Antreprenor General: SC IRIDEX GROUP PLASTIC SRL
Proiectant tehnic de executie: SC ARGIF PROIECT SRL
Beneficiar: Unitatea Administrativ-teritoriala prin Consiliul Judetean Braila
Ordonatorul principal de credit: Consiliul Judetean Braila
Descrierea lucrarii
Statia de sortare si Statia MBT Vadeni se afla la o distanta de 1,4 km de zona rezidentiala a comunei Silistea, la 7,5 km de municipiul Braila si la 0,3 km de depozitul Muchea.
Pe amplasament s-au construit o statie de sortare a deseurilor reciclabile si o statie de tratare mecano-biologica (MBT) a deseurilor biodegradabile menajere (reziduale) colectate separat si deseurilor verzi.
Capacitatea statiei de sortare Vadeni: hartie+carton 12.176 t/an; plastic 11.396 t/an; metal 2.258 t/an; lemn din voluminoase 550 t/an; alte deseuri 3.620 t/an – total 30.000 t/an.
Statia TMB are capacitatea de tratare de 22.396 t/an deseuri reziduale si 3.604 t/an deseuri verzi.
Statia de sortare este formata din doua constructii:
- Sopron de descarcare, hala de sortare si sopron pentru maruntitorul de sticla;
- Sopron pentru depozitarea si livrarea balotilor.
Sopronul de descarcare, hala de sortare si sopronul pentru maruntitorul de sticla sunt constructii metalice fara inchideri laterale.
Constructiile din cadrul statiei de tratare mecano-biologica sunt urmatoarele:
- Sopronul pentru tratare mecanica,constructie metalica;
- Zona tratare biologica care consta in biocelule de fermentare;
- Sopronul de maturare, o constructie metalica, parter, fara inchideri laterale;
- Sopronul de primire/receptie (descarcare), hala de sortare si sopronul pentru maruntitorul de sticla – constructie metalica cu suprafata totala de 2.388 mp, parter, fiind impartita in trei corpuri.
In hala de sortare s-a prevazut un container pentru monitorizare, prefabricat, realizat din panouri sandwich de 50 mm grosime (spuma poliuretanica si tabla exterior – interior 0,5 mm grosime), de urmatoarele dimensiuni: 3.000 mm x 2.438 mm x 2.591 mm;
Sopronul pentru depozitarea balotilor este o constructie metalica, parter, avand deschiderea de 30,00 m, latimea de 16,00 m si inaltimea la coama de 6,90 m – aria construita-desfasurata a sopronului este de 520 mp;
Sopronul de tratare mecanica este o constructie metalica, parter, avand deschiderea de 30,00 m, inaltimea la coama de 9,30 m si un numar de sapte travei de 6,00 m lungime si una de 5,00 m (47,00 m) – aria construita-desfasurata a sopronului este de 1.475 mp;
Sopronul de maturare este o constructie metalica, parter, avand deschiderea 30,00 m, inaltimea la coama de 6,90 m si un numar de opt travei de 6,00 m (48,00 m) – aria construita – desfasurata a sopronului este de 1.468,32 mp.
Cladirea administrativa este o constructie cu dimensiunile in plan 6,45 m x 30,45 m, amplasata imediat la intrarea in incinta complexului, langa cantarul rutier si are urmatoarele spatii: 2 birouri, sala de sedinte, laborator, camera de control, secretariat, arhiva, grup sanitar pentru personal administrativ, grup sanitar pentru personal productiv, vestiare pentru personal productiv, camera centralei termice, sala de mese.
Statia de pompare SP1 este amplasata in incinta gospodariei de apa si adaposteste: grupul de pompare apa pentru instalatia automata de stingere a incendiului (sprinklere) din hala de sortare, grupul de pompare apa pentru nevoi igienico–sanitare si instalatia de tratare a apei pentru consum menajer. Statia de pompare SP1 este alcatuita din doua containere prefabricate, asezate in forma literei L, fara pereti interiori.
Statia de pompare SP2 este amplasata langa bazinul de retentie apa pluviala si adaposteste: grupul de pompare apa hidrantii de incendiu si grupul de pompare apa pentru stropit spatii verzi. Statia de pompare SP2 este amenajata intr-un container prefabricat, cu peretii si acoperisul din panouri sandwich cu grosimea de 60 mm (tabla exterior si interior de 0,5 mm grosime si vata minerala).
Pentru evitarea patrunderii persoanelor straine si a animalelor in incinta, aceasta va fi imprejmuita perimetral cu gard metalic din plasa de sarma (50 x 50 x 2,5 mm), dispusa pe stalpi din teava zincata montati in fundatie din beton (0,40 x 0,40 x 0,70 m). Inaltimea plasei de sarma va fi de 2,30 m, care se va ingropa pe o adancime de 0,30 m.
Peste plasa de sarma se vor monta trei randuri de sarma ghimpata, rezultand o inaltime totala de 2,30 m.
La intrarea in incinta amplasamentului s-a prevazut o cabina, tip eurocontainer avand dimensiunile exterioare 1,5 m x 1,5 m x 2,45 m.
Amenajarea de spatii verzi consta in inierbare si plantare pomi. Este o lucrare de protectie, care are scop peisagistic, ea urmarind crearea unui cadru natural cat mai placut.
Plantarea pomilor se va realiza pe o latime de cca. 2 m pe tot perimetrul amplasamentului. Se vor planta specii de pomi caracteristici zonei.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 172 – august 2020, pag. 34
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns