«

»

NAUE: Aplicatie online gratuita pentru determinarea grosimii fundatiei drumurilor nepavate

Share

Producatorul de materiale geosintetice NAUE ofera o actualizare a aplicatiei gratuite SecuCalc. Aplicatia permite evaluarea simpla, online, a grosimii necesare pentru fundatiile drumurilor nepavate si poate fi rulata pe un computer sau pe dispozitive mobile, dupa un proces simplu de inregistrare si fara a fi nevoie de instalare. 

NAUE este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de materiale geosintetice si pune la dispozitia utilizatorilor geogrilele Secugrid® si geocompozitele Combigrid®.

In completarea pachetului, expertul in geosintetice ofera acum si o aplicatie gratuita disponibila pe pagina sa de internet, pentru calcularea grosimii necesare a fundatiilor de drumuri in functie de capacitatea portanta a stratului suport, considerand variante cu si fara folosirea geogrilelor sau geocompozitelor.

Nu este necesara instalarea pe computer sau dispozitivul mobil (cu exceptia variantei bazate pe metoda Giroud-Han).

Trebuie doar sa va inregistrati la https://secucalc.com/de/

Dupa inregistrare, aplicatia poate fi folosita direct pe pagina SecuCalc utilizand un computer, o tableta sau un telefon inteligent.

Cu ajutorul aplicatiei SecuCalc pusa la dispozitie de NAUE se pot evalua grosimile fundatiilor din material granular pentru drumuri nepavate, platforme, spatii de depozitare, parcari sau alte aplicatii similare.

In functie de ipoteza de lucru aleasa, dimensionarea grosimii fundatiei se poate face pe criterii de deformatie maxima admisibila (adancimea maxima permisa a sleaurilor) sau de capacitate portanta (exprimata ca EV2 sau CBR).

Aplicatia permite compararea directa a solutiilor care presupun stabilizarea si armarea fundatiilor cu Secugrid® si Combigrid®, cu solutiile bazate doar pe straturi de agregate minerale, pe baza parametrilor de calcul introdusi pentru fiecare proiect in parte.

Metodele constructive care folosesc stabilizarea si armarea cu Secugrid® si Combigrid® au ca avantaje:

  • cresterea capacitatii portante a terenurilor slabe
  • reducerea operatiunilor de mentenanta
  • cresterea duratei de utilizare
  • reducerea grosimii straturilor de fundare
  • reducerea costurilor

Verificand aplicatia la https://secucalc.com/de/ veti vedea cat de simplu este de folosit.

 

Despre NAUE

NAUE GmbH & Co. KG este unul dintre producatorii de materiale geosintetice de renume. Cu 500 de angajati, compania opereaza de la sediul central din Germania si prin sucursale si birouri pe tot globul. NAUE dezvolta in permanenta solutii noi prin intermediul departamentului sau de cercetare-dezvoltare si este capabila sa furnizeze solutii adaptate unor cerinte specifice solicitate de clienti, cu ajutorul biroului propriu de proiectare.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 173 – septembrie 2020, pag. 31

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/09/01/naue-aplicatie-online-gratuita-pentru-determinarea-grosimii-fundatiei-drumurilor-nepavate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.