«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: Metode de foraj pentru fundatii speciale in constructii cu utilaje si echipamente BAUER

Share

Sub deviza „Pasiune pentru progres”, BAUER Maschinen Group este lider pe piata mondiala in dezvoltarea si fabricarea utilajelor si echipamentelor pentru fundatii speciale in constructii.

Masinile BAUER au insemnat performanta maxima, calitate si inovatie continua, inca din 1960.

Lucrul permanent alaturi de inginerii specialisti in executia de fundatii speciale este factorul cheie pentru nivelul inalt de inovare al produselor si certitudinea ca grupul BAUER ramane lider al pietei tehnologiilor de foraj pentru fundatii speciale in constructii.

In afara metodei universale de foraj discontinuu, cu pasi multipli, cu bare telescopice de tip Kelly, metodele de foraj continuu, intr-un singur pas, precum CFA sau FDP, descrise in continuare, sunt din ce in ce mai des utilizate.

Foraj cu bare telescopice tip Kelly

Sistem de foraj clasic, care transfera cuplul si forta de avans catre scula de foraj, prin intermediul unui sistem de bare telescopice, cunoscute sub numele de bare Kelly. Diametre de foraj posibile de 600 – 3.000 mm si adancimi de foraj de 15 – 90 m.

Foraj cu burghiu continuu (CFA)

O crestere semnificativa a performantelor de foraj se obtine prin utilizarea forajului dintr-o singura trecere, folosind un burghiu cu melc continuu, cunoscut sub numele de CFA (din engleza, Continuous Flight Auger).

Foraj cu indesarea solului dislocat in peretii gaurii forate (FDP)

Prin forma de butoi a burghiului, solul forat este indesat in peretii gaurii, crescand portanta acesteia. Betonul lichid se toarna in gaura forata prin interiorul coloanei de foraj. (FDP din engleza, Full Displacement Piles).

Pereti de sustinere obtinuti prin amestecul solului frezat cu betonul lichid injectat (CSM)

Obtinerea de pereti de sustinere sau pentru imbunatatirea solului, prin amestecul solului frezat cu lichidul de beton injectat prin interiorul coloanei de foraj. Metoda se numeste CSM (din engleza, Cutter Soil Mixing).

Piloti de sustinere obtinuti prin amestecul solului forat cu betonul lichid injectat (SCM)

Obtinerea de piloti de sustinere sau pentru imbunatatirea solului, prin amestecul solului forat cu lichidul de beton injectat prin interiorul coloanei de foraj. Metoda se numeste SCM (din engleza, Single Column Mixing).

Solutiile de foraj pentru fundatii speciale in constructii prezentate sunt doar cateva dintre tehnologiile BAUER din domeniu.

 

Pentru mai multe informatii, contactati reprezentanta BAUER Maschinen in Romania, societatea Tractor Proiect Comert din Brasov. E-mail: office@tpcom.ro; telefon: 0268 406406; mobil: 0745 028205; www.tpc.com.

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/09/01/tractor-proiect-comert-metode-de-foraj-pentru-fundatii-speciale-in-constructii-cu-utilaje-si-echipamente-bauer/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.