«

»

SAINT-GOBAIN RIGIPS: X-Ray Protection – Placi pentru protectia impotriva radiatiilor Röntgen, 100% fara plumb, pentru pereti si plafoane

Share

Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, pune pe primul plan confortul si siguranta tuturor utilizatorilor de cladiri din varii domenii de activitate, propunand pietei din Romania o gama larga de produse avansate tehnologic, asa cum este si cazul placilor X-Ray Protection, 100% fara plumb, complet reciclabile, pentru protecţia impotriva radiatiilor emise de echipamentele radiologice.

 

Sistemele de compartimentare cu placi X-Ray Protection reprezinta alegerea ideala pentru protectia impotriva radiatiilor ionizate emise de echipamentele radiologice in spitale, clinici, cabinete dentare, cabinete veterinare si orice alte cladiri in care este necesara protectia impotriva razelor X:

  • Spitale, clinici: aparatura pentru sali de operatie, sali de endoscopie, osteodensitometrie, mamografie, odontologie;
  • Cabinete de radiologie: echipamente conventionale de radiologie, mamografe;
  • Cabinete pentru chirurgie veterinara: dispozitive de diagnosticare cu raze X;
  • Cabinete stomatologice: aparate cu raze X intraorale, aparate cu raze X panoramice.

 

Placile minerale X-Ray Protection, 100% fara plumb, au fost special concepute pentru protectia impotriva radiatiilor Röntgen, avand in compozitia lor particule grosiere de sulfat de bariu care inlocuiesc plumbul utilizat in mod traditional. Mineral inert de origine naturala, cu proprietati dovedite de absorbtie a razelor X, sulfatul de bariu este sigur in utilizare, fiind folosit in solutia de bariu deseori ingerata de pacienti pentru imbunatatirea diagnosticarii radiologice, avand totodata proprietati de absorbtie a razelor X.

Impreuna cu chitul de rosturi Promix® X-Ray Protection, care de asemenea contine sulfat de bariu, placile X-Ray Protection asigura un sistem de compartimentare eficace, al carui nivel de protectie impotriva radiatiilor se va mentine in timp. Pe langa protectie certificata pentru pereti si tavane, placile X-Ray Protection, testate dupa norme europene, ofera o rezistenta excelenta la incendii (reactia la foc A2-s1, d0) si o izolare fonica optima, printr-o singura solutie de compartimentare usor de montat.

Spre deosebire de placarea cu plumb care presupune o etapa suplimentara de montaj (aplicarea benzilor de plumb la rosturile de imbinare ale placilor, dar si la intersectiile si pe perimetrul compartimentarii incintelor radiologice pentru a fi considerate o bariera eficienta impotriva radiatiilor), sistemul de compartimentare X-Ray Protection ofera o abordare simplificata a protectiei eficiente impotriva radiatiilor, montajul fiind mai putin complicat, iar greutatea sistemelor realizate mult redusa.

 

AVANTAJE:

 

  • Santiere mai sanatoase

Datorita absentei totale a plumbului, X-Ray Protection nu prezinta niciun risc pentru sanatate in timpul manipularii sau al montajului.

 

  • Eficacitate dovedita

Eficacitatea impotriva razelor X a fost validata de Grupul Metrologic pentru Radiatii al Agentiei de Sanatate Publica din Anglia (Radiation Metrology Group of Public Health England), in conformitate cu IEC 61331-1:2014.

 

  • Montaj rapid si usor

Absenta plumbului permite taierea placilor cu cutter-ul. In plus, nu sunt necesare benzi de plumb la imbinari, montajul efectuandu-se usor si rapid.

 

Informatii suplimentare pe www.rigips.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 172 – august 2020, pag. 16

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/08/01/saint-gobain-rigips-x-ray-protection-placi-pentru-protectia-impotriva-radiatiilor-rontgen100-fara-plumb-pentru-pereti-si-plafoane/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.