«

»

Premiile Anualei de Arhitectura 2019 (VII). Arhitectura Spatiului interior – Amenajari horeca (II)

Share

Continuare din nr. 170, iunie 2020

 

Premiul partenerului Delta Studio pentru sectiunea Arhitectura spatiului interior / Amenajari HoReCa

 

Hotel Filitti

 

Autori: arh. Cristiana Zgripcea – CZ CAD

Colaboratori:

arh. Alexandru Morar, arh. Petru Baleanu

Furnizor: Delta Studio

Comentariul autorului:

Conceptul a pornit de la locatie si functiune si am incercat sa respectam si sa punem in evidenta aceste doua elemente principale cu ajutorul finisajelor si mobilierului. Desi este un hotel, atmosfera din camerele de cazare le face primitoare asemeni unor locuinte.

CAMERA DE CAZARE: Camera de cazare este un mixt de contraste. Finisajele pretioase se imbina cu cele brute, spre exemplu am folosit catifea la nivelul draperiilor si capitonajele, iar plafonul a fost pastrat din beton aparent, in forma sa creata de turnare.

RESTAURANT: desi suprafata acestuia nu este una foarte generoasa, spatiul este spectaculos prin natura imbinarii dintre finisaje, toate acestea fiind de cea mai buna calitate: piatra naturala, agata naturala, catifea, structuri metalice vopsite in camp electrostatic. Toate acestea sunt puse in evidenta de lumina calda a corpurilor de iluminat ce le contureaza printr-un joc spectaculos de lumini, umbre, transparente si transluciditati. Este o amenajare integrala, de la zero. Prima vizita la santier am efectuat-o urcandu-ma pe schela pentru ca nu era montata scara interioara. Desi provocarile au fost numeroase si complexe, rezultatul este pe masura efortului depus. Cea mai mare provocare a fost ca finisajele alese sa fie conforme cu viziunea noastra asupra designului rezultatului final, dar si cu bugetul impus de beneficiar si cu normele actuale din industria hoteliera.

 

 

Nominalizare la sectiunea sectiunea Arhitectura spatiului interior / Amenajari HoReCa

 

Terasa Ginger Sushi

 

Autori: arh. Andreea Maria Marinescu – ANDREEA MARINESCU ARHITECTURA 

Colaboratori:

Coordonatori: Adrian Adam, Yavor Michev, Mugurel Feiszes, Romica Puschiaza, Adrian Debruyker, Paul Popescu

Executie: Publimpres – Tudor Migia

Mobilier: F2Moir, Sidora Metal

Iluminat: ProfilistLed/Atas

Foto: Radu Malasincu

Beneficiar: Bucuresti Turism / Radisson Blu Hotel

Comentariul autorului:

Un „spatiu acoperit”, „asezat”, delicat, usor, fluid, rafinat, emana energia proaspata a desisului de bambus, prin care inca mai intrezaresti cerul. Pare ca se naste o atmosfera creata din texturi, lumina, umbre, transparente, miscare, ce poate sa isi gaseasca sursa de inspiratie in cultura japoneza. Plafonul fluid din panze translucide „agatate” de structura ofera umbra in timpul zilei, iar noaptea se transforma intr-o lampa uriasa ce lumineaza in curtea interioara a hotelului.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 173 – septembrie 2020, pag. 54

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/09/01/premiile-anualei-de-arhitectura-2019-vii-arhitectura-spatiului-interior-amenajari-horeca-ii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.