«

»

ARACO: Solicitare catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice referitor la interpretarea diferita a contractelor in relatia antreprenor – beneficiar

Share

Catre:

 

AGENTIA NATIONALA PENTRU ACHIZITII PUBLICE 

Domnului Presedinte EUGEN STEFAN COJOACA 

Ref.: Solicitare consiliere metodologica 

Stimate Domnule Presedinte,

Am fost sesizati de unii membri ai asociatiei noastre cu privire la faptul ca in cadrul proceselor de derulare a contractelor de achizitie publica se inregistreaza interpretari diferite in relatia antreprenor-beneficiar in ceea ce priveste modul de aplicare a unor prevederi legale aferente legislatiei achizitiilor publice.

Va rugam ca, in baza atributiilor si competentelor detinute de institutia pe care o conduceti, sa emiteti un punct de vedere privitor la urmatoarea speta:

  • HG 419/08.06.2018 care modifica si completeaza HG 395/2016 referitoare la normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii 98/2016 stipuleaza in cadrul art. V pct. 86:

Art. 164 se modifica si va avea urmatorul cuprins la alin. (7):

„Autoritatea contractanta are dreptul sa includa clauze de ajustare/revizuire a pretului in conformitate cu prevederile alin. (3) care se deruleaza pe o perioada ce depaseste 6 luni”.

In cadrul alin. (8) din cuprinsul aceluiasi articol se prevede:

„Autoritatea contractanta este obligata sa includa clauze de ajustare/revizuire a pretului in conformitate cu prevederile alin. (3) pentru contractele ce se deruleaza pe o perioada ce depaseste 24 luni”.

Autoritatea contractanta confirma in cadrul art. 48.3 din Acordul contractual (Partea I) incheiat intre parti, prin mentiunea DA„Aplicarea unei formule de ajustare a preturilor atunci cand Durata de executie la semnarea Contractului este mai mare de 365 de zile”.

Avand in vedere cele mentionate, va rugam sa ne precizati data de la care se aplica formula de ajustare a pretului in cazul contractelor a caror durata de executie depaseste 365 de zile.

Va stam la dispozitie cu orice clarificare necesara.

In asteptarea raspunsului Dumneavostra, va asiguram, Stimate Domnule Presedinte, de intreaga noastra consideratie.

 

Cu stima,

Laurentiu Plosceanu

Presedinte

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 172 – august 2020, pag. 4

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/08/01/araco-solicitare-catre-agentia-nationala-pentru-achizitii-publice-referitor-la-interpretarea-diferita-a-contractelor-in-relatia-antreprenor-beneficiar/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.