«

»

IRIDEX GROUP PLASTIC: Structuri din pamant armat cu fatada din blocheti si sistem din saltele celulare pentru fundatii cu tasare controlata

Share

TensarTech® Stratum®

Sistem din saltele celulare pentru fundatii cu tasare controlata

Sistemul de fundare din saltele celulare TensarTech® Stratum® (cunoscut anterior ca sistem TensarTech® de saltele geocelulare) a fost utilizat cu succes inca de la introducerea sa pe piata, in 1983. O structura celulara deschisa, TensarTech® Stratum® are de obicei 1 m grosime si cuprinde geogrile Tensar uniaxiale si TriAx®.

Avantaje majore la utilizarea TensarTech® Stratum®

Executie rapida

Sistemul TensarTech® Stratum® poate oferi acces initial pentru executie pe terenuri moi si se asambleaza rapid. Odata umplut cu pietris grosier, actioneaza ca o platforma rigida care asigura terasamentelor o fundatie rigida, permitand tasarea controlata.

Imbunatatirea si cresterea stabilitatii

Sistemul TensarTech® Stratum® intersecteaza potentiale planuri de cedare. Rigiditatea sistemului de fundare ancoreaza mai adanc aceste planuri in straturile dure de dedesubt. Mecanismul critic de cedare este cel al cedarii plastice a stratului moale, iar stabilitatea poate fi imbunatatita.

Reducerea intinderilor laterale

Interfata rugoasa de la baza Sistemului TensarTech® Stratum® reduce imprastierea laterala si asigura, in acelasi timp, mobilizarea capacitatii maxime de forfecare a pamantului de fundare, ulterior cresterii stabilitatii.

 

TensarTech® TW1

Structuri din pamant armat cu fatada din blocheti

Sistemul de sprijin TensarTech® TW1 este alcatuit din blocuri modulare prefabricate din beton in combinatie cu geogrile Tensar care consolideaza pamantul din spate. Conexiunea foarte eficienta intre unitatea de fatada si geogrila este o caracteristica distinctiva a sistemului, creand un zid de sprijin puternic si durabil care nu necesita intretinere. Eficienta economica si versatilitatea sistemului TensarTech® TW1 ofera clientilor, proiectantilor si antreprenorilor multiple avantaje in comparatie cu procedeele traditionale.

Avantaje majore la utilizarea TensarTech® TW1

Cu economii de pana la 50% din costul structurilor de beton armat conventionale, sistemele TensarTech0 Wall ofera solutii cu o eficienta dovedita la nivel mondial pentru construirea de structuri de sprijin si rampe de pod.

Fiecare sistem se bazeaza pe armarea unui masiv de pamant cu geogrile uniaxiale Tensar® care permit construirea rapida si economica, si avand adesea posibilitatea utilizarii materialelor de umplere locale.

Numarul mare de optiuni pentru fatada permite proiectantului crearea unor structuri care se adapteaza cerintelor estetice si economice ale proiectului, oricare ar fi locatia si aplicatia. 

Daca doriti mai multe informatii, va rugam sa contactati Partenerul Tensar in Romania:

Iridex Group Plastic SRL
Bd. Eroilor nr. 6-8, cod 077190 VOLUNTARI – ILFOV
Tel./Fax: +4021.240.40.43
E-mail: dmc@iridexgroup.ro
Web: www.iridexplastic.ro

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/11/01/iridex-group-plastic-structuri-din-pamant-armat-cu-fatada-din-blocheti-si-sistem-din-saltele-celulare-pentru-fundatii-cu-tasare-controlata-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.