Faimoasa autostrada „Transilvania”, Autostrada A3, incepe se prinda contur, timid dar sigur, sector cu sector.
Un nou sector de A3 este receptionat, in septembrie 2020, la terminarea lucrarilor.
Prin efortul considerabil al Asocierii ASTALDI SPA – MAX BOEGL Romania SRL – ASTALROM SA – CONSITRANS SRL lucrarea a fost finalizata, intrunind conditiile de receptie si dare in exploatare. In cadrul asocierii, CONSITRANS a avut un aport remarcabil fiind proiectantul lucrarii si asigurand in permanenta constructorului, prin specialistii sai, asistenta tehnica pe perioada construirii.
Denumirea Obiectivului conform Contract: Proiectare si executie pentru realizarea autostrazii Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea, Lot 2A Ogra – Campia Turzii, Lot 2 Iernut – Chetani km 3+600 – 21+500.
Autostrada Transilvania Brasov – Oradea se incadreaza in Planul de Amenajare a Teritoriului National – Sectiunea Cai de Comunicatie – Legea nr. 71/1995. Autostrada Brasov – Oradea, corelata cu Autostrada Bucuresti – Brasov, va asigura o legatura directa intre Romania si centrul si vestul Europei.
Sectiunea 2A km 0+000 – 37+191, parte a obiectivului de investitii Autostrada Brasov – Cluj – Bors, se situeaza pe teritoriul judetului Mures, intre localitatile Ogra si Hadareni, respectiv in judetul Cluj, intre Hadareni si sud-estul orasului Campia Turzii.
Sectiunea 2A este impartita in 3 loturi, dupa cum urmeaza:
- Lotul 1: Ogra km 0+000 – Iernut km 3+600;
- Lotul 2: Iernut km 3+600 – Chetani km 21+500;
- Lotul 3: Chetani km 21+500 – Campia Turzii km 37+191.
Lotul 2, Km 3+600 – Km 21+500, care face obiectul contractului, se deruleaza integral pe teritoriul administrativ al Judetului Mures.
Lungimea totala a traseului Lotului 2 finalizat este de 17,9 kilometri, incepand de la km 3+600 si pana la km 21+500.
Pe traseu au fost proiectate un numar de 12 structuri din care doua viaducte de 509 metri, respectiv 326 metri care traverseaza de trei ori meandrele raului Mures, o cale ferata si un drum comunal, un numar de 22 podete.
In cadrul proiectului a fost prevazut un nod rutier, nodul Iernut, care face descarcarea de trafic prin DN14A si o parcare de scurta durata simetric amplasata pe ambele cai de circulatie ale autostrazii.
Ca dotari ale autostrazii sunt de mentionat iluminatul tuturor structurilor care depasesc ca lungime 100 metri, a nodului rutier si a parcarii de scurta durata, ca si dotarea cu sistem inteligent de control, informare si monitorizare (ITS).
Autor:
ing. Mircea Georgescu – Director General Adjunct CONSITRANS
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 174 – octombrie 2020, pag. 51
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns