«

»

JETRUN GROUP: Sistemele Dust FreeTM Air Knight si Micropure. Oxidarea foto-catalitica in purificarea si sterilizarea aerului

Share

Tehnologia PCO (oxidare foto-catalitica) reproduce procesele naurale prin care in prezenta radiatiei ultraviolete, a umiditatii din aer si a metalelor nobile, se genereaza ioni oxidanti care neutralizeaza microorganismele si elimina cea mai mare parte a substantelor toxice si poluantilor.

Sistemele Dust FreeTM sterilizeaza aerul, elimina poluantii si faciliteaza filtrarea particulelor ultrafine, elimina sporii, bacteriile si virusii prin procesul natural de oxidare foto-catalitica.

Modul de actiune al Micropure copiaza procesele naturale ce se petrec in fiecare zi in mediul natural. Prin expunere la radiatii ultraviolete si in contact cu aerul incarcat in mod natural cu umiditate (H2O), o suprafata acoperita cu un aliaj de cinci metale avand la baza titanul si platina genereaza molecule de peroxid de hidrogen (H2O2) si radicali hidroxil (OH)+ Aceste molecule sunt deosebit de eficiente atat impotriva poluantilor cat si a microorganismelor, atat din aer cat si de pe suprafetele cu care aerul tratat vine in contact. Peroxidul de hidrogen (H2O2), generat in cantitati mici (sub 0,02 PPM), este deosebit de eficient impotriva incarcarii cu microorganisme atat in aer cat si pe suprafete.

Spre deosebire de sistemele simple cu UV care sterilizeaza aerul doar la locul de expunere la radiatie, sistemele PCO purifica aerul pe tot traseul de la locul de tratare, in centrala de ventilatie, pe tubulatura, in filtre, in sistemele de distributie a aerului si in birou sau spatiul locuit. Sistemele Dust FreeTM asigura inclusiv eliminarea bacteriilor si virusilor de pe suprafetele din spatiul deservit.

De asemenea, sistemele Air Knight si Micropure nu genereaza ozon, un gaz considerat iritant pentru sistemul respirator.

 

Cateva avantaje:

  • Actiune atat la locul de tratare cat si in interiorul sistemului HVAC si in interiorul spatiilor deservite;
  • Montaj foarte facil in CTA sau tubulatura, inclusiv varianta pentru retrofit VCV;
  • Creste eficienta filtrelor clasice prin coagularea electrostatica a microparticulelor;
  • Gama larga de dimensiuni, se pot monta mai multe unitati in aceeasi sectiune;
  • Pentru suprafete de la 80 m2 (MicroPure 5”) la 300 m2 (Air Knight 14”) si debite de aer de la 1.500 m3/h (debit maxim MicroPure 5”) la 4.000 m3/h (debit maxim Air Knight 14”).

Pentru mai multe detalii accesati www.jetrun.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 172 – august 2020, pag. 5

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/08/01/jetrun-group-sistemele-dust-freetm-air-knight-si-micropure-oxidarea-foto-catalitica-in-purificarea-si-sterilizarea-aerului/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.