«

»

ALAIDAVA: EcoFundatii pe piloti presati prefabricati

Share

Pilotii sunt considerati un fundament solid, care rezista la sarcini mari provenite din sol si din incarcarea constructiilor. Un factor cheie in stabilitatea unei astfel de fundatii este alegerea corecta a metodei de presare a pilotilor. Un criteriu important pentru stabilitate este fixarea structurii principale.

Pentru o fundare eficienta, compania ALAIDAVA va ofera o noua solutie pe piata de constructii din Romania: EcoFundatii pe piloti presati prefabricati, care sunt, in momentul de fata, cei mai eficienti piloti, si deplin ecologici.

 

Pilotii presati au un impact redus asupra mediului, dat fiind ca metodele folosite in procesul de instalare nu genereaza poluarea aerului, sunt silentioase si fara efecte dinamice.

Elementul prefabricat din beton armat se introdce la cota de proiect sub forta statica. Gratie compactarii solului imprejurul pilotului se obtine o forta de frecare laterala avand capacitatea portanta cu pana la 70% mai ridicata decat in cazul pilotilor forati. Capacitatea portanta totala a ecopilotilor este cu 50% mai mare, comparativ cu a celor forati.

Lungimea efectiva a ecopilotilor este de pana la 16 m, avantajul fiind, insa, ca infigerea elementului este posibila si mai jos de cota terenului.

Tehnologia ecopilotilor constituie cea mai prietenoasa varianta de fundare pe piloti, adaptabila si eficienta in orice situatie, buna sau proasta, de teren.

Sectiunile cu care se poate lucra sunt piloti patrati cu latura de la 250 mm pana la 550 mm, piloti rotunzi cu diametru de la 300 mm pana la 500 mm si palplanse metalice.

Masina de propulsare (indesare) a pilotilor si palplanselor permite executarea de lucrari in imediata apropiere a cladirilor existente, pana la distanta de 1,1 m, deoarece nu utilizeaza vibratii sau bateri dinamice. Utilajul este hidrostatic si opereaza exclusiv pe baza de electricitate. Pentru executia efectiva sunt cerinte de spatiu de minimum 20 m x 20 m si capacitatea electrica de 100 kw.

O caracteristica importanta a masinii este capacitatea de compactare si indesare a solurilor compresibile cu ajutorul fortei statice, aspect ce permite executii in zone istorice si reconstructii la cladiri avariate. Productivitatea atinge 500 metri liniari de piloti pe zi. Costul total al fundatiilor astfel executate scade cu pana la 30%, comparativ cu costul initial.

Tehnologia presarii statice este recomandata in cazul in care avem volume mari de lucrari. Cand numarul de sustineri (piloti) este proiectat la scara larga, o astfel de tehnologie este solutia optima pentru problema instalarii. Indesarea poate reduce semnificativ timpul de constructie si costurile financiare pentru realizarea pilotilor.

Avantajele metodei sunt ilustrate de lista proiectelor de constructii in care a fost utilizata. In timpul construirii in zonele urbane, fundarea pe piloti introdusi prin presare statica va fi adecvata in astfel de cazuri:

  • lucrari de construire in imediata apropiere a cladirilor vechi;
  • implementarea lucrarilor in zonele de agrement;
  • cand exista restrictii privind implementarea lucrarilor de impact;
  • in zonele instabile, predispuse la alunecari de teren;
  • in timpul construirii in zone cu o panta semnificativa.

 

Contact:
ALAIDAVA SRL
Bd. Tomis 46
Constanta
Ruxandra Margarit: 0722 784 228
Bachirov Vahid: 0735 977 215
alaidavaconstructii@gmail.com | ecopilot.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 173 – septembrie 2020, pag. 50

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 167 – martie 2020, pag. 52

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/09/01/alaidava-ecofundatii-pe-piloti-presati-prefabricati/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.