientul incarcat de istorie si sa expuna frumusetea si monumentalismul Catedralei. Hotelul are o inaltime de 6 etaje, ofera 184 de camere, din care 17 apartamente de lux si o priveliste care taie respiratia spre panorama capitalei Sileziei de Jos. Proprietarul cladirii este Tacit Investment – responsabil de asemenea pentru hotelul Nobu Warsaw, inaugurat recent si pentru cateva cladiri de birouri din Varsovia. Costul investitiei s-a ridicat la 150 de milioane de zloti.

 

Cladire ecologica

Arhitectii biroului Forum Architekci au depus un efort sustinut, pentru ca proiectul The Bridge sa corespunda mediului istoric. Partea exterioara a cladirii a fost executata asadar din materiale simple, nobile si elegante, pentru a nu conduce la incarcarea catedralei invecinate si totodata pentru a-i expune linia. S-a mizat pe caramida arsa, sticla si aluminiu – ce a permis obtinerea coeficientilor corespunzatori de izolare termica, fonica si de economisire a energiei. Sistemele de tamplarie din aluminiu pentru aceasta investitie au fost furnizate de producatorul polonez si liderul european al domeniului – compania ALUPROF.

„In proiectul cladirii a fost utilizat sistemul de fatada semi-structurala Aluprof. Acesta a permis obtinerea efectului de panou unitar de sticla pe fatada hotelului si a structurii acoperisului cat si a luminatoarelor, precum si un iluminat plin de atmosfera in zonele comune. Suplimentar, datorita parametrilor ridicati de etanseitate ai fatadei Aluprof, consumul de energie al cladirii este mult mai mic” – declara Bożena Ryszka, director marketing si PR ALUPROF SA.

In cladire a fost utilizat si sistemul de ferestre si usi cu bariera termica, ca raspuns la tendintele si obligatiile legate de constructiile durabile. Ferestrele si usile confectionate cu acest sistem au proprietati de izolare ridicate si maresc eficienta energetica a cladirii. O completare a tamplariei de aluminiu utilizate in The Bridge este sistemul pentru pereti ignifugi, care a ajutat la executia peretilor interiori si separarea zonelor de incendiu. Hotelul The Bridge Wrocław, datorita sistemelor utilizate legate de constructiile pasive, se poate mandri cu un certificat de evaluare multi-criterii a cladirilor LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) la nivel Gold.

 

Interioare industriale

Interioarele hotelului, spre deosebire de corpul elegant si delicat, sunt mult mai moderne si expresive. De proiectul spatiilor camerelor de hotel si al partilor comune este responsabil atelierul Medusa Group. Apartamentele includ grafice decorative in format mare cu orasul Wrocław si reproduceri ale imaginilor din colectiile Muzeului National. In camere se afla si portretele catorva zeci de figuri istorice care au marcat istoria Sileziei de Jos. In interioare au fost utilizate materiale naturale in contrast cu modernismul, precum piatra si lemnul.

 

Dotari

O completare a hotelului de 5 stele sunt dotarile suplimentare disponibile nu doar pentru oaspetii The Bridge. Pe langa gradina mentionata cu acces general, la dispozitia locuitorilor orasului Wrocław a fost pus restaurantul de fine-dining CRAFT. Interioarele industriale, bucataria deschisa si preparatele inspirate de bucataria istorica a orasului Wrocław permit oaspetilor sa simta atmosfera orasului.

La cel mai inalt nivel al hotelului se afla zona The Bridge SPA. Inspiratia pentru crearea acestui spatiu a fost Gradina Botanica Wrocław, aflata in apropiere, deschisa in sec. XIX si flora luxurianta a acesteia.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 172 – august 2020, pag. 18

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/08/01/aluprof-the-bridge-wroclaw-cu-sistemele-aluprof-intre-gotic-si-modern/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.