«

»

SAINT-GOBAIN: Izoleaza inteligent cu solutia MANSARDA PERFECTA PLUS pentru reducerea consumului de energie

Share

Promotor al reducerii impactului sectorului constructiilor asupra mediului, Grupul Saint-Gobain urmareste obiective extrem de ambitioase pentru eficienta energetica in cladirile din Romania. In calitate de membru fondator al ROENEF – Asociatia Romana pentru Eficienta Energetica, Saint-Gobain sustine activ primul program guvernamental de finantare a cresterii eficientei energetice a caselor uni-familiale – „Casa Eficienta Energetic”.

Una dintre solutiile Saint-Gobain care contribuie la cresterea performantei energetice a cladirilor, sporind totodata confortul utilizatorilor, este solutia MANSARDA PERFECTA PLUS pentru izolarea termica a acoperisului.

Conform studiilor, intr-o casa unifamiliala neizolata 30% din caldura se pierde prin acoperis. Prin izolarea corespunzatoare a acoperisului cu solutia MANSARDA PERFECTA PLUS, se poate reduce cu cca. 30% costul aferent facturilor pentru consumul de energie destinat incalzirii iarna si climatizarii vara, conferind in plus si confort acustic. Solutia impiedica aparitia umiditatii, prevenind dezvoltarea sporilor si a mucegaiului, elementele constructive si sanatatea celor care locuiesc in ea fiind astfel protejate.

Pierderile de caldura la o casa neizolata genereaza cheltuieli foarte mari cu energia consumata pentru incalzire. Cu cat valoarea parametrului R’ este mai ridicata (rezistenta termica corectata a acoperisului, care include efectul puntilor termice (capriori, grinzi, ferestre de mansarda, popi etc.), cu atat mai bine izolat este un acoperis. Recomandarea Saint-Gobain este ca, in orice cladire incalzita, acoperisul sa aiba o rezistenta termica corectata R’ de minimum 7 m2K/W. Aceasta valoare asigura un nivel suficient de scazut al pierderilor de caldura pe timpul sezonului rece. In acest fel, cheltuielile pentru incalzire sunt reduse, sarpanta acoperisului este protejata, iar energia consumata pentru racire pe timpul verii se diminueaza considerabil.

Elementele componente ale solutiei MANSARDA PERFECTA PLUS:

 • Vata minerala de sticla ISOVER FORTE (λD = 0,034 W/mK)
 • Sistemul ISOVER Vario®
 • Sistemul Rigips® de placare a mansardei

AVANTAJELE solutiei MANSARDA PERFECTA PLUS:

 • Creste performanta energetica a cladirii
 • Izolare termica ridicata
 • Protectie ridicata impotriva incendiului
 • Impiedica aparitia condensului
 • Izolare acustica ridicata
 • Greutate redusa
 • Foarte buna etansare la aer
 • Durata de viata indelungata a mansardei
 • Montaj simplu si rapid 

Mai multe detalii despre produsele si solutiile Saint-Gobain Romania gasiti pe: www.isover.ro; www.rigips.ro; www.ro.weber; www.saint-gobain.ro

 …citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 173 – septembrie 2020, pag. 4

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/09/01/saint-gobain-izoleaza-inteligent-cu-solutia-mansarda-perfecta-plus-pentru-reducerea-consumului-de-energie/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.