«

»

Remember. Trec zilele-n zbor… trec!

Share

 

Trec zilele-n zbor… trec! …si nu se mai intorc… Asa suna o zicala populara care vrea sa schiteze mersul ireversibil al timpului pe care il parcurgem de-a lungul existentei noastre in aceasta lume. Acest timp poate fi mai indelungat sau se pierde mai rapid in negura vremurilor. El, timpul, jaloneaza etapele parcurse de catre fiecare dintre noi pe planeta pe care locuim si deci traim. Itinerariul parcurs este de fapt un traseu strict pe care noi il parcurgem: nastere, copilarie, adolescenta si apoi maturitate.

Ultimul popas este granita pe care, vrem – nu vrem, o trecem spre eternitate. Acolo unde nu mai exista etape calendaristice deoarece este vorba de eternitate, adica de infinit.

In acest sens, noi nu putem sa omitem faptul ca o perioada de timp ne amintim de persoanele plecate in lumea de dincolo. Asa se face ca aproape nici n-am simtit implinirea unui an de cand un om cu calitati deosebite umane si profesionale ne-a parasit lasand in urma sa o tristete nemarginita.

In septembrie 2019 deci, colegul si prietenul nostru, Ionel Cristea, si-a incheiat „socotelile” pe aceste meleaguri trecand discret in eternitate. A trecut un an de adanca suparare si multe lacrimi pentru ca lipseste dintre noi: familie si prieteni. El a trecut acest prag al existentei umane doar la putine luni de cand devenise octogenar.

S-a nascut pe 10 aprilie 1939 si a decedat in 23 septembrie 2020.

Rememorand, a vazut zorile zilei intr-o familie de oameni simpli si modesti dar care au contribuit esential in educatia si formarea lui din punct de vedere profesional. Dupa ce a trecut prin clasele primare si apoi liceale si-a continuat drumul educational urmand si absolvind cursurile Institutului Politehnic din Bucuresti unde a primit si titlul de inginer energetician.

Dupa un numar de ani a simtit insa nevoia sa se dedice profesiei de ziarist intrand prin concurs la Televiziunea Romana, redactia emisiunilor economice. Nu s-a multumit cu atat si a absolvit si studii superioare de ziaristica. In activitatea sa, desfasurata pe zeci de ani, a reusit sa fie un contribuabil concret al furnizarii de informatii si comentarii din perioada in care a activat.

Si pentru el a urmat apoi etapa pensionarii insa nu s-a multumit sa populeze bancile parcurilor si a trecut in randul ziaristicii scrise. A fost directorul general al Revistei Constructiilor, pe care a slujit-o cu acelasi devotament care l-a caracterizat tot timpul vietii. In aceasta functie a facut tot ce a putut pentru a cunoaste framantarile tuturor celor care au imbratisat profesia de constructor.

Acum, la trecerea unui an in nefiinta, poate fi multumit ca se alatura din plin marii familii de dincolo care construiesc infinitul.

Si acum, ca si la inmormantare, Ionel Cristea, sa nu fii trist pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, toti, dar absolut toti, vom avea un sfarsit pe care tu l-ai avut in septembrie 2019.

 

Toate cele bune acolo unde te afli!

 

Ciprian ENACHE

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 174 – octombrie 2020, pag. 8

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/10/01/remember-trec-zilele-n-zbor-trec/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.